E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları

Faprika
E-Ticaret

2020’de e-ticaret satışları dünyanın her noktasında hızla arttı. Bu nedenle yeni e-ticaret şirketleri internet evrenindeki yerlerini almaya başladı. Peki, rekabetin giderek arttığı bu pazarda liderliği nasıl koruyabilir ve işinizi gerçek başarıyla nasıl taçlandırabilirsiniz?

Yapmanız gereken ana şeylerden biri, e-ticaret sitenize trafik çekmek için çok çalışmaktır. E-ticaret sitenizin trafiğini önemli ölçüde artırmak için işinize yarayacak bazı ipuçlarını içeren bir liste oluşturduk. Bu yazı dizisinde e-ticaret sitenize müşteri çekmenin ipuçlarından bahsedeceğiz. Zaman kaybetmeden bu ipuçlarına göz atalım.

Satış Kampanyalarıyla Müşterileri Sitenize Çekin!

Doğru satış kampanyasını oluşturduğunuzda potansiyel ziyaretçileriniz  internette iyi bir teklif ararken e-ticaret sitenize gelecektir. Bu kampanya ister bir sonraki indirim sezonu için tam zamanında planlanmış olsun, isterse belirli bir sebep olmaksızın planlanmış olsun fark etmez.

Başlamanıza yardımcı olmak için, uygulayabileceğiniz bazı kampanya fikirleri şunlardır:

  • Bir yarışma veya hediye teklif edin: İnsanlar ödüllendirilmeyi sever. Posta listenize kaydolurlarsa ziyaretçilerin ilk satın alma işlemlerinde küçük bir eşantiyon hediye veya kupon alacağı bir teşvik sunabilirsiniz.
  • Yalnızca web sitenizde bulunan bir kupon oluşturun: Kuponlardan bahsetmişken, ister %15 indirim ister %50 indirim olsun, bu aşama, potansiyel müşterilerinizi çekmenin kesin yollarından birisidir.
  • Bir aciliyet duygusu yaratın: İster hızlı bir satış, ister ay sonuna kadar ücretsiz gönderim veya yaklaşan büyük bir satış duyurusu olsun, aciliyet, ziyaretçileri sitenize çekeceği kesin olan bir taktiktir.
  • Bir alana bir bedava: Sattığınız ürün ne olursa olsun. Çoğumuz ücretsiz bir şeyler aldığımızı bildiğimizde satın almaya daha meyilli oluruz.

Facebook’ta Kitlenizi Hedefleyin

Tüketicilerin % 75’inin alışveriş yapmadan önce Facebook’a başvurduğunu biliyor muydunuz? Günümüzün en popüler sosyal ağında aktif olmak için en yeterli neden budur.

Facebook Sayfası Oluşturun

2020 yılında işletmeniz için bir Facebook sayfasına sahip olmak bir öneri değil, bir gerekliliktir. Müşteriler, web sitenizin bağlantısı, telefon numarası, incelemeler ve müşteri desteği gibi önemli bilgiler için mağazanızın Facebook sayfasına bakacaktır. Bu ayrıca, satış kampanyası (yukarıda belirtildiği gibi), blog yazısı (doğrudan sitenize bağlantı sağlayan) veya sitenizde bulunan yeni bir öğe gibi web sitenize bağlanan herhangi bir içeriği yayınlamak ve tanıtmak için de iyi bir yerdir.

Facebook Reklamları Yayınlayın

Facebook’taki tıklama başına ödeme reklamları (pay-per-click), hedef kitlelerini genişletmek isteyen işletmeler için neredeyse baz hale geldi. Bütçenizi, kampanya hedefinizi (trafik, katılım, dönüşümler vb.) ve zaman aralığınızı belirleyin, ardından reklamlarınızı yayınlayın. Reklamları tanıtmakla basitçe Facebook sayfanızda yayınlamak arasındaki fark, gece ve gündüz arasındaki farka benzer.  Sayfanızdaki gönderilerinizi sadece sizi takip edenler görebilirken, Facebook reklamlarınızı hedeflediğiniz dünya üzerindeki tüm Facebook kullanıcıları görebilir.

Facebook Shop’u Entegre Edin

Ülkemizde 2020 yaz aylarında açılan Facebook Shop modülü, ürünlerini tanıtmak isteyenler için oldukça iyi bir imkân sağlıyor. Müşterilerinizin ürünlerinize Facebook’tayken göz atmasına izin verin, ardından ödeme için onları otomatik olarak sitenize yönlendirin.

Instagram’ın Birçok Özelliğini Kullanın

İşletmenize bağlı olan Instagram hesabınız, web sitenize gelen trafiği artırmak için büyük bir dijital varlık olabilir. Markanızı geliştirmek ve insanlara ürününüzün nasıl geliştirildiğine ve mağazanızın nasıl işletildiğine dair bir bakış sağlamak için bunu kullanmalısınız. Bu durum müşterilerinizin işinize ve size saygı duymasını sağlarken aynı zamanda marka bilinirliği oluşturmanıza da yardımcı olur.

Trafiği ve satışları artırmak için sosyal medya kanalını en iyi şekilde kullanmak için Instagram hesabınızı web sitenize bağlamanın birkaç yolu vardır.

Instagram Bio’nuzu Optimize Edin

Mağazanıza bir bağlantı, diğer iletişim bilgileri ve belki biraz esprili içerik dahil olmak üzere Instagram biyografinizin işletmeniz için optimize edildiğinden emin olun. Unutmayın, müşterileriniz bu tarz bilgileri orada görmek isteyeceklerdir.

Instagram Hikayelerini Kullanın

Bu muhtemelen Instagram’daki en popüler özelliktir. Bir işletmenin kesinlikle kullanması gereken özelliklerin başında gelir. Günlük hayatınızı perde arkasında göstererek e-ticaret sitenize gelebilecek kitleyi geliştirebilirsiniz. Yeni ürünleri, tasarımları veya teklifleri sergilemek için de kullanabilirsiniz.

10.000’den fazla takipçisi veya doğrulanmış hesabı olan işletme hesapları, harekete geçirici içeriklerine bir bağlantı ekleyebilir ve “Yukarı Kaydırma” özelliğini kullanabilirler. Bunu yapmak için, kendi görsellerinizle bir hikaye oluşturmak isteyeceksiniz. Videolardan resimlere, hashtag’lere ve daha fazlasına, markanız için hazırlanmış alakalı ve heyecan verici içeriklerle potansiyel müşterilerinizi e-ticaret sitenize çekebilirsiniz.

Bu yazının diğer bölümlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – II

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenin Kanıtlanmış İpuçları – III

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık