E-ticaret İşiniz İçin İşe Yarar 3 Teknik

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret işiyle müşterilere hizmet verirken, gerçek ve canlı insanlarla uğraştığınızı kolayca unutabilirsiniz. Sayıların sizi kör etmesine izin vermeyin. Bir kullanıcı sitenize girdiğinde karşılaştığı görünüm (yazılar, görseller, vs.), onun nasıl hissedeceğini ve tepki vereceğini tanımlar. İkna edici bilgiler vermeniz gerekir.

İkna edici içerikleriniz, müşterinizin ihtiyacı ve bakış açısı ile uyumlu olmalıdır. Potansiyel müşterileriniz web siteniz etrafında dolaşacaklar. Peki, onları e-ticaret siteniz için gerçek birer müşteriye nasıl dönüştüreceksiniz?

İkna edici teknik, işinize ve ürünlerinize olumlu bir bakış açısı kazandırarak algıları değiştirmeye yardımcı olan bir tekniktir. İkna edici teknikler kullanarak, potansiyel bir müşterinin beğendiklerini ve beğenmediklerini yeniden incelemesine yardımcı olabilirsiniz.

Güveni Artırmak İçin Kusur Etkisi Kullanın
Satıcılar, genellikle markalarının tüm olumlu yönlerini detaylandırma eğilimindedir. Genellikle kusurlar yokmuş gibi gösterirler. Sadece bir satış elde etmek için bariz kusurları olan bir ürünü daha fazla satabileceğinizi biliyor muydunuz?

Müşteriniz ikna edilmek yerine muhtemelen bu durumun daha iyi olabileceğini düşünecektir. Journal of Consumer Research’te yapılan bir araştırma, bir ürünün kusurundan dolayı olumsuz bir şeyi olumluya dönüştürmek için nasıl yararlanabileceğinizi inceledi.

Kusur etkisine göre, olumlu bir bağlamda küçük bir doz olumsuz bilgi genel anlamda olumlu bir etkiye sahiptir. Buradaki iddia, şeffaflık göstererek güven yaratma duygusundan ileri gelir. Bu ikna edici tekniği bir e-ticaret işletmesine uygularken, ürününüze parlak bir açıklama vermekten korkmayın. Potansiyel müşteriniz bu dürüstlüğünüzü takdir edecektir.

En İyi Sayfalarınızı Güçlü Kelimeler ile Güçlendirin
Duygusal bir tepkiyi tetiklemek için güçlü kelimeler kullanmak her zaman başarı getirir. Bu durum müşterinizin zihninde ürünlerin daha net anlaşılmasına yol açar. Bu kelimeler, e-ticaret pazarlamacılarının müşterileri belirli bir eylemde bulunmaya motive etmeleri için ikna etme teknikleri arasındadır.

Güçlü kelimeler, kısaca inceleyeceğimiz birkaç ana kategoriye ayrılabilir:

Hırs Sözcükleri
Bu sözcükler, insanlığın ihtiyacımız olandan fazlasını isteme eğiliminde rol oynarlar. Ürünler kulağa daha değerli gelir ve kıtlık hissi yaratır.

Bu kelimeler için aşağıdaki örnekleri verebiliriz:

  • Bedava
  • En İyi
  • Tasarruf
  • Ekstra
  • İndirim

Merak Sözcükleri
Merak, açlık ya da susuzluktan farklı olarak tatmin edilmesi gereken bir dürtüdür. Müşteriler, ikna edici tekniklerinizin bir parçası olarak merak kelimelerini kullanarak daha fazla bilgi alabilmek için her zaman can atarlar.

Merak kelimeleri en iyi blog başlıklarında ve açılış sayfası başlıklarında işe yarar.

İşte örnekler:

  • Sansürlü
  • İnanılmaz
  • Göz Alıcı
  • Duyulmamış
  • Görülmemiş

Tembel Sözcükler
Tembel sözcükler, en az çalışmayla en fazlasını elde etmek için insan arzusuna dokunmayı amaçlar. İkna edici tekniklerde, nokta atışının sindirimi daha kolaydır ve ürünler her zaman daha fazla yarar sağlar.

İşte örnekler:

  • Kolay
  • Hızlı
  • Güvenli
  • Daha az

Korku Sözcükleri
Korku, temel bir insan içgüdüsü ve güçlü bir motivasyon aracıdır. Bu sözler müşterinin eyleme geçmemesi durumunda olacaklardan korkmasını sağlayacaktır. Örneğin blogunuzu paylaşmalarını, ürününüzü satın almalarını veya bir indiriminizi yakalamalarını isteme ile alakalıdır. Aksi takdirde, kaybedeceklerini ya da geride kalacaklarını düşünürler.

Korkuyu yarattıktan sonra, yarattığınız soruna bir çözüm bulun. Bazı korku kelimeleri şunları içerir:

  • Acı
  • Dikkat
  • Riskli

Müşteri Sadakati Oluşturmak İçin Bahşedilmiş İlerleme Etkisini Kullanın
Bahşedilmiş ilerleme etkisi, insanların farklı ve bağımsız ödüller nedeniyle ısrar etme ve hedeflerine ulaşma olasılığının daha yüksek olduğu bir zaman olarak adlandırılır. Bir hedefe ulaşmaya yakın oldukları yanılsaması verildiğinde, insanlar ona daha hızlı ulaşmak için daha fazla çaba sarf etme eğilimindedirler.

Bu sonucu gösteren deney, iki müşteri grubunu içeriyor. Gruplara her alışverişlerinde bir damga veriliyor ve Grup 1’e “Sekiz alana bir bedava” yazan bir sadakat kartı boş olarak, Grup 2’ye “On alana bir bedava” kartı 2 kez damgalanmış olarak veriliyor.

Sonuç?

Önceden damgalanmış kart sahiplerinin (Grup 2) kartlarını tamamlama olasılığı Grup 1’e kıyasla iki kat daha fazla olarak çıkıyor.

Dolayısıyla E-ticaret işiniz müşterilerin bir hesap oluşturmasını gerektiriyorsa, süreci bitirmeleri için bir teşvik oluşturmanız gerekir.

Sonuç
Artık bugünün dünyasını dijital işletme oyuncuları belirliyor. Bu nedenle işletmenizi bu alanda en iyi şekilde konumlandırmak sizin elinizde. Farklı teknikler ve kanıtlanmış birçok yöntem ile e-ticaret işinizi her zaman yüksek noktalara taşıyabilirsiniz. Unutmayın! Sabır ve doğru uygulama her zaman bu işin anahtarıdır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık