E-Ticaret Sitesi Kurmak İsteyenler Buraya

Faprika
E-Ticaret

E ticaret sitesi, işletmelerin değerini artıran, hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşmalarına olanak sağlayan, kusursuz hizmetleri ile markanın sınırlarını aşan ve butik işletmelerin dahi küresel devlerle yarışmalarını sağlayan eşsiz bir platformdur. Hedef kitlenize doğrudan ulaşabileceğiniz, interaktif bir şekilde satış yapabileceğiniz ve mağazanızın 7/24 açık olduğu e ticaret sitesi kurdurmaya karar verdiğinizde son zamanların en iyi başlangıcı için hazırsınız demektir. Markanızın potansiyelini ortaya çıkarmak, üretime katkıda bulunmak, istihdam oluşturmak ve çok daha fazla avantajı bulunan e ticaret sitesi sayesinde hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kurulum Maliyeti Kendini Amorti Edecek

E-ticaret sitesi kurdurmak isteyenler genellikle kurulum maliyetlerinden dolayı çekimser kalırlar. Ancak bir e ticaret sitesi kurulumu fiziki bir mağaza kurulumundan çok daha uygun fiyatlarla yatırımcılar için maliyet çıkarır. Fiziki bir mağazada görerek, dokunarak, gezerek hizmet veren geleneksel satış yapmayı sevenler, sıra dijital yatırımlara gelince çekimser kalır. Ancak pandemi döneminin tüm dünyaya gösterdiği gibi dijital çağa ayak uydurmamak bir nevi bilinçli bir şekilde küçülmek anlamına gelir. Bankacılık işlemlerinin, tekstil ve gıda alışverişlerinin, restoran ve otel rezervasyonlarının ve çok daha fazlasının internet ortamından yapılabilmesi, insanların sanal dünyada, gerçek dünyadan daha çok vakit geçirmesine olanak sağladı. Bu durum, işletmelerin e ticaret sitesi kurma fikrini neredeyse bir zorunluluk haline getirdi. İşletmesi için dijitale yatırım yapanların, potansiyel müşterilerini fiziki mağaza sınırlarının dışına çıkaracağı unutmamalı. Örneğin; İzmir’de butiği bulunan Ayşe Hanım, e ticaret sitesi sayesinde Mersin’deki bir tüketiciye ürün satışı gerçekleştirebilecek. Bu da potansiyel müşterilerin katbekat artmasına, dolayısıyla gelir artışına yansıyacaktır. Bu nedenle girişimciler, e ticaret sitesi kurulum maliyetlerini göz ardı etmeli, halihazırda avantajlı olan paketlerden firmasına uygun olanı seçmelidir.

İnsanlar Sanal Dünyada, Gerçek Dünyadan Daha Fazla Zaman Geçiriyor

Sanal dünyanın gerçek dünyadan çok daha popüler olduğu günümüzde, yurt dışından getirdiğiniz ürünlerin satışından el işi hediye kutularına kadar aklınıza gelebilecek tüm ürünleri e ticaret sitesi üzerinden satabilirsiniz. E ticaret sitesi kurmak istiyorsanız belirli kriterleri yerine getirmeniz gereklidir. E ticaret sitesi kurmak için bir firmanızın olması veya firma kuracak olmanız beklenir. Yani, vergi mükellefi olmadan bir e ticaret sitesi kuramazsınız. Halihazırda bir firmanız yoksa işlemleri hızlandırabilmek adına şahıs şirketi kurabilir veya adi ortaklık ile düşük maliyetli seçenekleri tercih edebilirsiniz. E ticaret sitesi maliyetleri ise değişkendir. Sizin için oluşturduğumuz e-ticaret paketleri sayesinde beklentilerinize, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun seçeneklere sahip olabilirsiniz. Nasıl ki fiziki bir mağaza açarken fatura, kira, dekorasyon gibi kalemler için bütçe ayırmanız gerekiyorsa e ticaret sitesi kurmak için de belirli bir bütçe ayırmanız gereklidir. Ücretsiz bir şekilde e ticaret sitesi açmanız mümkün değildir.

E-Ticaret Sitesi Giderleri Nelerdir?

Bir e ticaret sitesi kurdurmak istediğinizde öncelikle alan adına ihtiyacınız olacak. Alan adı, bir başka deyişle domain, markanızın insanlar tarafından nasıl görüneceğini belirleyeceğiniz bir alandır. Bu alanda tercih edeceğiniz ismin hatırda kalıcı, kısa ve kolay telaffuz edilebilir olmasına özen göstermelisiniz. Com ve com.tr uzantıları hedef kitlenizin markanıza duyacağı güveni artıracaktır. Bu nedenle eğer mümkünse e ticaret sitesi açarken alacağınız alan adının uzantısına dikkat etmelisiniz. E ticaret sitesi bünyesinde bulunan verilerin doğru bir şekilde barındırılabilmesi için düzgün ve kaliteli hosting hizmeti almanız gereklidir. Sitenizde kaybedeceğiniz 1 dakika, müşterileriniz nezdinde olumsuz bir intiba bırakabilir. Bu süreç, satışlarınızı da etkileyebilir. Bu nedenle hosting hizmeti alırken kaliteye ve profesyonelliğe üst düzeyde önem vermelisiniz. Sitenizin 7/24 ulaşılabilir olması için ihtiyacınız olan barındırma hizmetlerinin bulunduğu hosting maliyetlerini de göz ardı etmemelisiniz.

Yazılım Güncellemelerinden Geri Kalmayın

Dijital dünya dinamik ve değişkendir. E ticaret sitesi altyapı sağlayıcılarının bu dinamizme uyum sağlaması gereklidir. Sosyal medyadan Google’a kadar, dijital medyanın tüm unsurları gelişiyor ve değişiyor. Bu nedenle bir süre sonra e ticaret sitesi yazılım güncelleştirmesi ihtiyacı doğuyor. Yazılım güncelleştirmelerinin doğru bir şekilde yapılması, trendlerden ve değişken dinamiklerden geri kalmamanızı sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra, cep telefonu ve altın gibi yasal sektörel sınırlandırmalara tabi olan ürünler ile ilgili zorunlu yasal ve teknik gelişmelere uyum sağlanmalıdır. E ticaret sitesi ile ilgili çıkan yönetmeliklere ve kanunlara uyumlu bir şekilde e ticaret sitesi kurulumu ve güncelleştirmesi yapılmalıdır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık