Tümü

E-ticaret Nedir? – Bölüm- 2

Faprika
E-Ticaret

Yazı serimizin ilk bölümünde e-ticaret hakkında temel literatür bilgilerden bahsettik bu yazıda; kimlerin e-ticaret yapabileceğine ve hangi platformları seçebileceğinize değineceğiz.

Hazırsanız başlayalım!

Kimler E-ticaret Yapabilir?
Kısa bir cevap verecek olursak; evet, herkes kendi e-ticaret işini kurabilir. Herkes kendine “E-ticaret nedir?” diye sorabilir. Bazı e-ticaret işletmelerini başlatmak diğerlerinden daha kolaydır. Hatta bazı e-ticaret işletme sahipleri, ilk başladıklarında diğerlerinden daha fazla sektör bilgisine sahip olabilirler. Ancak e-ticaretin en güzel yanı, biraz zamanı varsa herkesin kendi e-ticaret işini kurabilmesi, başlatabilmesi ve büyütebilmesidir.

E-ticaretle ilgili harika olan mevzular şunlardır:

Düşük Başlangıç Maliyeti: Bunun anlamı, e-ticaret işinizi başlatmak için ne kadar az zamanınız veya paranız olursa olsun, başlamak için yapabileceğiniz birçok şey var. Çevrimiçi ticaretin bir seçenek olmadığı geçmişte gerçek bir iş kurmak için girişimcilerin bir mağaza kiralamak ve müşterilere satış yapmaya başlamadan önce envanter ve ekipman satın almak için paraları olması (ya da banka kredisi) gerekiyordu. Başarmak için bir şansları vardı ve eğer başarısız olurlarsa, büyük miktarda para kaybedeceklerdi. E-ticaret ile envanter olmadan kendi işinizi kurabilir veya aylık cep telefonu faturanızdan daha az bir ücretle işinizi çevrimiçi olarak yürütebilirsiniz.

Sınırsız Kitle Erişimi: Gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmelerde, satış yapabileceğiniz tüketici pazarı, yakın çevrenizde bulunanlarla sınırlıdır. E-ticaret ile dünyanın neresinde olursanız olun, nerede yaşarsanız yaşayın hedef pazarınıza satış yapabilir ve belirli bir alan veya bölgedeki müşterilerle sınırlı olmazsınız.

Doğru kaynaklarla herkesin bir e-ticaret işletme sahibi olabileceğine gerçekten inanıyoruz. İstemiyorsanız günlük işinizi bırakmak zorunda değilsiniz, sadece bir şeye başlamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bir e-ticaret işi kurmak çok değerli dersler veriyor. Kendi tam teşekküllü e-ticaret işinizi kurmaya henüz tam olarak hazır değilseniz bile, hareket halindeyken bir şeyler elde etmek için atabileceğiniz birçok hazırlık adımı var. Kendi e-ticaret işinizi kurmak, başarılı olmaktan veya çok para kazanmaktan çok daha fazlasıdır.

Hangi E-ticaret Platformu?
Her e-ticaret işletmesinin bir e-ticaret mağazasına ihtiyacı vardır; bu, esasen müşterilerinin ürünlerini keşfetmek, öğrenmek ve satın almak için gelebileceği bir çevrimiçi açılış yeridir. İyi bir e-ticaret platformu hem satışlarınıza ciddi etki eder hem de bilinirliğinize ve tanınırlığınıza onulmaz katkılar sağlar.

E-ticaret işletmelerinin ürünlerini çevrimiçi satmak için kullandıkları e-ticaret platformları söz konusu olduğunda farklı seçenekleri vardır. Bir e-ticaret platformunda kendi markasını taşıyan bir mağaza oluşturmak, e-ticaret işiniz üzerinde tam kontrol sahibi olmanın en iyi yoludur.  Marka bilinci oluşturma, pazarlama, müşteri deneyimi ve gelir konusunda tam söz sahibi olmak her e-ticaret girişimcisi için harika bir başlangıç alanıdır. Ancak bugün özellikle pazaryerleri gibi üst seviye satışları olan alanlarda bulunmanın, satışlarınıza katkı sağlamasının yanı sıra markanız için iyi bir adım olacağını düşünmek pekte mantıksız olmaz.

Burada şöyle bir sorun ortaya çıkabilir. Hali hazırda tercih ettiğiniz platformun pazaryeri entegrasyonu var mı yok mu? Çok farklı platform araştırmaları yaparak bu sonuca ulaşabilirsiniz. Eğer Türkiye sınırları içerisinde bir e-ticaret işletmesi olmaya çalışıyorsanız, entegrasyon sorumuza cevap kesinlikle evet olacaktır.

İpucu: Faprika, sunduğu e-ticaret çözümleriyle e-ticaret sitenizin farklı pazaryeri entegrasyonlarını kolaylıkla yapar. İşte Faprika’nın entegre olduğu pazaryerleri: Trendyol, N11, Modanisa, Morhipo, Hepsiburada, Gittigidiyor, ePttAVM, Akakçe, Cimri, Çiçeksepeti, Joom, Alegro, Knawat, ve daha bir çok yurtdışı pazaryerleri ile entegrasyon yapmaya aracılık eden Channel Engine Entegrasyonu mevcuttur.

Sonuç
Her şeyde olduğu gibi, kendi e-ticaret işinizi kurmak, bir dizi avantaj ve dezavantajla birlikte gelir. “E-ticaret nedir?” diye merak etmenin ilk aşamalarında olsanız bile. Aslında kendiniz için kendi e-ticaret işinizi kurup kurmayacağınızı bilmiyorsanız, artılarını ve eksilerini önceden bilmeniz oldukça önemlidir. Böylece sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Özellikle internet dünyası ve cezbeden satış iklimi ile ilgili daha fazla okuyun ve bilgi sahibi olun. Anlattıklarımız sizin için kolay görülebilir. Ancak bilgisiz bir şekilde atıldığınız şey hangi iş olursa olsun, o işin detaylarına haiz olmadan karanlıkta atacağınız her adım sonucu zararla bitebilecek bir iş başlangıcı olabilir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık