Tümü

E-Ticaret Görsellerinizi Bu Programlarla Düzenleyin

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret sistemleri içerisinde görsellik günümüzde oldukça önemli hale geldi. Bugün birçok müşteri görseli olmayan yemeği dahi sipariş etmek istemiyor. Artık her işletme de profesyonel araçlar kullanarak çektiği ya da çektirdiği görselleri düzenleme ihtiyacı hissediyor. Fotoğraf düzenleme ve şekillendirme aracı dediğimizde aklımıza hemen Adobe’nin yayınladığı Photoshop akla gelir. Ancak Photoshop son derece derin ve ciddi bilgi birikimi isteyen program olduğu için kullanması oldukça zor. Dolayısıyla e-ticaret görsellerini sağlıklı bir şekilde düzenleyebilmek için kullanabileceğiniz farklı programlar da bulunuyor.

Canva

E-ticaret ile ilgilenen ve bu alanda çalışan kişiler arasında en popüler uygulamalardan birisi Canva’dır. Avustralyalı yazılımcılar tarafından 2012 yılında hizmete sokulan program o günden bu yana milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Canva’yı kullanmak için herhangi bir eğitime gerek yok kaldı ki çevrimiçi kullanım özelliği ile de kolayca ulaşılabilen bir yapıya sahip olması birçok kişi tarafından tercih edilmesine olanak tanıyor.

Canva içerisinde yer alan şablonlarla kendi tasarımınızı oluşturabileceğiniz gibi sıfırdan farklı bir çizgi oluşturabilme şansına da sahipsiniz. Canva ücretsiz olarak kullanılabilmesi ile öne çıkan bir program.

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Lightroom, kullanımının kolay olması nedeniyle birçok kişi ve kurum tarafından tercih ediliyor. 2009 yılında piyasaya sürülen ve o dönemden bu yana geliştirilerek günümüze kadar gelen Lightroom, günümüzde pek çok e-ticaret firması tarafından kullanılıyor. Photoshop gibi profesyonel bir programı kullanamayan kişilere yönelik hazırlanan Lightroom’da yeni başlayanlara yönelik yönlendiricilerin olması kullanımı artırıyor.

Paint.NET

Yine ileri seviye olmayan kullanıcılar için birebir programlardan birisi olan Paint.NET, Microsoft’un Windows’ların içerisinde yer alan Paint programına karşılık piyasaya çıkmış bir yazılımdır. Kolay bir ara yüze sahip olan programda kullanıcılar, ellerinde olan görsellerine çeşitli işlemler yapabiliyor. Bu noktada görsellerin kontrastı ile oynama, seviyelerini ayarlama, parlaklığını değiştirme, katman atma, gradyan gibi pek çok özelliği rahatlıkla saniyeler içerisinde değişebiliyor. Bunun yanı sıra Paint.NET yazılımına farklı kişilerin yaptığı yazılımlarla eklenti de eklenebiliyor.

GIMP

Eğer ileri seviye bir kullanıcıysanız ve e-ticaret sitenizde kullanacağınız görsellerinizi profesyonel olarak düzenlemek istiyorsanız GIMP bu anlamda isteklerinize cevap verebilir. Piyasada ücretsiz olup bulunan en iyi fotoğraf editör yazılımı olması ile ünlenen GIMP, montajlama, kırpma, otomatik renk ayarlama vb. daha birçok anlamda ihtiyaçlara yönelik düzenleme yapmanıza olanak tanıyor.

Eğer daha önce Photoshop tarzında profesyonel yazılım kullandıysanız GIMP konusunda herhangi bir zorluk çekmezsiniz. GIMP’i kullananların büyük çoğunluğu programın ücretsiz olmasından dolayı yazılımı tercih ediyor.

Pixlr Editor

Profesyonel seviyede kullanıcılara yönelik bir başka yazılım ise Pixlr Editor. Bu yazılım da genellikle ücretsiz olması dolayısıyla tercih ediliyor. Görüntüleri yalnızca bilgisayarınızdan değil Facebook gibi sosyal medya araçlarından da çekebilirsiniz. Programı incelediğinizde photoshop ve Lightroom ile benzerlik taşıdığını rahatlıkla görebilirsiniz. Dolayısıyla bu yazılımlara aşinalığınız varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz. Görsellerinizde pozlama, otomatik ışık ve beyaz ayarı düzenleme, renk düzenleme, katman ekleme, maske gibi birçok aracı ele alabilirsiniz. Pixlr Editor için söylenebilecek tek eksi nokta ise Adobe tarafından artık desteklenmeyen ve bugün pek çok yerde kullanımı bırakılan Flash gerektirmesi.

Pixlr X

Online platformda fotoğraf düzenlemek istiyorsanız Pixlr X tam da aradığınız sistem olabilir. Yine Adobe tarafından piyasaya sürülen Photoshop Express’in online sürümü olarak kabul ediliyor. Flash kullanımının ortadan kalkması sonrasında bazı özelliklerinin ortadan kalkması gerçekleşse de günümüzde halen daha kullanımı sürüyor.

Snapseed

Günümüzde fotoğraf düzenlemeleri sadece bilgisayar ortamında yapılmıyor. Artık cep telefonlarımızdaki uygulamalarda da gerekli düzenlemeleri saniyeler içerisinde yapabiliyoruz. Snapseed de bu uygulamalardan birisi olması ile biliniyor. Klasik JPG ve RAW dosyalarını açabilen uygulamada otomatik bazı düzenlemeler rahatlıkla ve profesyonel düzeyde yapılabiliyor. Bunun yanı sıra görsele metin ekleme, kontrast ayarlama gibi özellikler de program içerisinde yer alıyor.

Fotor

E-ticaret siteleri sadece sitelerde değil, sosyal medyada da ciddi paylaşım yapmaya başladı. Buralarda kullanılan görselleri profesyonel düzeye getirmek için kullanılan programlardan birisi olan Fotor, kolaj ve tasarım gibi seçenekleri içeriyor. Bunun yanı sıra otomatik düzenlemelerin de yapılabildiği Fotor, ücretsiz bir yazılım olması ile öne çıkıyor.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık