E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – II

Faprika
E-Ticaret

Yazı dizimizin ikinci yazısı, birincinin aksine pazarlama ve optimize gibi genel konulardan oluşuyor. Her ne kadar içerisinden geçtiğimiz bu dönemler sancılı olsa bile, mesafenize ve sağlığınıza dikkat etmeli ve e-ticaret sitenizin başarısı için verdiğimiz tavsiye ve önerilere en azından bir göz atmalısınız. Serimizin ilk yazısını henüz okumadıysanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

E-posta Pazarlamasına Giriş Yapın

E-posta pazarlaması TikTok, Snapchat ve Instagram’ın egemenliğinde modası geçmiş gibi görünse bile bu pazarlama kanalı aslında harcanan her Türk Lirası için ortalama 40 katı kazandıran yüksek bir yatırım getirisine sahiptir. Müşterilerinizi e-ticaret sitenize yönlendirmenin en başarılı yollarından biri olarak bu yöntem kesinlikle uygulamaya değerdir. Artı, tamamen ücretsizdir. Peki, denemek isteseniz ne kaybedersiniz ki?

E-posta pazarlaması için atmanız gereken ilk adım, e-posta listenizi büyütmektir. İnsanların e-posta listenize kaydolmalarını sağlamanın yollarından birisi, sitenize e-posta adreslerini verebilecekleri bir sonraki satın alma işlemlerinde indirim vaat eden bir popup eklemektir.

Alışveriş yapanların mağazanızın güncellemeleri ve promosyonları hakkında bilgi almayı seçebilmesi için sitenizin altbilgisine kayıt formunu da eklemeyi unutmayın. E-posta listenizi oluşturduktan sonra, gönderdiğiniz e-postaların açıldığından ve içindeki bağlantıların tıklandığından emin olmanız gerekir.

O zaman şimdi E-ticaret siteniz için e-posta pazarlama kampanyanızı 4 basit adımda nasıl yürüteceğinize göz atalım;

Kendinize Bir Hedef Seçin

Herhangi bir özel günde indirim mi düzenleyeceksiniz? Yeni ürünlerinizi sergilemek ister misiniz? Yılın belirli zamanları için ideal olan bir ürününüz var mı?

E-postanız için net bir hedefiniz olduğundan emin olmalısınız.

E-postalarınızı tasarlamak için iyi bir platform seçin.

Kullanımı basit olan ve şablonları özelleştirmenize, kişileri kolayca senkronize etmenize ve istatistiklerinizi izlemenize olanak tanıyan bir eposta hizmeti seçin. Büyük eposta pazarlama firmalarının ücretsiz seçenekleri ilk etapta işinizi görecektir. Ama üye sayınız belli bir aşamayı geçtiğinde bir hizmet satın almak sizin iyiliğinize olacaktır.

Konu alanınızı, CTA’larınızı (harekete geçirici mesajlar) ve içeriğinizi yazın.

İşte size kolaylık:

  • Konu Satırı: Bu madde e-posta ile pazarlama kampanyanızın en önemli unsurudur, bu yüzden bunu ciddiye alın. Konu satırı, müşterilerinizin e-postayı açıp açmayacaklarına karar vermeden önce görecekleri ilk şeydir. Metni kısa, keskin ve ilgi çekici tuttuğunuzdan emin olmalısınız.
  • Harekete Geçirici Mesajlar (CTA’lar): E-posta göndermenizin tüm nedeni, potansiyel müşterilerin sitenizi ziyaret etmesini ve ürünlerinizi almanızı sağlamaktır. Bu nedenle, her fotoğrafı ve önemli metin parçasını web sitenize bağlamamalı, aynı zamanda okuyucunun bir sonraki adımda ne yapması gerektiğine dair net talimatlar içeren belirgin bir buton eklemelisiniz. Örneğin, farklı indirimlere sahip ürünleri sergiliyorsanız, her birinin yanına ürün sayfasına bağlanan bir “Şimdi Alın” butonu ekleyin.
  • İçerik: Metin konusunda aşırıya kaçmayın. İnsanların, özellikle tanıtım materyalleri için dikkat süreleri kısadır. Yazdığınız her kelimenin yararlı, dikkat çekici ve ziyaretçilerin CTA butonunuzu tıklamasını sağlamaya yönelik olduğundan emin olmalısınız.

Görselleri Gözden Kaçırmayın

E-ticaret sitesi olarak, insanlar onlara tam olarak ne sattığınızı görmek isterler. Epostanıza ürünlerinizin görsellerini eklemelisiniz. Özellikle yeni bir ürün piyasaya sürüyorsanız, fotoğraflar ve videolar bu ürünün dikkatini çekmenin en iyi yoludur.

Sitenizi SEO Açısından Optimize Edin

Potansiyel kitleniz zaten Google’da satıştaki ürünleriniz gibi ürünler arıyorlar. Arama sonuçlarında gördükleri ilk E-ticaret sitelerinden birisi olmanın bir yolunu bulmanız yeterlidir. İşletmenizin Google’ın arama sonuçlarında öne çıkmasını sağlamanın yoluna kısaca Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) denir.

SEO, sitenizi belirli arama sonuçları listesinde üst sıralara çıkarmak için e-ticaret trafiğini artırma sürecidir. SEO planınızın etkili olmasını sağlamak için anahtar kelimeler gibi bazı kritik SEO terimlerini anlayarak başlayın. Bunlar, insanların E-ticaret sitenizi arama motorları aracılığıyla bulmasını mümkün kılan kısa ifadeler veya tek tek kelimelerdir.

Bazıları diğerlerinden daha popülerdir, bu yüzden en uygun kelimeleri bulmak için biraz araştırma yapmak gerekir. Anahtar kelime araştırmanızı yapmanıza yardımcı olması için Google Trends, SEMrush veya Ahrefs gibi programları kullanabilir, ya da Google Ads içerisinde ücretsiz verilen ‘Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanabilirsiniz.

Anahtar kelimeleriniz ve ziyaretçileriniz arasındaki bağlantı, bu kısa kelime öbeklerini sitenizin meta verilerine eklediğinizde gerçekleşir. Meta veriler, web sitenizin sayfalarındaki SEO başlıklarınızı, açıklamalarınızı ve başlıkları ifade eder. Sitenizin her sayfasının ve her ürün sayfasının optimize edildiğinden emin olun.

Örneğin, üzerinde kedi figürü bulunan tişörtler satıyorsanız, ürün sayfası için SEO başlığınız “Kedi Tişörtü” gibi bir şey olabilir (anahtar kelime araştırmanıza bağlı olarak). Başlıklarınızdaki anahtar kelimeleri kullanmaktan görselleriniz için alt metni optimize etmeye kadar her konuda titiz davranın. SEO çabaları doğru şekilde yapıldığında bile, birinci sayfada bir yer almanın zaman alabileceğini, bu nedenle sabırlı olmanız gerekebileceğini unutmayın.

Bu yazının diğer bölümlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – I

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – III

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık