Tümü

E-Ticaret’e Girecek Kişilerin Okuması Gereken Kitaplar

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret temel düzeyde fiziksel ortamda yapılan satış işlemlerinin sanal bir mecraya taşınmasıdır. Burada daha fazla kişiye ulaşabilir, dünyanın farklı noktasında olan bir kişinin herhangi bir fiziksel şart olmadan ürün almasına olanak tanıyabilirsiniz. Peki, e-ticarete girerken kurallar da aynı mıdır? Gerçek dünyada mağaza açmak ile sanal alemde mağaza açmanın farkları nelerdir? Hangi konulara dikkat etmek gerekir? Bu tür sorular kafanızı kurcalıyorsa e-ticaret ile ilgili kitapları mutlaka okumalısınız. Yazımı içerisinde bu noktada tavsiye edeceğimiz kitaplar size e-ticaret yolunda yol gösterecek.

Şule Özmen – Ağ Ekonomisinde Yeni Ticaret Yolu: E-ticaret

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde e-ticaret konularında ders veren Prof. Dr. Şule Özmen’in kaleme aldığı bu kitapta yeni bir alışveriş yöntemi olarak e-ticaretin tüm incelikleri ele alınıyor. İnternet ve bunun sonucunda ortaya çıkan dijitalleşmenin iş yaşamına nasıl etki ettiğine değinen yazar, e-iş modellerine, e-ticaret girişimciliğine, dijital pazarlamaya ve veri madenciliğine detaylı bir şekilde değiniyor. Akademik hassasiyet ile ele alınan ve yazılan kitap, e-ticaret için rehber arayanlara kaynak niteliğinde bir eser olması ile öne çıkıyor.

Mahir Erkan – E-ticaret Çağı

Google Türkiye Perakende Bölüm Başkanı ve Google Asya Pasifik Bölgesi Performans Çözümleri Başkanlığı yapmış olan Mahir Erkan tarafından kaleme alınan E-ticaret Çağı isimli kitap, bu alanda çalışacak kişilerin mutlaka okuması gereken eseler arasında yer alıyor. Kitap içerisinde elektronik ticaretin en ince ayrıntıları yer alıyor. Elektronik, mobil ve sosyal ticaretin açıklamaları, Türkiye’deki elektronik ticaretin geçmişi ve geleceği, web sitelerinin e-ticarete yaklaşımlarının nasıl olması gerektiği gibi konularda okurlarına bilgiler veren Mahir Erkan, girişimcilerin destek alabileceği kurumlara da eserinde yer veriyor.

Ertuğrul Belen & Taylan Demirkaya – Girişimciliğin Altın Kuralları

Girişimcilik ile ilgili sektörel bakış açısı istiyorsanız alanında uzmanlardan görüşler alarak oluşturulan Girişimciliği Altın Kuralları isimli kitapta 24 girişimci, sektör uzmanı ve akademisyenin e-ticaret ile ilgili bilgi ve deneyimleri aktarılıyor. Konuşan uzmanlar anlattıkları konuları 10 başlık altında topluyorlar ve okuyucuya olabildiğince detaylı açıklamalar yapıyorlar. E-ticaretin kılcal damarlarının anlatıldığı eserde, hukuktan kuruluş stratejilerine, satıştan network’e kadar birçok konuya değiniliyor.

Anıl Altaş – E-ticaret: Satışta Tsunami Etkisi

2011 yılında kaleme alınan ve günümüzde geçerliliğini sürdüren E-Ticaret: Satışta Tsunami Etkisi, daha önce pazarlama, ekonomi ve e-ticaret alanında çalışma yapmış Anıl Altaş tarafından kaleme alındı. İnternet üzerinden pazaryerlerinde ya da farklı mecralarda satış yapmanın inceliklerinin anlatıldığı kitapta, sosyal medyanın da müşteri kazanma konusunda önemli bir mecra olduğuna değiniliyor. Yazar Altaş kitabında “İnternet sayesinde satış yapmaya nasıl başlar ve yeni oluşan satış hacmini nasıl arttırırım?” sorusuna yanıt ararken, e-ticaretin de kökenine iniyor. Hem e-ticaretin doğuşu ve gelişimi hem de bugününe dair aradığınız tüm yanıtları kitabın içerisinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Serkan Ünsal – Dijital Girişimcilik 101

2010’ların başında çok fazla sevilen ve bu nedenle Turkcell tarafından satın alınan dakick.com’un kurucusu olan Serkan Ünsal tarafından kaleme alınan kitap, Silikon Vadisi’nden girişimciliğe kadar geniş çapta konuları ele alıyor. Dijital dünyaya ve burada yapılan girişimcilik faaliyetlerine bakış olarak da nitelendirilebilecek eser, girişim türleri, başarılı girişimcilik hikayeleri, başarısızlık öyküleri, girişimci  olmak istiyorsanız yapmanız gerekenler gibi birçok konuya değiniyor. E-ticaret sektörüne girmek istiyorsanız ve bu alandaki girişimcilik konusunu merak ediyorsanız mutlaka eseri okumalısınız.

Wendy Connick – Satış 101

Satış konusunda bilgileri edinmek uzun yıllar sürebilir. Birçok zaman geçmesine rağmen halen daha satışın incelikleri konusunda net bilgiye sahip olamayabiliriz. Satış uzmanı olan ve bu alanda uzun yıllar çalışmış Wendy Connick tarafından kaleme alınan “Satış 101” isimli kitapta, uzun zaman aralığında öğrenebileceğiniz tüm bilgiler yer alıyor. Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin ilgisini çekebilecek kitapta kariyer için çeşitli kurs ve etkinliklere katılmak zorunda olan ancak zaman açısından buna müsait olmayan okuyucular hedefleniyor. Satışın temel kuralları, müşterileri ikna etme teknikleri, müşterileri elinde tutma rehberi gibi birçok bölümün olduğu kitap, kapsamlı ve detaylı bir anlatım sunuyor. Enerjiyi kurslar yerine daha çok satışa yönlendirmeyi hedefleyen ve burada edineceği tüyoları e-ticarette de kullanacak olan kişilerin kesinlikle kaçırmaması gereken eser.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık