E-Ticaret Sitelerinde Blog Kullanmanın Önemi

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret siteleri sayesinde online olarak ürün satmak mümkün hale gelmiştir. Bunun için kendi sitenizi kurabilir ya da büyük E-ticaret sitelerinde pazaryeri kurabilirsiniz. Günümüzde çok sayıda firmanın kendine ait E-ticaret sitesi vardır. Bu durum firmaların internet ortamında da rekabet etmesine neden olmuştur. Artan rekabet ortamında rakipler arasında ön plana çıkmak için belirli yöntemlere başvurulur. Siteyi geliştirme amacı taşıyan bu yöntemlerden biri de blog yazımıdır.

Fiziksel bir mağazada satış danışmanına düşen görevi online mağazada ürün içerikleri yapmaktadır. Başarılı firmaların çoğu içerik pazarlamasına bütçe ayırmaktadır. Bu şekilde geleneksel yöntemlere göre çok daha iyi sonuçlar elde edilmektedir.

Blog Oluşturma Stratejisi Nasıl Belirlenir?

E-ticaret sitelerine sahip firmalar blogspot ve tumblr gibi sitelerden blog hizmeti alır. Elbette bu yöntemlerin de siteye katkısı olacaktır. Ancak daha etkili ve kesin sonuç almak için bloğunuzun siteniz üzerinde kurulu olması daha iyidir. Bunun için E-ticaret bloglama stratejisi oluşturarak siz de sitenizin çok daha fazla kişiye hitap etmesini sağlayabilirsiniz.

E-ticarete yeni başlıyorsanız ve site kurulum hizmeti alıyorsanız yazılımın blog bölümü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer kullanmakta olduğunuz bir siteniz varsa profesyonel bir firmadan blog bölümü kurması için yardım alabilirsiniz. E-ticaret sitenizde blog bölümü oluşturmadan önce hedef kitlenizi iyi tanımladığınızdan emin olun. Yazılan içeriklerin okunması için hedef kitleye hitap eden konularda olması önemlidir. Herhangi bir blog içeriğinizi merak ederek okumak isteyen bir ziyaretçi ürünlerinizden de satın almak isteyebilir.

Blog Başarısı İçin SEO Kuralları Nelerdir?

E-ticaret sitelerinde blog kullanmak SEO çalışmalarına katkı sağlar. Yayınlanan içerikler zaman içerisinde sitenizin trafiğini artıracaktır. Titiz bir şekilde hazırlanan içeriklerle potansiyel müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz. Blog içeriğinin SEO kurallarına uygun olarak hazırlanması çok önemlidir. Arama motoru optimizasyonu olarak açılan SEO, sitelerin yükselişe geçmesi için önemlidir. Birkaç kurala dikkat ederek kaliteli içerikler hazırlanabilir. SEO kuralları ürün açıklamalarında ve blog bölümündeki içeriklerde uygulanır.

SEO uyumlu bir içerik ana başlık ve alt başlıklara sahip olmalıdır. İçerisinde %2 oranında anahtar kelime bulunmalıdır. Anahtar kelime çok fazla kullanıldığında arama motoru yazıyı spam olarak algılayacaktır. Böyle bir yazının sitenize faydasından çok zararı dokunur. Blog yazıları yayınlanmadan önce kaliteli ve telifsiz bir fotoğraf eklenebilir. İnternet üzerinde yüksek kalitede fotoğraf bulabileceğiniz siteler vardır. Görsel sayesinde yazı çok daha dikkat çekecektir. Fotoğraflara isim vererek, anahtar kelime etiketi koymayı unutmayınız.

Blog Bölümünü Doğru Şekilde Kullanmak İçin Neler Yapılmalıdır?

E-ticaret sitenize düzenli olarak blog içerikleri eklemeniz sitenin günceliğini korumasını sağlayacaktır. Zamanla değerini yitirecek yazılar yerine her daim ilgi çekecek içerikler üretmeye çalışılmalıdır. Blog içerikleri hazırlanırken samimi bir dil kullanılmalı, konuşma diline yakın bir dille yazılmalıdır. Böyle içerikleri okuyan ziyaretçiler kendilerini markanıza daha yakın hissedecektir.

İçeriklerin altında okuyucuların yorum yapabileceği bölümler bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede ziyaretçiler ve site arasında etkileşim sağlanır. Yorum yapan kişi firma yetkililerinin cevap yazıp yazmadığını merak eder ve sitenize tekrar tekrar giriş yapar. Blogunuzu bilgilendirici içerikler yayınlamak için kullanabilirsiniz. Duyuru, kampanya ve indirim haberlerinizi buradan paylaşmamalısınız. Paylaşmak istiyorsanız çok az oranda paylaşmalısınız ki kullanıcılar üzerinde olumsuz etkiniz olmasın. Blog kullanarak pazarlama yapmak sosyal medyaya göre daha yeni ve daha etkili bir yöntemdir. Sosyal medyada reklama maruz kaldıklarını düşünen kullanıcılar blogda bilgilendirildiklerini düşünecektir.

Blog Kullanma Amaçları Nelerdir?

E-ticaret sitelerinde blog bölümü kurulmasının amacı müşteri çekerek daha fazla ürün satmaktır. Tıpkı bir satış danışmanı gibi ziyaretçilerin alışverişe yönlendirilmesi gerekir. Satın alma bölümüne hızlı ve pratik bir şekilde geçilmelidir. Blogu ziyaret eden kullanıcıların alışveriş yapmaması bir başarısızlık olarak görülmemelidir. Bu ziyaretçilerden toplanan data, satış stratejisi oluşturmak için kullanılabilir. Örneğin sitenizi ziyaret eden bir kullanıcı başka bir siteye gittiğinde sizin reklamınızı görebilir. Tekrar tekrar firmanızın reklamınızın görülmesi sitenizden alışveriş yapmadan çıkan kullanıcının daha sonra bir şeyler almasını sağlayabilir.

Blog içeriklerinizi kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi bu alanda hizmet veren profesyonel kişilerden de yardım alabilirsiniz. Doğru uygulanmış bir blog yönetimiyle başarılı olunabilir. Ancak bu zaman alacağı için sabırla beklemek ve içerik yayınlamaya devam etmek gerekir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık