Tümü

Bir E-Ticaret Sitesinin Olmazsa Olmazları Nelerdir

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret sitesi sahibi olarak internet üzerinden satış yapmak isteyenlerin kurulum aşamasına dikkatli olması gerekir. Müşterilerin isteklerini karşılayacak, firmanın müşteri üzerinde iyi bir etki bırakmasını sağlamak öncelik olmalıdır. Bunun için E-Ticaret sitesinde olmazsa olmaz bir takım noktalara dikkat edilmelidir. Gelin bu noktalara yakından bakalım..

Responsive Tasarımlar

Koronanın görülmesiyle birlikte online alışverişe olan yönelim artarken bu dönemde birçok yeni E-Ticaret sitesi kuruldu. Masaüstü ya da mobil platformlar üzerinden siteye ulaşan bir kullanıcının ilk dikkatini çekecek şey tasarımdır.

Resposive tasarımlar sitenin mobil platformlarda da sorunsuz çalışmasıyla dikkat çekiyor. Bu sayede müşterilere iyi bir site deneyimi yaşatmak mümkün oluyor. Bundan dolayı E-Ticaret sitesinin olmazsa olmazlarından bahsediyorsak responsive tasarımları ilk sıraya koymamız gerekiyor.

SSL Sertifikaları

Bir E-Ticaret sitesi için en önemli noktalardan biri de güvenliktir. Bu nokta sağlandığı taktirde firmanın kendisini ve alışveriş yapanları koruması mümkün olur. Güvenliğin sağlanması için site kurulumu sırasında SSL sertifikaları kullanılır. İngilizce Secure Socekts Layer kelimelerinin kısaltmasından oluşan SSL, siteye üye olan ve alışveriş yaparken kart bilgilerini giren kişilerin bilgilerini korumayı sağlar. Google SSL sertifikası olmayan siteleri güvenli kabul etmemekte bu da ziyaretçilerin gözünde kötü bir izlenime neden olmaktadır.

Faprika olarak sağladığımız profesyonel E-Ticaret alt yapısı sayesinde SSL sertifikalarına ücretsiz bir şekilde sahip olabilir, sitenizi güvenilir hale getirebilirsiniz.

Ürün, Kategori ve Marka Sayfaları

E-Ticaret sitesine ürün ya da hizmet ile ilgili bilgi yüklemek satışa başlamanın en önemli aşamalarından biridir. Belirli bir kategoride ya da markada alışveriş yapmak isteyen müşteriler için ürün, kategori ve marka sayfaları oluşturabilirsiniz. Bu sayede ürünler belirli özelliklerine göre ön plana çıkmakta, müşterilerin aradıklarını bulması kolay olmaktadır. Aradığına pratik bir şekilde ulaşan ziyaretçiler sayesinde satış oranlarınızı arttırarak sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

Kaliteli Ürün Fotoğrafları ve Açıklamaları

Siteden alışveriş yapmak isteyen ziyaretçilerin dikkatini çeken en temel şeylerden biri de kaliteli ürün fotoğraflarıdır. Fotoğrafı ilgi çekici bulan kullanıcı ürün açıklamalarını incelemeye yönelir. Bu aşamada ürün açıklamalarını fotoğraflarla karşılaştırır. Bundan dolayı ürün açıklamaları ve fotoğrafları yanıltıcı olmamalıdır. Ürünün boyutu, rengi, hangi malzemeden imal gibi detaylara mutlaka yer verilmelidir.

Sanal Pos Özelliği

E-Ticaret sitesinden ürün almak isteyen bir ziyaretçinin ödeme yapması gerekir. Tüketicilerin birçoğu banka ya da kredi kartı gibi klasik yöntemlerle ödeme yapar. Fiziki mağazada olduğu gibi pos kullanılamadığı için sitede sanal pos özelliğine yer verilmelidir. Bu özellik sayesinde ödemelerin güvenli bir şekilde alınması da mümkün olur.

Blog Bölümü

Son dönemin en popüler dijital pazarlama stratejilerinden biri de içerik pazarlamasıdır. Firma sahipleri hedef kitlesinde yer alan kişileri sitesine çekmek, satış oranlarını arttırmak ve markanın bilinir olmasını sağlamak için içerik pazarlaması çalışmalarına ağırlık vermektedir. Bu şekilde tüketicilere ulaşmak için kullananılacak en temel E-Ticaret alanı bloglardır. Satılan ürün ve hizmetlerle ilgili bilgileri blogda paylaşarak araştırma yapan kullanıcılara ulaşılır.  Samimi bir dil kullanılarak okuyucunun sizi kendine yakın hissetmesi ve alışveriş yapması sağlanabilir.

Kargo Entegrasyonu

Kargo entegrasyonu, anlaşma yaptığınız kargo firmasının kullandığı gönderi takip sistemini E-Ticaret sitenizle senkronize çalışacak şekilde ayarlamanızı sağlar. Kargo sürecini iyi yönetmeniz müşteri memnuniyetini arttırmayı sağlar. Bu da marka itibarınızın ve satışlarınızın artmasına yardımcı olur.  Sadık müşteriler kazanabilmek için kargo entegrasyonu özelliğine sitenize yer vermelisiniz.

Site İçi Arama Özelliği

E-Ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcılar istedikleri ürünü bulabilmek için arama yapmak isterler. Site içi arama özelliği kullanıcıların belirli anahtar kelimeleri yazarak ürünlere ulaşmasını sağlar. E-Ticarette dönüşüm oranlarını arttırdığı bilinen bu özelliği sitenin kurulum aşamasından itibaren aktif etmenizi öneririz.

Ürün Filtreleme Özelliği

Bir sitede aradığı ürünü ya da hizmeti kısa sürede bulan ziyaretçilerin ürün alma oranı daha yüksektir. Ürün filtreleme özelliği ziyaretçilerin aradıkları ürünlere daha kısa sürede ulaşmasını sağlaması bakımından önemlidir. Bu özellikler sayesinde ürünleri renk, beden, marka ve cinsine göre ayırmak mümkün olur.

Faprika ile E-Ticarette Başarıyı Yakalayın

İyi bir E-Ticaret sitesinin nasıl olması gerektiğini bilen ve bu özellikleri markanızla birleştiren firmamızdan site kurulum hizmeti alabilirsiniz. Müşteri taleplerine cevap veren bir siteyle E-Ticarette başarıyı yakalayabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık