Adım Adım E-Ticarete Başlama Rehberi

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret nasıl yapılır? sorusu içinden geçtiğimiz bu dönemlerde oldukça yaygın bir soru haline geldi. Faprika olarak firmalara e-ticaret konusunda verdiğimiz desteğin ötesinde, e-ticaret işine atılacak firmalara rehber niteliğinde bir yazı dizisi hazırlamaya karar verdik.

Çevrimiçi alışveriş eskiden bir kolaylık ve lükstü. Şu an ki gerçek ise e-ticaret’in bir gereklilik hali olduğu gerçeğidir. E-ticaret siteleri bir süredir büyümekte ve insanların taleplerine hızlı yanıt verebilmek adına gerçek bir rekabetin içinde devam etmekteler. Günümüzde insanların akıllarında yer edinen ve özellikle fiziksel mağazalarda ürünlerini satmaya çalışan işletmelerin birçoğu e-ticaret nasıl yapılır? sorusuna kesin ve güvenilir bir yanıt arıyor.

İpucu: Faprika, e-ticaret konusunda donanımlı ve profesyonel çözümlerle işletmeler için en uygun çözümleri bir araya getiriyor. Pazaryerleri ile entegrasyon ve birbirinden özel e-ticaret çözümleriyle işletmeler için mali açıdan uygun ve üst düzey ürün çözümleri sunuyor.

Adım Adım E-Ticarete Başlama


E-ticaret mağazanızı kurmak, yasal olarak kendinizi korumak, siparişler için mali durumunuzu gözden geçirebilmek, ürününüzü satabilmek ve mağazanızı inşa etmeye başlamak için buradaki bilgileri kullanabilirsiniz. Bu rehber Faprika’nın uzman ekibinin bilgi ve birikimiyle hazırlandı.

E-Ticaret İş Modeli Belirleme


E-ticaret nasıl yapılır sorusunun ilk adımı iş modelinizi belirlemek ve buna uygun bir araştırma yapmaktır. Önseziyle hareket etmemelisiniz. Herhangi bir çevrimiçi işi büyütmek ciddi bir yatırım gerektirir. Hizmet tabanlı bir iş olan E-ticaret işi; yazılım, dijital ürün satışları ve fiziksel ürün satışları olarak çerçevelenir ve bunlar buzdağının sadece görünen kısmıdır.

Ürününüze dokunmadan veya başlangıçta yoğun bir şekilde yatırım yapmadan kar elde etmek istiyorsanız, stoksuz satış akıllıca bir seçim olacaktır. Kendi deponuzun iyi ürünlerle dolu olması fikrinden hoşlanıyorsanız, önceden daha fazla yatırım yapmalı ve bir toptan satış veya depolama modeliyle çalışmalısınız. Halihazırda fiziksel kurulum gerektirmeyen bu durum için ciddi bir e-ticaret iş modeli oluşturmalısınız.

İpucu: Eğer halihazırda fiziksel bir ürün satışı yapıyorsanız sitemizde e-ticaret iş modelinize uygun ürün ve hizmet seçeneklerine göz atabilir, bu konuda bizden destek alabilirsiniz.

E-Ticaret Siteniz İçin Altyapı Belirlemek


E-ticaret altyapısı seçimi, çevrimiçi işinizi başlatabilmenin en önemli adımıdır. Bu alanda halihazırda çalışan başarılı şirketleri belirleyerek bu süreci başlatın. Alanın ne kadar rekabetçi olduğunu unutmayın. Çünkü rekabetin olmaması genellikle pazarın da olmadığı ve altyapı sağlayan şirketlerin buna göre davranış sergilediğini gösterir. Her şeyden önce seçeceğiniz altyapının sunduğu ürünlerine, hizmetlerine, referanslarına ve müşteri destek hattı varlığına göz atmalısınız. E-ticaret nasıl yapılır sorusu için en önemli başlıklardan birisidir.

İpucu: Faprika alanında üst düzey bilinirliğe ve marka varlığına sahip profesyonel firmaların e-ticaret sitelerinin altyapı tercihlerinden birisi olmuştur. Faprika e-ticaret hizmet çözümleri, e-ihracat ve uçtan uca tamamen özel tasarıma sahip e-ticaret siteleri oluşturmada profesyonel ve konusunda yetkin bir uzman ekibe sahiptir.

Hedef Pazar Seçimi ve Ürün Fikirleri

Artık bir e-ticaret altyapısı ve e-ticaret iş modeli belirlediğinize göre, satılacak ürünleri aramaya ya da halihazırdaki fiziksel ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz. Ürün arayışında olan ve e-ticaret nasıl yapılır sorusunu soran ve bu işte tamamen yeni olanlar için hedef pazar seçimi ve ürün fikri oldukça önemlidir.

Ürün fikirlerini düşünmeden önce, hedef kitlenizi düşünün. Kime sattığınızı bilmiyorsanız, insanların ürününüzü satın almasını bekleyemezsiniz. Kimsiniz? E-ticaret siteniz neyi temsil ediyor? İdeal müşterileriniz kimlerdir? Tutarlı bir marka imajına (marka kimliğinizle başlayan bir yolculuk) sahip misiniz? Yansıtmak istediğiniz imajı ve ürününüzü sunduğunuz müşteriyi belirledikten sonra sıra ürün fikirleri üretmeye gelir.

Ne satacağınızdan %100 emin değilseniz, birazcık internet araştırmasıyla popüler ürünlerin satışlarına göz atabilir, belirlediğiniz ürünler üzerinden pazar araştırması yapabilirsiniz. Hatta hedef pazar ve ürün fikri için popüler pazaryerlerindeki satışları (HepsiBurada, N11, Gittigidiyor, Trendyol vb.) gözlemleyebilirsiniz.

İpucu: Faprika, Faprikatör uygulamasıyla müşterilerine hepsi bir arada e-ticaret çözümleri sunuyor. E-ticaret alanında iş modeli oluşturma konusunda uzman ve yetkin ekibiyle en başarılı sonuç için çok kapsamlı araştırma ve analizlerle hedefleme ve satış odaklı çıkarımları sunuyor. Faprikatör hakkında daha fazla bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilir ya da direkt olarak bize ulaşarak detaylı bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

E-Ticaret nasıl yapılır sorusunun yanıtı niteliğinde olan bu rehberde ilk adımı başarıyla tamamladınız.

Bu Konuyu İnceleyen Bu Konuyuda İnceledi.

Adım Adım E-Ticarete Başlama Rehberi – 2

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık