E-Ticaretin Satıcı ve Alıcılar İçin Faydaları

Faprika
E-Ticaret

Dijitale dönüşüm yaşanmasıyla işletmelerin iş yapma şekli de değişmiştir. Günümüzün en etkili satış yöntemlerinden biri de E-ticarettir. Her geçen gün büyüyen bu sistem internet üzerinden gerçek ya da sanal ürünler almaya imkan verir. İş ortaklarıyla birlikte veya bireysel olarak mağaza kurulabilir. Bu sayede ürün ya da hizmet almak pratik hale gelmiştir. Satıcılar da hızlı, yer sınırı olmayan bir ortamda çalışmanın keyfine varırlar.

Korona virüsün tüm dünyaya etki etmesiyle internet üzerinden satışın önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Bu dönemde online satış yapan mağazalar ihtiyaçlara evden çıkmadan sahip olmayı sağlamıştır. Satış yapmak için gereken online platform yazılımcılar tarafından kurulmaktadır. Alanında deneyimli, ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap veren bir firmayla çalışmanız başarılı olmanızı sağlayacaktır. Firmanın E-ticaret sitesine sahip olması satıcı ve tüketici için doğrudan birçok fayda sağlar.

Büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde E-ticarete adım atmak mantıklı bir hamle olacaktır. Bu sayede ticaretteki sınırlarınız ortadan kalkacak, kazancınız artacaktır. Yaptığınız doğru stratejiler ve hamlelerle kısa sürede iyi bir yükseliş yakalayabilirsiniz. E-ticarete adım atmadan önce rakip firmaları gözlemleyebilir, daha sonra plan yapmaya başlayabilirsiniz. Profesyonel destek alarak sitenizi ve içeriklerinizi en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz.

E-Ticaretin Satıcılar Açısından Faydaları

  • E-ticaret üzerinden satış yapmak genel işletme maliyetlerinizi azaltır. Ofisiniz olmasına gerek kalmaz, kira masrafı ve işin başında durması için satış görevlisi, temizlik görevlisi gibi kişiler çalıştırılmasına gerek duyulmaz.
  • Ürünlerin elektronik ortama koyulmasıyla müşteriler istedikleri zamanda, istedikleri yerden mağazanıza ulaşabilir. Bir başka deyişle mağazanız 7/24 açık hale gelir. Açılış ve kapanış saatleri, tatil günleri gibi satışı etkileyen durumlar ortadan kalkar. Normalde mağazanızın müşteri kapasitesi sınırlıdır, ancak online platformunuzu aynı anda milyonlarca kişi rahatlıkla gezebilir.
  • Büyük firmalarla rekabet edebilirsiniz. Aynı ürünü kampanyalı ya da daha cazip fiyatlarla satarak mağazanıza müşteri çekebilirsiniz.
  • Mağazada ürün çeşitliliğinizi artırmak için depolama alanına ihtiyaç duyulurken,  internet mağazasına binlerce ürün sığdırabilir.
  • Müşterilere ürün hakkında detaylı bilgiler verebilir, günümüz pazarlama stratejilerini dijital dünyada daha kolay uygulayabilirsiniz.
  • Stoklarınızda olmayan ürünleri talep doğrultusunda getirebilirsiniz. Bu da depolama alanınızda yer açılmasını sağlar.
  • Fiziksel mağazalarda bulunduğunuz yere başka şehirden müşterilerin ulaşması zordur. Ancak internet mağazanıza sadece bulunduğunuz bölgeden değil tüm dünyadan müşteriler bulabilirsiniz. Ürünlerinizi sosyal medya, e-posta gibi farklı alanlarda pazarlayabilirsiniz. Kullanıcılar bir tıkla mağazanıza gelebilir.
  • Ödeme kolaylığı ve kargonun kısa sürede adrese teslim edilebilmesi de E-ticaretin faydalarındandır. Bu sayede daha fazla satış yapılabilir.
  • Eğer fiziksel olarak da bir mağazaya sahipseniz, e-ticaret platformu mağazanıza müşteri gelmesini sağlayacaktır. Reklam yaparak, müşteri yorumlarına yer vererek bunu gerçekleştirebilirsiniz. .  İnternet üzerinden reklam yapmak geleneksel reklam yöntemlerine göre daha kolaydır. Bu sayede dünyanın her yerinden insana ulaşılabilir.
  • Müşterilerin sizi kolaylıkla bulabilmesi için online sitenizin iletişim bölümüne adresinizi mutlaka eklemelisiniz.

E-Ticaretin Alıcılar Açısından Faydaları

İnternetten istediğimizi satın alabilmek hayatımızı kolaylaştırdı. Giyimden gıdaya, teknolojik ürünlerden kırtasiye malzemelerine kadar pek çok şeyi internet üzerinden almaya başladık.

  • İnternet ortamında alışveriş yapmak zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Karşınızda istediğiniz zaman alışveriş yapabileceğiniz bir mağaza vardır.
  • Evde ya da işte nerede olursanız olun ürünleri inceleyebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sıcacık evinizde son çıkan ürünlere bakabilirsiniz. Bu sayede ulaşım için harcanan giderleriniz azalacaktır.
  • Satın almak istediğiniz ürünü kolaylıkla bularak, daha detaylı inceleyebilirsiniz.
  • Çok sayıda ürünü görme imkânınız olur.
  • Ürünlerin hangi mağazada daha uyguna satıldığını kolaylıkla görebilirsiniz. Normalde bunun için mağaza gezmeniz gerekirken, internette kısa sürede bulabilirsiniz. Online mağazalar arasında sıkı bir rekabet olduğu için ürünleri normalden daha uygun fiyata satın alabilirsiniz.
  • Firma ve marka hakkında araştırma yapmanız kolay hale gelir. Ürün ya da hizmetlere ait kullanıcı yorumları sayesinde daha mantıklı kararlar verebilirsiniz.

Müşteriler aradıklarını rahatlıkla bulabilecekleri, hızlı bir site kullanmak isterler. Böyle bir siteden satılan ürün ya da hizmet beğenilirse site kurulum amacına ulaşmış demektir. Memnun kalan müşteriler siteye olumlu yorum bırakacak ve çevresine sizden bahsedecektir. E-ticaret dünyasına adım atmaya karar verdiyseniz alanında deneyimli bir firmadan yardım almalısınız. Böyle bir firma mağazanızın en iyi şekilde kurulması ve işlemesine yardımcı olacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık