E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – III

Faprika
E-Ticaret

İlk iki yazıda yazılanlarla epey bir yol aldığınızı düşünüyoruz. İlk yazımızda sosyal medyanın gücünüze güç katacağından bahsetmiştik. İkinci yazımızda ise pazarlama ve arama motoru optimizasyonu üzerine püf noktalardan bahsetmiştik.

Yazı dizimizin üçüncü ve son yazısıyla karşınızdayız. Bu yazıda; pazarlama yöntemlerinin derinlerine dalıyor ve günümüze özgü en temel tanıtım yöntemlerine ayrıntılı bir bakış sağlıyor olacağız.

Hazırsanız başlayalım;

İçerik Pazarlamasını Kullanın

Daha büyük markalarla rekabet etmeye çalışan daha yeni bir E-ticaret sitesiyseniz veya marka bilinirliğinizi artırmaya çalışıyorsanız, web sitenizin trafiğini büyütmenin harika yollarından birisi de içerik pazarlamasıdır.

İçerik pazarlaması, işletmenizin oluşturduğu, hedef kitlenizi E-ticaret sitenize ve markanıza çekecek değerli, alakalı ve ilgi çekici bilgiler sunan her türlü içeriği ifade eder. İlk hedef, onların satın almalarını sağlamak değil, ürünlerinize olan ilgiyi uyandırmak ve alanınızda bir otorite olduğunuzu göstermektir. En yaygın içerik pazarlaması türlerine göz atarsak;

Blog Sayfası

Blog yazmak, doğru yapıldığında SEO için çok faydalıdır. Çünkü ne kadar çok içerik üretirseniz, E-ticaret sayfanıza yönlendirilen o kadar fazla bağlantıya sahip olursunuz. Blog oluşturma, müşterilere E-ticaret sitenizden başka bir ürün satın almak istedikleri zamanın yanı sıra, web sitenize daha fazlası için tekrar geldiklerinde bir neden sunmak için çok mantıklıdır.

Blog sayfanızı, alanınızla ilgili iç görüler sağlamanın bir yolu olarak kullanabilir, markanızı oluşturmanıza ve ürünlerinizi tanıtmanıza yardımcı olacak ek bilgiler sunabilirsiniz. İşletmenizle ilgili her şey hakkında yazabilirsiniz. Örneğin, outdoor kıyafetler sattığınızı varsayalım, “İstanbul’daki En İyi Yürüyüş Rotaları” veya “Bir Sonraki Maceranız İçin İhtiyacınız Olan 5 Harika Ekipman” hakkında blog yazısı yazabilirsiniz.

Videolar

Uzmanlık alanınız ve işinizle ilgili kısa, ilgi çekici video içeriği oluşturun ve bunu işletmenizin YouTube kanalında, sosyal medyasında ve kendi e-ticaret sitenizde yayınlayın. İşletmeniz hakkında sık sorulan soruları yanıtlamak, müşterilerin ürününüzü nasıl kullanacağını açıklamak veya sadece ilginç veya ilgi çekici bilgiler sağlamak için videolar oluşturabilirsiniz. Videolarınızın üslubunun ve stilinin işletmenizin genel markasıyla eşleştiğinden emin olmanız yeterlidir.

Influencer’larla Etkileşim Kurun

Sosyal Medya’da kendi ağınızdan başka birinin ağına adım atmak, erişiminizi yepyeni bir kitleye genişleterek sitenize trafik çekmenin mükemmel yollarından birisidir. Sosyal medya fenomenleriyle çalışmak, trafiğinizin artışı için trend ve gitgide trendi yükselen bir sosyal pazarlama taktiğidir.

Influencer’lar, trend belirleyiciler olarak alanlarında yüksek güvenilirlik kurmuş ve çok sayıda takipçiye sahip kişilerden oluşur (genellikle Facebook, Instagram veya YouTube’da). Tüketiciler, Inflluencer’ların genellikle dürüst, ilişkilendirilebilir ve tarafsız olduğu için tavsiyelerini ciddiye alma eğilimindedirler. Özellikle de alışveriş deneyimleri söz konusu olduğunda.

Bu nedenle bu etkileşim için ciddi bir bütçe planlaması yapabilir, ayırdığınız bütçe sayesinde Instagram ve YouTube gibi platformlarda alanında etkileyici Influencer’larla iş ortaklığı yaparak sitenizin trafiğini ciddi bir oranda artırabilirsiniz.

Google’da Reklam Verin

SEO ile organik olarak trafik toplarsınız, burada sitenizi hedef kitlenize göstermek için Google’a ödeme yaparsınız. Reklamlarınız nedeniyle aldığınız her tıklama, hedeflediğiniz anahtar kelimelere bağlı olarak belirli bir tutara mal olur, bu nedenle bunlara PPC (tıklama başına maliyet) reklamları denir.

Bu yöntem için biraz daha fazla bütçe ayırmanız gerekecek, ancak sonuçlar önemli olabilir. Bu reklamcılık yöntemi, kullanıcıların içeriklerini Google Reklam Ağı’ndaki çok sayıda potansiyel site ziyaretçisiyle paylaşmak için ödeme yaptıkları bir çevrimiçi reklamcılık platformu olan Google Ads aracılığıyla gerçekleştirilir (Dünya çapındaki İnternet kullanıcılarının %90’ından fazlasına ulaşır).

Bu sadece çevrimiçi olarak neredeyse herkese erişebilmekle ilgili değil, aynı zamanda istediğiniz belirli ölçütler (konum, demografi, anahtar kelimeler, vb.) olarak hedeflemeniz ile de alakalıdır.

Sonuç

Yazı dizimizin ilk bölümünden son bölümüne kadar e-ticaret sitenizin trafiğini artırabilecek en güncel ve en önemli ‘Yapmanız Gerekenler’ listesini açıkladığımızı düşünüyoruz. En nihayetinde günümüzde e-ticarete olan ilgi ciddi bir oranda artmaya devam ediyor. Bunu karşılamanın en mantıklı yolu; daha fazla geliştirme, fikir ve değişime ayak uydurabilme yeteneğidir. Bu şekilde ayakta kalabilen e-ticaret firmaları bugün üç yazıda da bahsedilen tüm yöntemleri harfiyen uyguladığı için bugün bulundukları yerlerde bilinen ve güvenilen markalar oldular. Neden bir sonra ki siz olmayasınız ki?

Bu yazının diğer bölümlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – I

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – II

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık