Tümü

E-Ticaret Rekabetinde Önde Kalmak için 5 İpucu

Faprika
E-Ticaret

Kendi işlerini yürütmek, hikayelerini anlatmak, yaratıcılığı ortaya çıkarmak… Bunlar insanların bir e-ticaret işine başlamasının nedenlerinden sadece birkaçı. Çevrimiçi satış hedefiniz ne olursa olsun, rakiplerinizi ezerseniz başarılı olabilirsiniz. Çünkü açık olmak gerekirse; orası vehşi bir orman.

Pandemi öncesinde e-ticaret işi için yapılan tüm tahminler an itibariyle altüst olmuş durumda. Verilen tüm öngörüler ve tahminlerin çok üstünde gerçekleşen bir kapasite artışı mevcut. Bu nedenle ürünlere yönelik çevrimiçi talep artıyor ve doğal olarak satıcılar arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor.

Online mağazanızı geliştirerek rakiplerinizi nasıl geride bırakabileceğinize dair beş ipucu hazırladık. Yeni bir çevrimiçi mağaza kuruyor olmanız veya zaten e-ticaret deneyiminiz olması önemli değil. Rekabet herkes için aynıdır ve önemli olan bunun üstesinden nasıl gelmeniz gerektiği konusudur.

Trend Ürünler Satın
En yeni ürün trendlerini takip ederek insanların gerçekten istedikleri ürünleri sunun. Tüm e-ticaret mağazaları modaya uygun ürünlere odaklanmadığından, burada öne çıkabilirsiniz! Modaya uygun ürünler satmaya başlamak için, onları keşfetmek için biraz araştırma yapmanız gerekecek. Google ya da sosyal medya mecralarında biraz araştırma yaparak bu bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Satmak istediğiniz ürünleri bulduğunuzda, gelen siparişleri yerine getirmek için size ürünleri sağlayacak tedarikçileri bulmaya çalışın ve onlarla iletişime geçin. Eğer dropshipping yapmak sizin için sorun olmazsa Oberlo, AliExpress, vb. alternatiflerden tedarikçi araştırması yapabilirsiniz.

Önemli İpucu: Faprika, harika altyapısı sayesinde dünya genelinde ihtiyacınız olan tüm tedarikçilere kolay ulaşmanızı sağlayacak entegrasyon çözümleri ile e-ticaret işletmenizi sınırsız bir şekilde dünyaya bağlar!

Tasarımınızı İyileştirin
Vitrininizin yeni görünmesini sağlamak, müşterileri cezbeder ve onlar için keyifli bir kullanıcı deneyimi yaratır. İnsanların %75’inin bir şirketin güvenilirliğini web sitelerinin nasıl göründüğüne göre değerlendirdiğini biliyor muydunuz? Görsel trendleri takip ederek güncel kalın. Tasarım trendlerini markanızın çevrimiçi varlığında uygulayın, rakiplerinizden daha fazla dikkat çekin.

Tasarım trendleri; yazı tipleri, renkler, illüstrasyon stilleri ve web öğelerine kadar her şeyde rol oynar. Bir Google araması yaparak yaratıcı platformlara göz atarak nelerin trend olduğunu görün. Trendlere bakarken markanızın kişiliğini göz önünde bulundurun ve onu tamamlayan trendleri seçin. Bulduğunuz trendlerle ne yapmalısınız? Bir sonraki ürün fotoğraf çekiminiz veya sosyal medya gönderileriniz için biraz ilham alın. Afişler, reklamlar veya pop-up’lar için yeni tasarımlar bulun.

Yenilikleri takip etmek ve kendilerini aşan trendleri atmak için yılda en az bir kez tasarım trendlerini kontrol ettiğinizden emin olun.

Müşteri Satın Alma Alışkanlıklarını İnceleyin
Mevcut satın alma alışkanlıklarını bilmek, ürünlerinizi sergilemek için doğru açıyı bulmanıza yardımcı olabilir. Tüketicilerle ilgili en son raporları okuyarak rekabette öne geçin.

Statista ve Hootsuite gibi sayfaların yayınladıkları istatistiklere ve raporlara göz atın. İnfografikler, gerçek değerlendirmeler ve harika istatistikler renkli ve göz atması kolay bir şekilde size sunulur. Ayrıca araştırma yaparken müşteri odaklı kalmak için şunlara bakmayı unutmayın;

  • Tüketicilerin ürünleri aradığı yer
  • Tüketicilerin değer verdiği şey
  • Sosyal faktörler (aile, arkadaşlar, medya) satın alma kararlarını nasıl etkiler?

Bulgularınızı vitrininizde ve müşterilerle iletişiminizde kullanın. Müşteriler tarafından değer görmeye başlayanlar olduğunu düşündüğünüzde ürün açıklamalarını değiştirebilir, aynı gün sipariş karşılama sunabilir veya sosyal medyada farklı içerikler yayınlayabilirsiniz.

Müşterileriniz perakende sektörü haberlerini takip ettiğinizi anlayacak ve rakiplerinizin yerine sizi seçme olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Mağazanızda Zengin Ürün Görsellerini Kullanın
Kabul edelim, ürünleriniz iyi görünmüyorsa kimse satın almak istemeyecektir. Gözümüzle alışveriş yapıyoruz, bu yüzden görülecek çok şey yoksa satın alınacak hiçbir şey yok demektir. Hoş olmayan bir durum olsa da ürün görselleriniz bir satış yapabilir veya yapamyabilir. Özel çekim fotoğraflar, videolar ve yakınlaştırılabilen yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla stratejinizi geliştirebilirsiniz.

  • Ürün fotoğraflarında kullanım şeklini göstermek ürünün orijinalliği konusunda kullanıcının kafasında soru işaretlerini silecektir. Yoksa sattığınız ürünü beyaz bir fonda sunmak tüketiciyi karamsar bırakabilir.
  • Ürün videoları ile ürününüzün gerçekliğini ciddi bir biçimde artırabilirsiniz.
  • Yakınlaştırma yapılabilen görseller ve web ögeleri kullanın. Müşterileriniz ürünü yakından görmek isteyeceklerdir.

E-ticaret Siteniz Mobil Uyumlu Olsun
E-ticaret girişimcileri, mağazalarının mobil uyumlu olması gerektiğinin uzun süredir farkındadır. 2020’de tüm e-ticaret trafiğinin %70’inden fazlası mobil cihazlardan geldi. Çoğu e-ticaret platformu, sayfanızı otomatik olarak mobil cihazlara göre ayarlar. Ama yapılacak daha çok şey var. Mobil sayfanızı hızlı yüklenecek ve alışverişi keyifli olacak şekilde optimize etmeniz gerekiyor. Google’a göre sayfanızın yüklenmesi 5 saniyeden uzun sürüyorsa, bir kullanıcının mağazanızdan çıkma olasılığı %90’a çıkıyor.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık