E-Ticaret Satış Geliri Artırma Yolları

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret sitelerinin sayısının artması bu alandaki rekabeti güçlendirmiştir. Rakipleri arasında öne çıkmak ve daha fazla müşteriye hitap etmek isteyen firmalar belirli noktalara dikkat etmelidir. Yapılan çalışmaların sonuç vermesi için zamana ihtiyaç vardır. Bu çalışmalar sonrası büyüyen bir sitenin ziyaretçi sayısı ve buna bağlı olarak satış gelirleri artacaktır.

Pazar Yerinin Çoğaltılması

Firmanın kendi sitesi varsa ya da tek bir pazar yerinde çalışıyorsa daha yeni pazar yerlerinde satış yapmaya başlaması bilinirliğini artırır. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşılarak gelir artışı sağlanabilir.

Müşterilere Çapraz Satış Yönlendirme

Ürünleri sunduğunuz pazar yerinde müşterilere ikili ürün satışı yapabilirsiniz. İki ya da daha fazla ürünü tek bir pakette birleştirip uygun fiyata satışa sunmanız müşteriler üzerinde olumlu bir etki oluşturacaktır. Bu durumda kısa süreli ve kampanyalı olarak ürün olarak sunarak reklam da elde etmiş olursunuz.

Kendi Pazar Yerinizi Oluşturun

E-ticaret yaparken kendi firmanıza ait bir site oluşturmanız daha iyidir. Size ait bir sitede markanızı en iyi şekilde yansıtabilir, daha fazla müşteriye hitap edebilirsiniz. Farklı pazar yerlerinde kazandığınız müşterileri kendinize çekerek satış gelirinizi önemli oranda artırabilirsiniz.

Kargolarınızın İçerisine Firmanıza Ait Kartlar Bırakın

Alışveriş yapan müşterileriniz için kargo paketlerine firmanıza ait kartlar bırakabilirsiniz. E-ticaret ve pazar yerlerinin olduğu bilgilendirici kartlar bırakmanız akılda kalmanıza yardımcı olur. Bu kartlara kampanya ve duyurular yaptığınız sosyal medya hesaplarınızın adını da mutlaka ekleyiniz. Bu sayede takipçi kazanabilirsiniz.

İndirim Kodu Yapın

Müşterilerinize belli bir satış yaptıklarında özel olarak indirim kodu yollayabilirsiniz. Başarılı bir satış sonrası müşteriye verilen indirim kodu mağazanızdan tekrar alışveriş yapmasını sağlayacaktır. İndirim kodunu süreli yapmayı ve bu süreyi müşterilerinize bildirmeyi unutmayınız.

E-posta Abonesi Bulun

E-ticaret sitenize bir buton ekleyerek e-posta aboneliğine teşvik edebilirsiniz. Bu sayede yeni ürün veya kampanyaları abonelerinize yollayarak bilgilendirme yapabilirsiniz. Kişiler maili okuduklarında kampanyanızın yapılacağı zamanı merakla bekleyecektir. Günü geldiğinde sizden alışveriş yapma oranları artacaktır.

Reklam Harcamalarını Dikkatli Yapın

E-ticaret sistemleriniz için reklam harcamalarını filtreli bir şekilde yapabilirsiniz. Sosyal medya veya arama motorlarında yayınlanacak reklamlarınızda ürünleriniz kime hitap ediyorsa ona göre filtreleme yapabilirsiniz. Bu sayede doğru kişilere ulaşarak satış oranınızı artırabilirsiniz.

Siteniz Mobil Uyumlu Olsun

E-ticaret sitenizin başarılı olması için kullanıcı deneyimine önem vermeniz gerekir. Birçok kişi mobil cihazlardan sitenize girecektir. Bu yüzden mobil uyumlu bir sitenizin olması müşterilerde iyi bir izlenim elde etmenizi sağlar. Kolay kullanım sunan, aranan ürünün kolayca bulunabildiği bir sitenizin olması, işlemlerin kolay bir şekilde hallolmasını sağlayacaktır.

Etkili İletişime Önem Verin

Müşterilerin iletişim araçlarından size kolayca ulaşabilmesi, kendilerini özel hissetlerini sağlayacaktır. Müşterilere karşı nazik ve kibar olmaya özen gösterin. Sorunlarını dinleyerek en kısa sürede yardımcı olmaya çalışın. Değer gördüğünü hisseden müşteri size yeni müşteriler de gelmesini sağlayacaktır.

Sosyal Medyada Aktif Olun

Günümüzün bir kısmını sosyal medyalarda geçiyoruz. Sosyal medyanın etkin olarak kullanılması daha çok kişiye ulaşılmasını sağlar. Instagram son zamanların en iyi kitle iletişim araçlarından biridir. Çok sayıda kullanıcısı bulunan bu uygulamadan sitenizdeki ürünlere yönlendirme yapabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden ürün satışı yapmak için iki farklı yol izleyebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasında 10 bin üzerinde takipçisi olan sayfaların “yukarı kaydır” özelliği açılmaktadır. Hikâyede ürüne ait bir paylaşıma “Yukarı Kaydır Sipariş Ver” özelliği eklediğinizde kişilerin sitenize kolayca ulaşmasını sağlayacak. Bu da sitenizdeki alışveriş oranlarını artıracaktır.
  2. Sosyal medya hesabınızda Whatsapp üzerinden direkt mesaj atılabilecek bir link bırakabilirsiniz. Bu sayede isteyen kişi ürünlerle ilgili soruları kolaylıkla sorabilir. Bu seçeneğin başarılı olması için mesajları kısa sürede cevaplamaya özen gösterin. Hızlı iletişim müşteri memnuniyetini artıracaktır.

Ödeme Kolaylıkları Sunun

Sitenizden alışveriş yapan müşterilere ödeme kolaylığı sağlayın. Kapıda ödeme seçeneği güvenilirlik bakımından önem arz etmektedir. Farklı kargo firmalarıyla anlaşarak müşterilerinize birden fazla seçenek sunun. Bu sayede müşteriler sizden tekrar alışveriş yapmak isteyecektir.

Ücretsiz Kargo Hizmeti Verin

E-ticaret alışverişlerinizde ücretsiz kargo hizmeti vermeye önem verin. Örneğin 100 TL üzeri alışverişlere kargo bedava kampanyası yaparsanız birçok kişi sepetini 100 TL ve üzerine tamamlamaya çalışacaktır. Yapılan kampanya birden fazla ürün satmanıza ve gelirlerinizde artış gözlenmesini sağlayacaktır. Bu tür kampanyaların güncel tutulması daha fazla reklam yapmanızla birlikte müşteri oranını artıracaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık