Doğru Dijital Pazarlama ile işinizi büyütün.

Faprika
E-Ticaret

Dijital çağ için pazarlama özelliklede dijital pazarlama artık çok önemli.

Dijital ticarette başarılı olabilmek için, ürün tanıtımı, fiyat rekabeti, yeni müşteri kazanımı ve elde tutulması, içerik geliştirme gibi uzayıp giden bir listedeki tüm unsurlar önemli ve gereklidir. Bu yoğun çalışma gerektiren ve iyi düşünülmüş bir planlama isteyen bir iştir ama ne yazıkki ilk engelde düşebilir ve başarısız olunabilir.

“Pazarlama ve satış iki farklı disiplin ve plan gerektiren işlerdir. Çoğu zaman, dijital pazarlama bu iki işi ilk başlangıçtan itibaren katılım, dönüşüm , işlem ve tekrar satın alma yoluyla sürekli bir organizasyonda tek iş haline getirir. ”

Her şeyin ötesinde, dijital pazarlama çaba ve emeğinizin genel sonucu olarak, satış ve ciro olarak diret dönüş sağlar. Eğilimleri başarılı bir şekilde ölçmek ve sitenize geri dönen veya sitenizi öneren bir müşterinin davranışlarını ve kitle grubunu belirlemek için, üst düzey metrikleri izlemek için zaman ayırmanız çok önemlidir. Öyleyse kendinize sorun, kitlenizi daha iyi anlamak için doğru araçları kullanıyor musunuz?

Dijital Pazarlama nedir?

Unsurların bir araya getirilmesi, pazarlamacının dijital ticaret stratejisi uygulama çabalarına dahil edilir. Bunu e-ticaret ile karıştırmayın , çünkü dijital ticaret aynı zamanda pazarlama için etkili bir araç olsa da, bu stratejiyi daha kapsamlı hale getiren çok çeşitli ek görevleri kapsar.

Herhangi bir dijital ticaret planının ayrılmaz bileşenlerinden bazıları içerik oluşturma – ör. Bloglar, ürün açıklamaları ve sosyal medya yayınları – araştırma ve geliştirme, promosyonlar, analitik izleme ve pazarlama, sosyal medya varlığı, müşteri memnuniyeti ve müşteri hizmetleri.

Dijital pazarlamayı düşünmenin en kolay yolu, onu bir elektrikli cihaza enerji sağlayan sigorta gibi hayal etmektir. Dijital pazarlama, çevrimiçi bir perakendecinin işlemlerinin güç kaynağıdır. Bu tür bir ticaret, esas olarak tüketiciden nihai satın alma işlemini gerçekleştirmesini isteyen her temas noktasını ve süreci kapsar.

Dijital Ticaret İhtiyacını Yönlendiren Nedir?


Bugünün e-ticaret ortamı hızla gelişiyor ve bu değişikliklerle tüketici davranışlarında değişikliklere sebeb oluyor. Teknolojinin hızlı gelişmesi ile büyük ölçüde teşvik edilen dijital ticaret, çevrimiçi perakende dünyasının iç işleyişinde ayrılmaz bir dişli olarak benimsenmiştir. Mükemmel olmak, teknolojinin yükselişiyle birlikte gelişmeniz gerektiği anlamına gelir.

Dijital pazarlama kapsamında mobil, modern dijital deneyimin önemli bir yönüdür. Daha fazla kişi mobil cihazları kullandıkça, çok sayıda müşteri akıllı telefonlarını kullanarak alışveriş yapmanın uygun yollarını arıyor ve tüketici satın alma davranışında değişiklikler gösteriyor. Bu, herkesin cep telefonundan alışveriş yaptığı anlamına gelmediği gibi e-ticaret sitelerinin bu büyük pazardan daha büyük pay alabilmeleri için gereken önlemleri almları gerekiyor.

1. En iyi müşteri deneyimini yaratın.


Yapılan araştırmalar , müşterilerin % 65 ‘inden fazlasının bir e-ticaret şirketinin web sitesinin veya mobil uygulamasının satın alma eğilimini şekillendirdiğini düşündüklerini belirttiler. Bu kişiler dijital deneyimlerini bir marka önerisinde bulunmak için “çok önemli” bir unsur olarak tanımladılar. İnsanlar aynı zamanda, müşteri hizmetlerine ulaşmak gereken konularda örneğin “kargo takibi yapmak” artık dijital çözümlere yöneliyorlar.

E-ticaret siteleri için minimum çabayla siparişlerini artırmak için gerekli çözümler kaçınılmaz olarak ortaya çıkmakta ve bu süreçleri otomasyon yazılım süreçleri ile geliştirmek gerekmektedir.

2. Gelişen rekabete ayak uydurun.

Şu anda dijital pazarlama anlamında yeni yada mevcut müşterilerinizin alışveriş yolculuğunu farklı senaryolar halinde planlamıyorsanız buna başlamayı kesinlikle hemen düşünmelisiniz. Rakiplerinizin bunu zaten dijital pazarlama denklemleri içinde kesinlikle yaptığından emin olun.

Sonuçta, marka bağlılığına katkıda bulunan tüketici etkileşimine odaklandığınızda, bir müşterinin marka deneyiminizi bir arkadaşına, aile üyesine, meslektaşına, komşusuna vb. Önermek istediğini tam olarak anlamaya başlayabilirsiniz. Müşteri verilerini gözden geçirirken rakiplerinizin üstesinden gelme görevi kolaylaşır.

Dijital Ticaretin Zorlukları
Bazı e-ticaret alışkanlıklarını günlük iş operasyonlarınıza entegre etmek şart olsa da, sürekli değişen teknoloji ve tüketici davranışı dünyası zor olabilir. Tüketici yolculuğu boyunca, müşterilerinizin neşeyle karşılaştığı anlardan, hayal kırıklığına uğradıkları zamanlara kadar, birden fazla temas noktasını denetlemek için yeterli zaman ayırmak zor olabilir.

Dijital ticaretle ilgili aşağıdaki potansiyel engelleri tahmin ederek kendinizi hazırlayın:


1. Tutarlı müşteri deneyimleri sunmak.

Müşteri beklentileri sürekli değişiyor. E-ticaret şirketleri, iyi çalışan ve iyileştirilmesi gereken alanları kolayca belirlemek için müşteri verilerini izlemek için stratejik bir yaklaşım benimsemelidir. Müşteri davranışını ne kadar çok öğrenirseniz, her deneyimi kişiselleştirmek ve daha kaliteli hale getirmek için daha fazla şey yapabilirsiniz.

Teknoloji şu anda en iyi arkadaşınız olacak. Analiz algoritmaları, paylaşım ve gönderim tercihleri, arama seçenekleri ve sunduğunuz ürün türleri dahil olmak üzere e-ticaret alışveriş deneyiminin tüm alanlarında tutarlılık sağlamak için dijital pazarlama stratejinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır .

2. Yeni teknoloji beklentilerini karşılamak.

Cihazlar sürekli olarak yeni sürüme geçiriliyor, bu da teknoloji meraklı müşterilerinize hizmet vermek için e-ticaret siteniz için dijital pazarlama kampanyalarınızı düzenli olarak güncellemeniz gerektiği anlamına geliyor. Bir ürün satın almadan önce, müşterilerin doğru markayı ararken birden fazla dijital platform kullanma eğiliminde olduklarını unutmayın. Pazarlama teknolojisinin bu hızlı hareket eden döneminde tüketici davranışlarını tahmin etmek zor olsa da , yapay zeka, kişiselleştirme, video pazarlama, görsel arama ve alışveriş yapılabilir mesajlar dahil olmak üzere dijital pazarlama trendlerini takip ederek sorunsuz satın alma deneyimleri sağlayabilirsiniz .

3. Yeterli trafik oluşturmak.

E-ticaret web sitelerine gelen tek bir trafik kaynağına bağlı olan perakendecilerin dönemleri geride kaldı. Başarılı dijital pazarlama ekipleri e-ticaret mağazalarına hedeflenmiş ve organik trafik sağlamanın bir yolu olarak SEO , e-posta, sosyal medya, görüntülü reklamlar, yeniden hedefleme, mobil, alışveriş motorları gibi platformlar kullanıyor.

Instagram galerileri oluşturma, sosyal medya ödülü hediyeleri dağıtma, Google için ürün görüntülerini optimize etme, dijital kanallar aracılığıyla e-ticaret şirketiniz için trafik oluşturmanın birkaç yoludur . Bu engelin üstesinden gelmenin en iyi yolu, dijital pazarlamanın her önemli unsurunu birleştiren bir e-ticaret yazılımına yatırım yapmaktır.

4. Müşteri kazanma ve elde tutma.

Çoğu B2B pazarlamacısı, pazarlama otomasyonlarını potansiyel müşteriler oluşturmak ve satın almaya yönlendirmek için oldukça yararlı bir araç olarak görmektedir. Araştırmalar istatistiksel olarak e-ticaret sitelerinin, %75’inin zaten en az bir tür pazarlama otomasyon aracı kullandığını ortaya koydu.

Peki bu değerli müşterileri elde tutmaya sizce önemli değil mi? Müşterileri alışveriş yapmaya harcadığınız tüm emek ve bütçe, onları sadık bir kitle haline dönüştüremezseniz boşa harcanan kaynak olarak önünüze çıkacaktır. Sadık bir müşteri ömür boyu alışveriş sürdürebilir, bu yüzden onları ihmal etmeyin!

5. Kaliteli teknoloji ile işinizi büyütün.

Teknolojiniz sizi kısıtlıyor mu? Farkında olmasanız da, şu anda benimsediğiniz araçlar sizin rakiplerinizden geri kalmanıza sebeb olabilir. Dijital pazarlama ile sürekli ve istikrarlı bir büyüme sağlamak isteyen e-ticaret siteleri, teknolojik başarıları için sağlam bir temel oluşturmalıdır. Bu noktada, analitiks, alışveriş sepeti çözümleri, e-posta yazılımı, CRM sistemleri ve stok yönetimi yazılımı gibi dikkate alınması gereken çok detay var . Teknolojinin doğru yollarına yatırım yaparak şirketinizi geride bırakmayın.

6. Müşteri analizi.

Müşteri davranışını anlamak için analitik kullanma kavramı, veri odaklı, bilgili kararlar vermek için çok önemlidir. Analytics, şirketlerin pazarlama çabalarında daha verimli olmalarına ve potansiyel müşterilerden ürettikleri talebin ince ayarlarına yardımcı olur. Müşteri analitiği , işletmelerin günümüz tüketicilerinin sürekli değişen davranışlarını anlamalarına yardımcı olabilir. Analiz yazılımlarıyla algoritmaları izlemek, şirketlerin geliştirilmiş bir müşteri deneyimi sağlamaları için sosyal medya pazarlama stratejilerini optimize etmelerine ve müşterinin satın alma yolculuğunun her aşamasında tüm önemli anları değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

Sonuç

Kitlenizi tanıyarak ve onları anlayarak, dijital pazarlamanızın daha başarıya olan yolculuğunuza odaklanabilmenizi sağlayacaktır. Analitik çözümlerin güçlerini işinize eklediğinizde, günümüzün yeni çağ dijital tüketicisinin taleplerini karşılamak çok kolay olacaktır. Web davranışı ve arama modellerinden en iyi ve en kötü performans gösteren ürünleri tanımlamaya kadar, doğru dijital pazarlama araçları ve e-ticaret sitesi yazılımı, tüketici tercihlerini ve etkinliklerini farklı pozitif noktalarda değerlendirmenizi sağlayabilir. Bu araçlar gelişmiş kişiselleştirme teknikleri, yapay zeka ve bütçe optimizasyonu ile birleştirildiğinde, dijital pazarlamanızın verimli olacağından emin olabilirsiniz.

Bu Konuyu İnceleyeler Bu Konuyuda İnceledi.

E-Ticaret Altyapısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık