Tümü

Sanal Mağazalar İçin 3D Secure’nin Önemi

Faprika
E-Ticaret

Fatura ödemeden, tatil satın almaya, giyim alışverişinden market alışverişine kadar günümüzde birçok işlem internet üzerinden yapılıyor. Kapıda ödeme imkanı olmayan e ticaret sitelerinde kredi kartı veya banka kartı kullanılıyor. Bu da hem kredi kartlarının hem de banka kartlarının güvenliğini tehdit altına alıyor. Kredi kartı bilgilerinin sızdırılması ve kişilerin kredi kartlarının üçüncü şahıslar tarafından kullanılması, dijital ortamda birçok problemi de beraberinde getirdi. Bu sorunun çözümü için 3D Secure sistemi kullanılıyor. XML tabanlı bir protokol olan 3D Secure sistemi, kart sahibinin izni olmadan kartının kullanılmasını engelleyen biri sistemdir. Bu sistem sayesinde kişiye özel şifre ve anahtar oluşturulur. Mastercard ve Visa tarafından geliştirilen 3D Secure sisteme, dünyadaki neredeyse tüm bankalar tarafından kabul edilir.

3D Secure Sistemi Ne İşe Yarar?

Türkçeye güvenli ödeme sistemi olarak entegre edilen bu sistem, kart sahibinin güvenliğini sağlama amacıyla oluşturulmuştur. 3D güvenli ödeme sistemi sayesinde insanlar gönül rahatlığı ile internet alışverişi yapabiliyor. Güvenli alışveriş seçeneğini tercih edenler ödeme esnasındayken işlemi kendilerinin yaptığını kanıtlayabilecekleri bir anahtar veya kod elde ediyor. Bu kod, kart sahiplerine cep telefonu vasıtasıyla ulaşıyor. Genellikle SMS ile gönderilen ve o ana özel olan onay kodu web sitesine girildiğinde alışveriş tamamlanabiliyor. Bunun yanı sıra 3D güvenli ödeme sistemi, kart sahibinin çalıştığı bankanın mobil uygulaması üzerinden de onaylanabiliyor. Mobil uygulama üzerinden gönderilen anahtar kodu, kişinin kart bilgilerini rahatlıkla internet ortamında kullanmasına olanak sağlıyor. 3D güvenli ödeme sistemi aynı zamanda mobil uygulama üzerinden onaylama yöntemiyle de gerçekleşebiliyor. Belirli bir saniye içerisinde kart sahibinin mobil uygulama üzerinden onay işlemini gerçekleştirmesi sayesinde işlemler tamamlanabiliyor.

Kart Sahibine Yöneltilen Sorular

Son olarak kart sahibinin bilebileceği bilgiler sayesinde de güvenli ödeme sistemi tamamlanabiliyor. Bu işlemler, kullanıcıların rahatlıkla internet üzerinden alışveriş deneyimi her yapabilmesine olanak sağlıyor. İşletmelerin satışlarını artıran ve markalarına duyulan güvenin artırılmasını sağlayan bu sistem oldukça avantajlıdır. Birçok kullanıcı, e ticaret sitelerinden alışveriş yapmak istese de 3D secure’si olmadığı için hiçbir şey satın almadan çıkıyor. Kullanıcı deneyimini iyileştiren 3D secure sistemi, müşterilerin güvenle istedikleri ürünü sitenizden almanıza olanak sağlıyor.

Faprika’nın Üstün Güvenlik Donanımları ile Tanışın

E-ticaret sitenizin potansiyel müşteriler nezdinde güvenilir olmasını istiyorsanız siz de Faprika’nın avantajlarından faydalanın! Faprika, sağladığı tüm e-ticaret altyapılarında ödeme sayfalarını üstün güvenlik teknolojileriyle donatmıştır. E-ticarette ödemeyi yapan kişinin bilgi ve kart güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olan 3D secure sistemi, oluşabilecek sahteciliklerin de önüne geçmeye yardımcı olur.

Faprika’dan satın alacağınız 3D secure hizmetler dahilinde PCI – DSL ve SSL sertifikalarına sahip olursunuz. 256 bit yüksek korumalı e-ticaret sayfalarınız, müşterilerinize güven verir. Güvenli bir çevrim içi alışveriş deneyimi sunmak isteyen markaların tercihi olan 3D secure sistemi bazı bankalar için zorunludur. E-ticaret siteniz üzerinden tüm bankalar aracılığı ile alışveriş yapılsın istiyorsanız siz de e-ticaret sitenize 3D secure sistemini dahil etmelisiniz.

3D Secure Avantajları Nelerdir?

Kullanıcılar için oldukça avantajlı olan 3D secure sisteminde, kart sahipleri işlemlerini güvenle yapabilirler. Habersiz işlem yapılmasını engelleyen bu sistem sayesinde ödeme esnasında kart sahibinin kayıtlı cep telefonuna tek kullanımlık bir SMS gelir. Bu SMS sayesinde kullanıcı, cep telefonu üzerinden de alışverişini onaylayabilir. Kartın art niyetli kullanıcıların eline geçmesi durumunda da alışveriş yapılmasını engelleyen 3D secure sistemi, bu sayesin kart sahibinin haklarının korunmasına yardımcı olur. Sadece kart bilgilerinin değil, aynı zamanda kişisel bilgilerin de korunmasına yardımcı olan bu sistemde tüm ödemeler güvenlik ile doğrulanır. Güvenlik risklerini minimuma indirgeyen bu sistemin kullanılması son derece hızlı, pratik ve kolaydır.

Şirketinizin itibarını korumak ve yükseltmek için de tercih edebileceğiniz 3D secure sisteminin avantajları saymakla bitmez. Bu sistemde tüketicinin talebi direkt olarak bankaya iletildiği için işletmenin sorumluluğu ortadan kalkar. İnternet üzerinden alışveriş alışkanlığı olan kullanıcılar için son derece avantajlı olan bu sisteme hemen sahip olmak için Fabrika il iletişime geçin. E-ticaret sitenize özel olarak sunduğumuz avantajlı paketlerden yararlanın. 3D secure hizmeti satın alarak e-ticaret güvenilirliğinden şüphe eden kararsız kullanıcılara da ulaşın.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık