E-Ticaretin Dönüşümü: 2021’de Beklenen 10 E-Ticaret Trendi

Faprika
E-Ticaret

COVID-19, ekonomik durgunluk, Büyük Veri ve tasarım trendlerinin 2021’de perakende ve e-ticaret işletmelerinin oyununu nasıl değiştireceği konusunda farklı görüşler var.

Eğer baştan başlayacak olursak; tüm iş dünyası bir ekonomik krizden mustaripken, Amazon hızlı teslimlerinin zorlaştığı aşırı satış yükünden oldukça şikayetçi durumda. Çoğu tüketicinin 2020’de satın alma alışkanlıklarında büyük bir farklılığa gittiğini söylersek abartmış olmayız. Çoğu işletme için artık online satış yapmak bir ölüm kalım meselesi haline geldi. İşiniz buysa size harika bir haberimiz var. Bu yılda zaten bildiklerimize göre e-ticaret için hayli hareketli geçecek.

O zaman şimdi 2021 yılı için e-ticaret trendlerine göz atalım;

Tüketim Değişikliği

Restoran, seyahat ve lüks ürün satışları ciddi bir şekilde düşmek üzere. Sağlık ürünleri ve hizmetleri, hızlı tüketim ürünleri, çevrimiçi hizmetler ve günlük ürün satışları önemli ölçüde artış gösterecek. Çünkü insanlar evde kalıyor ve bu durumu aşmak için bu sektörlere çok daha fazla yükleniyor. Dolayısıyla hem bu noktada planları gözden geçirmek ve farklı fırsatlar için strateji değişikliğine gitmek oldukça büyük bir önem teşkil ediyor.

E-ticaret Çok Fazla Büyüyecek

Çin’de 2003 yılında meydana gelen SARS salgını sonucunda fiziksel satışlar ciddi zorluklarla karşılaşmıştı. Bu nedenle bu durum dijitalleşme sürecini zorladığı bir dönemi de beraberinde getirdi. Bu dönemde Çinli Alibaba %50 büyümeyle inanılmaz bir başarı gösterdi. Dolaysıyla Alibaba’nın e-ticaret girişimi olan Taobao, dünyanın 1 numaralı e-ticaret platformu haline geldi.

O zamandan beri e-ticaret hız kesmeden büyümeye devam ediyor. COVID-19 salgını fiziksel satışları çok daha fazla sınırlamaya başladı. Bu nedenle 2021 yılında e-ticaret sektörünün daha fazla gelişmesi ve büyümesi kaçınılmaz bir hal alacak gibi görünüyor.

Daha Pahalı Reklam Ücretleri

2020 Mart ayında, reklam verenler çevrimiçi reklam maliyetlerinde gözle görünür bir artış fark etmeye başladılar. Bu durum daha profesyonel ve kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları gerektireceğinden 2021 yılında ciddi bir reklam potansiyelinin getirisiyle birlikte reklam ücretlerinde daha pahalı fiyatları ortaya çıkaracaktır.

Akıllı Pazarlama

2021 yılında da sohbet botları, e-posta pazarlaması, benzer kitle analizleri, yeniden pazarlama ve sosyal medya, e-ticaretin en iyi arkadaşları olmaya devam edecek. Gelişmiş büyük verinin (big data); veri analizi, kişiselleştirilmiş deneyimler ve optimize edilmiş reklam maliyetleri ile daha etkili hale geleceğini söylemek daha doğru olacaktır.

Tasarım Odaklı

Dijital hizmetler gibi yeni ve popüler endüstrilerden ve güncellenmiş büyük oyuncuların web sitelerinden gelen sitelere dayanarak kullanıcılar; dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldıran ve tüketicinin ürüne odaklanmasını sağlayan basitleştirilmiş, minimalist tasarımlar e-ticaret tasarımında gerçek bir trend haline gelecektir. Bu nedenle tasarım odaklı e-ticaret siteleri 2021 yılında daha çok öne çıkacaklar.

Teslimat Rahatlığı

Esnek gönderim seçenekleri, bu dönemde müşterileri çekecek ve sadık kılacak yeni trendlerden birisidir. Uygun fiyatlı kargo firmalarıyla kurumsal anlaşmalar yaparak istediğiniz yere teslimatınızı kolayca yapabilirsiniz. Böylece müşterileriniz “ücretsiz kargo” seçeneğinin karşılığını size sadık kalarak verebilecektir.

Daha Düşük Girdi Maliyeti

E-ticaret kurulumunu bu sene içerisinde yapmak sizin için daha hızlı ve daha uygun maliyetli olacaktır. Web sitesi geliştirme şirketleri de bu krizden nasibini aldı. Faprika ile E-ticaret işine adım atmanın kolaylığına hemen göz atın! Harika referanslar, mükemmel bir altyapı ve uygun fiyatlı paketler sizi bekliyor!

Fiziksel Satıştan Online Satışa Geçişler

2021 yılında geleneksel olarak çevrimdışı satılan ürünler artık çevrimiçi olarak satılacak. Birçok işletme sahibi, şirketlerini kurtarmak için internete taşınmak zorunda kalacak. Birçok şirket bu durumu kriz olarak değil fırsat olarak görebilecek. Durum ne olursa olsun, müşterilere ulaşmanın en iyi yolunun e-ticaret olduğu bu yılda en üst perdeden kanıtlanmış olacak.

Pazaryerlerinden Tek Markalı E-ticaret Sitelerine

Bu yıl pazaryeri platformları pazarlamalarını sürdürebilmek için satıcılardan daha fazla komisyon alacağa benziyor. Pazaryeri platformları yeterince satış yapamayacak kadar rekabetçi hale gelen bir alana dönüşmeye başladı bile. Kendi markaları için butik e-ticaret sitesi oluşturmak, küçük ve orta ölçekli işletmelere ikinci bir nefes alanı açarak daha popüler hale gelecek.

Sonuç

Bunlar zaten sahip olduğumuz verilere dayanarak öngörebileceğimiz e-ticaret trendleri olsa da, 2020 ve 2021 dünya için pek çok dönüşüm planlamış görünüyor. Kriz sırasında her zaman yeni teknolojiler ve yaklaşımlar ortaya çıkıyor (2007-2009 iPhone’ların her şeyde devrim yapması için ne kadar iyi bir zamandı?). Belki de e-ticaret için bugün başlamak sizin için geç bile olabilir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık