E-Ticaret Altyapısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret, online mecrada yani bir web sitesi üzerinden ürünlerinizi veya hizmetlerinizi müşterilerinize sunarak, satışını gerçekleştirmek için size olanak sağlayan sistemin geneline denir. Standart bir web sitesi şirketinizi tanıtmak için sayfa, gönderi ve menü ekleme gibi özelliklere sahiptir. Bir e-ticaret yazılımı ürün yönetimi, ödeme sistemi yani sanal pos entegrasyonları, Kargo entegrasyonları, sosyal medya bağlantıları ve reklam platformları entegrasyonları gibi platformları dahil ederek bir adım daha ileri gider.

Tüm özellikleri kullanabileceğiniz, sunucu yani hosting alanları, kiralama ve hizmet ücretlerini içeren aylık ya da yıllık ödemelerle faydalanabileceğiniz hazır altyapılar ile hemen e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.  Hazır e-ticaret altyapısı kullanmak e-ticaret yapmaya başlamak için çok ekonomik ve hızlı bir çözüm sağlar, ancak hangi altyapı sağlayıcısı sizin için doğru karar olduğunu bulmak, başlangıçta sizin için en önemli sorulardan ve seçimlerden biridir.

E-Ticarete Başlayacak Olanların Dikkat Etmesi Gerekenler

Zengin özellikler, fiyatlandırma, kolay arayüz, özel tasarım ve e-ticaret sitesinde olmazsa olmaz diğer birçok özellik, e-ticaret için en iyi altyapı için karar verirken önemli maddeler aşağıda sıralayalım.

  • Fiyatlandırma – Online satış yapmak için aylık olarak ne kadar ödemeniz gerekir? Dünyada bir çok ülkede aylık olarak fiyatlandırma yapılırken, ülkemizde yıllık olarak kiralama daha yaygındır. Küçük bir işletmenin e-ticaret sitesinin kurulması ne kadar zaman alır? Hem maliyet açısından, özelliklede zaman açısından geliştirilmiş bir e-ticaret alt yapısı sağlayıcısından hizmet almanız bu konularda sizler büyük bir avantaj sağlayacaktır.
  • Zengin Altyapı – Alacağınız hizmet içinde, değerlendirmeniz gerekenler, ne kadar hosting alanına sahip olacağınız, yıllık sizlere sunulacak olan Bandwidth (site içi trafik) genişliğinizin ne kadar olacağı bunlar en önemli alanlardan bazılardır. Verilecek olan hizmetin kalitesi, güvenlik önlemleri dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz hususlar arasında gelmektedir. Yedekleme ve bakım hizmetleri birinci önceliğinizin arasında olmalıdır.
  • Kullanımı Kolay Yönetim Paneli – e-ticaret platformlarını modern ve anlaşılması kolay menülerden oluşmaktadır, bu alana Kontrol Paneli adı verilir. Özellikle yeni başlayan kullanıcılar için, Kontrol Paneline girildiğinde karmaşık ve zorlayıcı bir arayüz olmaması gerekir, çünkü zorlayıcı bir kontrol paneli kullanıcıyı zorlar ve iş süreçlerini yavaşlatarak zaman kaybına yol açar. Bu alanda dikkat etmeniz gerekenler alt yapı sağlayacısınız sadece satış esnasında değil, satış sonrasındada sizinle ne kadar ilgilendiğidir. Faprika e-ticaret alan müşteriler için özel eğitimler, hızlı erişim sağlayabileceğiniz destek merkezi ve telefon ile destek hizmetide almış olacaksınız yani takıldığınız her alanda Faprika e-ticaret sizlerin yanında olacaktır.
  • Temalar ve Özel Tasarım Seçeneği – Her e-ticaret platformunda, tasarım sürecine başlamanıza yardımcı olacak şablonlar ve temalar yoktur.  Hazır tema seçenekleri ve mevcut tasarımların sizin tarafınızdan müdehaleye izin vermesi çok önemlidir. Bu sayede siz e-ticaret sitenizin tasarımına istediğiniz alanda müdehale edebilir ve müşterilerinize kullanıcı dostu tasarımlar sunabilirsiniz.  Faprika’da tema seçenekleri arasında siz ve işiniz için en uygun responsive (Mobil Uyumlu) temayı seçebilir ya da sizlere özel tasarım hizmetide satın alabilirsiniz.
  • Entegrasyon Zenginliği – Genişletilebilirlik, bir geliştiriciye ulaşmak ve bir geliştiriciye ödeme yapmak zorunda kalmadan gelişmiş bir online mağaza oluşturma şansınızı artırır. Mağazanız için çok fazla uygulama kullanmamalısınız (bazen performans sorunlarına neden olabilir), ancak en azından kargo entegrasyonu, sosyal medya, pazarlama ve satış gibi uygulamalar için bol seçeneğe sahip olmak idealdir.
  • Pazaryeri Entegrasyonları – Online satış yalnızca kendi web sitenize sahip olmakla ilgili değildir. Envanterinizi Trendyol, N11, Hepsiburada, Morhipo gibi pazaryeri sitelere senkronize etmek önemlidir. Ayrıca Instagram ve Facebook’ta olduğu gibi sosyal medya mağazalarına entegrasyonlar ile satış kanallarınızı arttırabilirsiniz.
  • Sosyal Medya Desteği: Sosyal medya entegrasyonları işlevsellik bakımından farklılık gösterir, bu yüzden hepsini değerlendirmek istiyoruz. Açıkçası, sosyal pazaryerleri ve alışveriş sepetleriyle entegrasyonları görmek güzel, ancak daha fazla takipçi edinmek için paylaşım butonlarına, galeri seçeneklerine sahip olmak da önemlidir. Sosyal medya entegrasyonları, potansiyel müşterilerinize daha kolay erişme ve daha fazla satış anlamına gelmektedir.
  • Ödeme Sistemi Seçenekleri – Online satış için e-ticaret alt yapısı hizmeti alacağınız firmaya, hangi ödeme sistemi seçeneklerini sunduklarını yani hangi banka ve altyapılar ile entegrasyon sağlayabildiklerini sormanız gerekmektedir. Müşterilerinize farklı seçenekler sunmak, alışveriş tamamlama oranlarını arttıracak ve sadık müşteri kitlesi edinmenize katkı sağlayacaktır.
  • Kargo Entegrasyonları – Siparişlerinizi gönderim süreçleri, satılan ürünlere veya gidecek adreslere göre değişir. Bununla birlikte, olası her senaryo için çok sayıda gönderim seçeneğine sahip olmak en iyisidir. Bu olanak müşterinizin hoşuna gider ve sonraki alışverişlerinide ilk tercih sebebi olacaksınızdır. Kargo entegrasyonlarının daha önemli olduğu alan ise depo operasyonlarınızı otomasyon süreçlere dönüştürerek kısa zamanlarda çok sipariş yönetebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.
  • Muhasebe Entegrasyonları – Belki başlangıç aşamasında ihtiyacınız olmayabilir ancak şirketinizin büyümesi ve satışlarınızın artması durumunda yapılacak olan işlemlerin yükleride bir hayli artacaktır. Muhasebe entegrasyonları ile bu maliyetleri ortadan kaldırabilir ve işlerinizi bir üst seviyeye kolayca çıkarabilirsiniz. Bu yüzden alt yapı hizmeti alacağınız şirkete kesinlikle muhasebe entegrasyonu olup olmadığını ve sistem işleyişi hakkında bilgi almanızda fayda vardır.
  • Seo (Search Engine Optimization)-  E-Ticaret sitenizin arama motorlarında en üst sıralarda çıkmasını amaçlayan ve bu amaç için yapılan çalışmaya verilen isimdir. Bu işlemler sonucunda sitenize girilen kullanıcı sayısında artış hedeflenir. Bu alanda dikkat etmeniz gerekenler, Seo url yapısının olması, Aynı ismi taşımayan sayfa başlıklarınız ve açıklamaları olması , mobil uyumluluk ve sitenizin bir blog yapısının olmasıdır. Özetle tercih edeceğiniz altyapının SEO uyumlu olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir çünkü bu sayede reklam giderlerinizi düşürebilirsiniz.
  • Mobil Uyum –  E-Ticaretin gelişiminde büyük bir rolü üstlenen cihazlar cep telefonlarıdır. Bu cihazlar günlük hayatımızın her alanına hitap ettiği gibi alış veriş alışkanlıklarımızıda tümü ile değiştirmiş durumdadır. İnternet üzerinden yapılan alış verişlerin %65 mobil üzerinden cihazlardan yapılır ve bu oran bazı sektörler %95’lere ulaşmış durumdadır. Buna göre e-ticaret sitenizin olmazsa olmazlarından biride mobil yapıya uygun olmasıdır. Faprika e-ticaret sistemlerin size sağlayacağı alt yapı %100  mobile uyumlu responsive tema ve tasarımları ile bir adım önde olacaksınız.

E-ticaret’de mağaza satışı gibi bir iştir. Ürünlerinizi e-ticaret sitenize yükleyip satış yapmasını beklemek başlangıçta yapılan büyük hatalardandır ve bunun sonucunda bu iş bana göre değilmiş diye düşünen ve yarı yolda işi bırakan kişi sayısı oldukça fazladır. Dolayısıyla e-ticaret ciddiye alınacak bir alandır, doğru kişi ve kurumlar ile çalışıldığında potansiyeli mağaza satışından çok yüksek olan bir platformdur.

Bu Konuyu İnceleyenler Bu Konuyuda İnceledi.

Doğru Dijital Pazarlama ile işinizi büyütün.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık