Tümü

E-Ticaret Sitesi Kurulurken Hangi Yollar İzlenebilir?

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret hayatına atılmaya karar vermek ve bunun için gerekli adımları atmak ve izlenecek yolu belirlemek oldukça önemlidir. İyi bir e-ticaret sitesinin her şeyden önce doğru bir altyapıya ihtiyacı bulunmaktadır. Bu birçok yönden sitenin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereklidir. Çünkü her yıl milyarlarca insanın giriş yaptığı pazaryerlerinde hiçbir ürün satın alınmasa dahi trafiği yönetmek için bile milyonlarca dolarlık altyapı yatırımı yapılıyor. Yapılan bir araştırmaya göre tüketiciler ayda 9,5 saatini online pazaryerlerinde gezinmekle geçiriyor. Bu da bu tür noktaların ne kadar önemli ticaret öğelerine dönüştüğünü gösteriyor.

E-ticaret sitesi kurup, popüler ürünler satmak ve gelirinizi artırmak istiyorsanız mutlaka profesyonel kişilerle çalışmalısınız. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilir, ilerleyen dönemlerde hukuksal sorunlarla da boğuşabilirsiniz. Dolayısıyla e-ticaret sitesi kurarken izleyeceğiniz yol ve yöntem oldukça önemlidir. Bunun için önünüzde üç yol bulunuyor. İlk olarak ücretsiz hazır tasarımlar kullanmak, ikincisi kendinize özel tasarım hazırlatmak, son olarak da hazır e-ticaret sitesi satın almak.

E-Ticaret Sitesi Kurarken Ücretsiz Yazılım Kullanmak

E-ticaret sitesi kurmaya karar verdikten sonra şirketler öncelikli olarak ücretsiz yazılım kullanmayı tercih edebilirler. Bunu tercih etmelerindeki ana sebep, yapılan harcamalar sonunda bu alana yapılacak yatırımı en aza indirmeye çalışmak ve belirli bir süre sonunda sermayenin toparlanması ile birlikte ücretli yazılıma geçiş yapmak olarak özetleyebiliriz. Ancak bu yol çok da sağlıklı değildir ve bunun birçok nedeni bulunmaktadır.

İlk olarak her ne kadar bu siteler ücretsiz olarak lanse edilse de alınacak ek paketlerle birlikte ücretli hale gelmesi uzun sürmez. Ayrıca bu yazılım satın alma süreci neredeyse sürekli olarak devam eder ve maliyetlerin hızlı bir şekilde yukarıya çıkması anlamına gelir.

İkinci olarak bu tür ücretsiz sitelerde tam anlamı ile müşteri olmadığınız için destek anlamında da eksik kalabilirsiniz. Bu durumda da teknik sorunlarla ilgili olarak ya kendi bünyenizde bir uzman barındırmanız ya da dışarıdan yardım almanız gerekiyor. Dolayısıyla bu da ekstra maliyet anlamında ciddi sorunlar doğurabilir.

Tüm bu sorunlara ek olarak ücretsiz altyapı yazılımları güvenlik sorunları da doğurmaktadır. Kaldı ki e-ticaret sitelerinin güvenliğe ciddi anlamda ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü ödeme sistemlerine kaydedilen verilerin iyi bir şekilde saklanması gerekiyor. Fakat bu tarz altyapılarda bilgiler farklı ellere geçebilir.

E-Ticaret Sitesi Kurarken Özel Yazılım Kullanmak

E-ticaret sitesi kurma aşamasında özel yazılım kullanmayı tercih ediyorsanız ücretsiz yazılımlara göre daha güvenli ve nispeten az maliyetli bir durumla karşılaşırsınız. Özel yazılımlı e-ticaret sitelerine örnek vermek gerekirse Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi dev pazaryerlerini örnek gösterebiliriz. Bu yerlerdeki temalar ve yazılımlar tamamen özgündür.

Özgün yazılım ile e-ticaret sitesine sahip olmak birçok müşteride güven duygusunu harekete geçirir ve bazı durumlarda hızlı bir şekilde büyüyebilmenize olanak tanır. Buna ek olarak bünyenizde yazılımcı bulundurmanız durumunda zaman içerisinde güncellemeleri kendiniz yapabilir, sitenize dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

Güvenlik konusunda da özel yazılımlarda dilediğiniz gibi güçlü sistem kurabilirsiniz. Ancak bu noktada sürekli olarak yatırım yapmanız gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Bugün büyük pazaryeri olarak bilinen sitelerde her yıl milyonlarca lira altyapı yatırımı yapılıyor ve sürekli olarak sistemler güncel tutuluyor. Bu da müşterilerin güvenliğinin sağlandığı anlamına geliyor.

Hazır Paketlerin Satın Alımı

E-ticaret sitelerinde hazır paket satın alınması yola çıkarken yapılabilecek en mantıklı işlerden birisidir. Çünkü hem altyapı hazır olarak gelir hem de müşteri desteği sayesinde ekstra uzman ile çalışmak zorunda kalmazsınız. Paket içerisinde yer alan temalardan birisini seçip, daha az maliyetle bu sistemi başlatabilirsiniz.

Hazır e-ticaret paketlerinde geliştirme ve güvenlik açığı gibi sorunlarla satın alımı yaptığınız şirketin yazılım ve geliştiricileri ilgilenir. Çoğu zaman haberiniz bile olmadan gerekli güçlendirmeler yapılabilir.

Dilediğiniz zaman teknik destek konusunda yardım alabilirsiniz. Bu noktada eğer sitede doğru gitmeyen hareketler keşfederseniz bu yolla gerekli güçlendirmeleri ve değişiklikleri yapabilirsiniz.

E-ticaret sitesini konumlandırmak için hosting ve trafiği yönetmek için ek yer satın almak zorunda kalmazsınız. Buna ek olarak hızlı bir şekilde siteniz kurulur ve bir gün gibi kısa bir süre içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık