E-Ticaret Sitesi İçin Şirket Kurmak Gerekli Mi?

Faprika
E-Ticaret

İnternet dünyasının hızla gelişmesi ve adeta dijital çağda yer almamız, her bir kullanıcının ister istemez farklı bir yönelim içine girmesine neden olabiliyor. Alışveriş ve ticaret işlemlerinde de internetin giderek revaçta olması bizi o alanda yenilikler yapmaya zorluyor.

İnternet odaklı alım satım işlemleri yapmak isteyenler için e-ticaret faaliyetleri son derecede kullanışlı bir yol olarak öne çıkıyor. Her bir satış işlemini gerçekleştiren kullanıcının, sınırlarını aşarak daha da cazip bir kulvarda kazanç elde etmelerinin böylelikle önü açılmış oluyor. Aynı zamanda daha az masraf yaparak, para kazanma kolaylığını elde etmekte ve daha da basit bir işleyiş içinde işlerini büyütebilme noktasında hareket edebilecekleri anlaşılıyor.

İnternet Üzerinden Satış Yapmada Şirket Kurma

İnternet aracılığıyla satışa sunulan her bir ürünün vergilerini ödeyebilmek amacıyla şirket kurulabilmektedir. Bu şirketlerin anonim ya da limited versiyonlarının olması konusunda herhangi bir zorunluluk yoktur. Mağazası bulunmayan ve sadece internet ortamında satış yapma girişiminde olan kullanıcıların da şirketleriyle gereken faaliyetleri açığa çıkarmaları durumu gözlemlenebiliyor. Ön muhasebe kurallarına uygun bir şekilde kendini gösterecek olan bu şirketleriyle aynı zamanda da daha kurumsal bir hava yakalayarak, daha da geniş bir çerçevede kazançlı çıkmanın yolunu elde etmeyi de başarıyorlar. Bu şekilde hareket edecek olan her bir kullanıcının şirket kurma konusunda bir takım girişimler içinde olmaları gerekiyor.

Ciddi Bir Emek ve Zaman Ayırma Gereksinimi

Kişilerin kendi başlarına e-ticaret siteleri kurmaları ve kendilerinin de içinde olacağı bir sanal pazaryeri oluşturmaları son derecede ciddi bir zaman ve emek gerektirecek olan bir konudur. Günlük olarak ciddi bir sürenin bu işe ayrılması gerekmekte ve sitenin gelişimine dair farklı fikirlerin üzerine yoğunlaşması gerekmektedir. Var olan siparişleri yönetmek ve takibini sağlamakla sınırlı kalmayarak, aynı zamanda da e-ticaret sitesi içinde olan ürünlerin tanıtım işlemlerini gerçekleştirmek de site sahibinin ilgilenmesi gereken bir konudur. İnternet ortamında bunu gerçekleştirmek çok daha kolaydır. Profesyonel firmalardan destek alarak çok sayıda kişi mağazaya çekilebilir. Firmanın giderek daha da büyümesi iş yükünü artıracaktır. İnternet üzerinden satış yapacak kişiler tüm bunları göze alarak işe başlamalıdır.

İdeal Bütçe Ayırmak

E-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin sermaye belirlemeleri gerekir. Belirlenen anaparanın etkili biçimde yönetilmesi gerekir. Kurulum masraflarının yanı sıra yazılım giderleri ve ürün teminine ayrılacak olan rakamları ciddi bir şekilde hesaplanmalıdır. Öte yandan sanal işletmelerinin uzun vadede getirisi olacağı unutulmayarak, maddi planlamaların tüm faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmesi tavsiye edilir. Kusursuz bir biçimde hizmet faaliyetine devam edebilmek için müşteri odaklı bir yaklaşımla hareket edilmelidir. Günümüzde kullanıcı puanları ve yorumları yeni müşteriler gelmesinde çok etkilidir. Bu şekilde bir yaklaşım sergilenmezse büyüme hedeflerinin yakalanması mümkün değildir.

Vergi Mükellefi Olmak

E-ticaret sitesi kurarak ticari faaliyetlerin içinde bulunmak isteyen girişimciler, zaten bir firma çatısı altında hizmetlerini sürdürüyorlarsa yeniden bir şirket kurmalarına gerek yoktur. Adi ortaklık kurmak ya da şahıs şirketi açmak gibi faaliyetler yürüterek, en maliyetsiz biçimde bu amaçlarına ulaşabilirler. Maksimum 1000 TL gibi bir rakamla bu yöndeki bir şirketi kurabilme şansı yakalayabilirler. Anonim ya da limited olarak bilinen şirketlere yönelmeleri halinde de bu masrafların katlanarak artacağını bilmek gerekir. Kendi amaçlarına uygun olarak her bir şirket versiyonunu hayata geçirseler de aynı tip işleyişi gündemlerinde tutabileceklerdir. Böylelikle de e-ticaret hayatına resmi bir şekilde adım atarak, bekledikleri sonuçlara zaman içinde erişmeye başlayacaklardır.

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Nereden Başlanmalıdır?

E-ticaret sitesi kurmak için profesyonel destek almak, her şeyin kitabına uygun olarak yapılmasını sağlayacaktır. Aldığınız destekle kısa sürede satış yapabileceğiniz online bir mağazaya sahip olabilirsiniz. 6 farklı aşamayla kurulum evresini istediğiniz gibi sonuçlandırmanız mümkün olabilir. Bu evreler:

  • Hazır bir şirket yoksa yeni şirket kurulması
  • Sanal POS edinilmesi veya bir ödeme sistemi ile anlaşılması
  • Kargo gönderim işlemlerine için kargo şirketiyle anlaşma yapılması
  • Doğru e-ticaret yazılımının temini
  • Stok yönetiminin ayarlanması
  • Ürün teminine dair analizlerin gerçekleştirilmesi

Bu altı aşamalı plana harfiyen uyulmasıyla beraber, her bir e-ticaret sitesinin işlevsel bir hale gelebileceği öngörülür. Öte yandan tek kişinin altından kalkamayacağı düşünülürse, alanında deneyimli kişilerden oluşan bir ekiple beraber bu süreç çok daha iyi bir şekilde yönetilebilir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık