E-Ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

Faprika
E-Ticaret

Her geçen gün daha da büyüyen E-Ticaret sektörüne henüz yeni giriyor olabilirsiniz. Fiziki mağazanızla yaşadığınız başarıyı online platformda da sürdürmek için bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

E-Ticaret yaparken başarılı olmanın yolu tüm süreçleri doğru yönetmekten gelir. Ürün girişinden teslimata kadar her bir aşama titizlikle yürütülmelidir. Süreçlerden birinde yaşanan kriz diğer süreçlere de etki edecektir. E-Ticarette yaptığınız bir hata müşteri memnuniyetinde düşüşe neden olur. Bir defa kötülenmeye başlayınca toparlanmanız zor olur. Ancak tam tersi olumlu yorumlar gelmeye başladığı zaman da büyümeniz kolay olacaktır.

Alışveriş Deneyimini Kolaylaştıran Bir Siteye Sahip Olun

Karmaşık siteleri kullanmak zor olduğu için müşteriler alışveriş yapmayı istemeyecektir. Böyle bir siteden bir defa ürün alan bir müşteri tekrar alışveriş yapmak istemeyecektir. Bu gibi durumların önüne geçmek için müşterilerin karşısına alışveriş deneyimini kolaylaştıran bir siteyle çıkmalısınız.

Müşteriler kolay bir şekilde alışveriş yapabildikleri siteleri sever. Bu nedenle ziyaretçilerinizin en kısa sürede ve en az sayıda adımda alışveriş yapmasına imkân tanımalısınız. Bunu yapabilmek için en baştan sade bir site tasarımı seçebilirsiniz. Hali hazırda bir siteniz varsa müşterilere göre yeniden düzenleme yapılmasını talep edebilirsiniz. Bu konuda profesyonel bir firmadan yardım alabilirsiniz.

Sitenize alışveriş yapma amacıyla gelen ancak daha sonra alışverişi yarıda kesmek zorunda kalan müşteriler olabilir. Onların işini kolaylaştırmak adına sepetlerine ekledikleri ürünleri saklayabilirsiniz. Böylece sitenize geri geldikleri zaman alışverişlerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Sitenizde gereken değişikliği yaptıktan sonra tarafsız yorum yapacak kişilere mutlaka denetin. Deneme aşamasında eksikler varsa görülür ve müşteriler fark etmeden önce düzeltilebilir.

Farklı Açılardan Çekilen Fotoğraflar ve Detaylı Ürün Açıklamalarına Yer Verin

Sitenizin tasarımı kadar içerisine eklediğiniz ürünlerin de müşterilere hitap etmesi gerekir. Müşteriler online alışveriş yapacakları için ürün hakkında ne kadar bilgi verirseniz o kadar iyidir. Ürün fotoğraflarını birkaç farklı açıdan çekerek koyabilirsiniz. Bu aşamada müşteriyi yanıltacak fotoğraflardan kaçınmalısınız. Ürünün boyutunu ve rengini farklı gösterecek görsellere yer vermemelisiniz. Örneğin ürünü daha büyük zannederek alan bir müşteri kargoyu açıp küçük boyutta bir ürünle karşılaşırsa hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bunun sonucunda ürün altına olumsuz yorum bırakacaktır.

Sitenizin müşterileri çekmesi için rakiplerinizden ayrılmanız gerekir. Sitenize giriş yapan ziyaretçilere ürünler arasında karşılaştırma yapma imkânı sunabilirsiniz. Fiyat ve özellik açısından karşılaştırma yapabilmek müşterileri ürünlerden birini almaya ikna edecektir. Bunun yanı sıra bakılan ürünlere göre yeni ürünler önerebilirsiniz. Farklı seçeneklere yer vermeniz ziyaretçilerin hoşuna gidecektir.

Kampanya ve İndirimler Yapın

Araştırmalara göre müşteriler kampanya ve indirimde olan ürünleri satın alma eğilimi göstermektedir. Bu sonuçtan yola çıkarak kampanya ve indirimler yapabilirsiniz. Sınırlı süre aralığında yapacağınız bu çalışmalar büyük ilgi görecektir. Kampanyanın biteceğini ya da indirimli bir ürünün satıştan kalkacağını gören müşteriler almak için acele edecektir. Yıl boyunca özel günlerde ve alışveriş yapma oranlarının fazla olduğu zamanlarda satış kampanyaları düzenleyebilirsiniz. Kısa aralıklarla kampanya ve indirim yaparsanız müşteriler fırsat olup olmadığını görmek için sitenizi daha sık ziyaret edecektir.

Sık Sorulan Sorular Bölümü Oluşturun

Ürün ya da hizmetlerinizi satın almak isteyen müşterilerin bir takım soruları olabilir. Müşterilerden gelen benzer soruları tek tek yanıtlamak zaman kaybına neden olur. Sorulara tek bir yerden yanıt vermek için sık sorulan sorular bölümü oluşturabilirsiniz. Bu sayede müşteriler merak ettikleri konularla ilgili bilgi sahibi olabilirler. Bölümü oluştururken sorulara kısa ancak etkili yanıtlar vermeye dikkat etmelisiniz. Kafa karıştırıcı ifadelerden kaçınmalısınız.

Canlı Destek Bölümü Oluşturun

Çağrı merkezinizin olması müşterilerin her an size ulaşmasını sağlar. Ancak telefonla destek veremiyorsanız canlı destek bölümü oluşturabilirsiniz. Bu sayede müşteriler ürünler ve siparişlerle ilgili bir durum olduğunda size ulaşabilirler. Bu uygulama mağazanıza olan güvenin de artmasını sağlayacaktır. Müşteri şikâyetleri size olumsuz yorum olarak dönebilir. Ürünler altına yazılan yorumları diğer kullanıcılar da dikkate aldığından satışlarınızda azalma olabilir.

Canlı destek bölümünüz olursa alıcılar şikâyetlerini bu bölümden size bildirebilir. Böylece sorunu diğer müşterileriniz görmeden halledebilirsiniz. Destek verirken müşterinin talebini iyi anlayarak kısa sürede etkili bir çözüm önermeniz gerekir. Bu bölümde çalışacak kişinin ürünleriniz ve mağazanız hakkında bilgili olması daha iyi çözümler geliştirilmesini sağlayacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık