Adım Adım E-Ticarete Başlama Rehberi – 2

Faprika
E-Ticaret

Bir önceki yazımızda, e-ticaret nasıl yapılır sorusuna aradığınız cevabı verdiğimiz yazı serisinin ilk yazısıyla e-ticaret’e başlayacak olan girişimcilere, girizgah niteliğinde tecrübe ve uzmanlığa dayanan bilgiler verdik. E-ticaret konusunun günümüzde ne kadar popüler ve ne kadar önemli olduğunu anlatacağımız yazı dizisinin 2. bölümüne başlamadan önce,  Adım Adım E-Ticarete Başlama Rehberi 1. bölümünü okumanızı tavsiye ederiz.

Şirketinizin Özellikleri


Bu bölümde kuracağınız ya da halihazırda kurmak üzere girişimlere başladığınız firmanızın genel niteliklerini belirlediğiniz şirket özelliklerine göz atacağız. “E-ticaret işletmemi resmi olarak kaydettirmem gerekiyor mu?” bir e-ticaret işi kurmayı düşünürken insanların en çok sorduğu sorulardan birisidir.  Evet resmi bir işletme kurmanız gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği internet üzerinden satış yapabilmek için resmi bir işletmeniz olması gerekmektedir. İşletmenizin niteliği (şahıs işletmesi, limited ya da A.Ş) girişimi gerçekleştireceğiniz kişi sayısı ve işinizin özelliğine göre değişebilir.

Firma kurulumu için belirli yasal prosedürler vardır. E-ticaret işinizin resmiyet kazandığı ve ilk kez gerçeğe dönüştüğü yer tam bu noktadır. Yasal olarak başvurunuzu yapacak ve daha sonra e-ticaret işinizin yapıtaşlarını dizmeye başlayacaksınız.

E-Ticaret Şirketinize İsim Verme


Doğru isim seçimi, şirketinizin pazardaki konumu, müşterilerin bu konudaki algısı ve genel olarak algılanan ürün-pazar uyumunuz üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır. İşe, iyi bir pazar araştırması ve anahtar kelime araştırmasıyla başlamalısınız.

Yapmanız gerekenler;
Öncelikle, iyi bir şirket ismi, müşterilerinize ne sattığınız veya faaliyet gösterdiğiniz pazar hakkında en azından belirli bir izlenim vermelidir. Google gibi tamamen soyut isimleri devlere bırakalım. Sonuç olarak yeni bir işletme olarak başlayacağınız e-ticaret sektöründe, gerçek dünyada yönlendirilen ve insanların aradıklarının tam üstüne basabilecekleri isimler üzerinde durmalısınız.

Bir isim seçerken hedefleriniz aşağıdaki gibi olmalıdır:

  • İlk aşamada belirsiz olsa bile firmanızın ne ile ilgili olduğunu öneren bir kelime veya kelime öbeği ekleyin.
  • İsmi markalaştırmak adına günlük dil kullanımında yaygın olarak bulunmayan kelimeleri veya kelime öbeklerini dahil edin.
  • Tam işletme adınız için bir .com alan adının mevcut olduğundan emin olun.

İpucu: İnternet üzerinde yapay zeka ile oluşturulmuş şirket ismi oluşturucular (business name generators) üzerinden şirketinizin ismi için ilham alabilir ya da Faprika’nın Faprikatör hizmetiyle sıfırdan bir e-ticaret şirketi inşa etmek konusunda uzman ve profesyonel bir ekipten danışmanlık desteği alabilirsiniz.

E-Ticaret İş Planınızı Tamamlayın


Buraya kadar anlattıklarımız kurulum ve e-ticaret sitesi altyapısı için gerekli olan birçok bilgiyi içeriyordu. Artık bu yolu yürümeye başladığınıza göre e-ticaret siteniz için plan oluşturmaya başlama zamanı. Hedef pazarınız, ürün gamınız, e-ticaret sitenizin altyapısı, şirket isminiz ve yasal bir şirket olmak için başladığınız prosedüre sahipsiniz. Şimdi ileri bir adım atıp iş planınızı kâğıda dökmenin ve başlangıç ​​bütçenizi ve aylık harcamalarınızı belirlemenin tam zamanı.

Bir işletmenin en önemli yönü finansal kısmıdır. Hem birim satış hem de süre (ay olarak) açısından başa baş noktanızı belirleyin. Herhangi bir gerçek işletme kaynağını yatırım olarak belirler. İş planlama aşaması, personel, ürün tedariki, lojistik ve pazarlama bütçeniz gibi ayrıntılarla başlar. Kullanabileceğiniz tüm mali kaynakları iyi bir şekilde göz önüne almalı ve planınızda eksiksiz olarak yer vermelisiniz.

Online Mağazanızı Oluşturun


Daha önceki yazıda bahsettiğimiz gibi e-ticaret sitesi için en önemli sac ayaklarından bir tanesi de sitenizin altyapısıdır. Kurduğunuz sistem ne kadar iyi olursa şirketinizin gelirleri de aynı paralellikte iyi olur. Seçtiğiniz altyapı kadar mağazanızın tasarım bütünlüğü de oldukça önemlidir. Kelimenin tam anlamıyla yüzlerce e-ticaret platformu var. Doğru e-ticaret yazılımını seçmek kolay değildir. Yükleme hızı, özellikler, farklı ödeme ağ geçitleriyle uyumluluk, iş yapınızla uyumluluk, web geliştirici becerileriniz, SEO dostu özellikler ve daha fazlası gibi şeyleri dikkatlice değerlendirmeniz gerekir.

Açık kaynak e-ticaret yazılımlarından yararlanabilirsiniz. Hatta internetten birçok mağaza temasına erişebilir ve isteğinize uygun birçok çeşidi rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak, sisteminizin bütün altyapı işleyişi ve sorunlarının çözümünü kendiniz halletmek durumunda kalırsınız. Bu nedenle zaman ve maliyet açısından olumsuz bir iş gidişatı yaşayabilirsiniz. Mağazanız için e-ticaret altyapısı konusunda deneyimli ve bütün sorunları çözebilecek uzman bir firmayla çalışarak altyapı, mağaza tasarımı ve istediğiniz özellikleri hızla mağazanıza adapte edebileceğiniz bir ekibe sahip olabilirsiniz. Böylece istediğiniz özelliklere hızlıca sahip olabilir, bunu akıllıca bir yatırım olarak düşünerek hem zaman hem de paradan tasarruf edersiniz.

İpucu: Faprika, konusunda uzman ve deneyimli kadrosuyla e-ticaret işinizi yukarı taşımanın en iyi yoludur. Farklı paket seçenekleri sayesinde işinize ayırmanız gereken enerjiyi size bırakarak tüm altyapınızın işleyişini üstlenir. Farklı paket seçenekleri ve çok daha fazlası için e-ticaret paketlerine göz atın!

Bu Konuyu İnceleyen Bu Konuyuda İnceledi.
Adım Adım E-Ticarete Başlama Rehberi
Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık