Tümü

E-Ticarette Yurtdışı Satışları Nasıl Arttırılır?

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret üzerinden yurtdışı satışlarını artırarak kazancınızı katlamayı düşünüyorsanız belli başlı bazı temel kurallara göre hareket etmek sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Kendi ülkeniz içerisinde ki satışlarınız ve ortaya koyduğunuz ürünler sizin ticaret hacminiz için güzel sonuçlar veriyor olabilir. Fakat yurtdışı pazarlarını kendi ülkenizin pazarları gibi düşünmemek gerekir. Her ülkenin kendine özgü ticaret dinamikleri vardır. Bundan dolayı da ticaret yapmayı düşündüğünüz ülkenin ticaret sistemini ve nasıl bir pazar özelliğine sahip olduğunu çok iyi analiz etmeniz gerekmektedir.

Öncelikli olarak e ticaret yapacağınız sitenizin satışlarınızı arttırmak için yeterli özelliklere sahip mi değil mi bu konuyu çok iyi analiz etmeniz gerekmektedir. İyi bir e ticaret sitesine sahip olmak için ve yurtdışı satışlarını arttırmak için aşağıdaki kurallara dikkat etmek gerekir. Nasıl ki bir markette hangi ürünün nerede olacağı, rafların rengi, sıralaması önceden tasarlanmışsa e-ticaret yapacağınız sitede de ürünlerin nasıl sunulacağı sitenin rengi yazı tipi içerikleri videoları da çok önemlidir. E-ticaret yapacağınız sitenizde şu unsurlar olmalıdır:

1-E- ticaret yapacağımız sitenizin çok sade ve anlaşılır bir dile sahip olması gerekmektedir. (Aynı zamanda çok farklı dil özellikleri de gelişmiş olmalıdır)

2-Sitenizde kendi para biriminizde dahil olmak üzere kesinlikle satış yapacağınız ülkenin ve diğer ülkelerin para birimi kullanılmalıdır.

3-Sitenizin ürünlerin teşhiri yapılırken göze hitap edecek renkler kullanılmalıdır.

4-Sitenizde hangi ürünü satıyorsanız bu ürün ile alakalı hedef kitlenin fiyat karşılaştırması yapmasına olanak sağlamalısınız.

5-Sitenizde satışı yapılan ürünler için yorumlar yapılabilmelidir.

6-Herhangi bir problemi çözmek için müşteri hizmetleri birimi oluşturmalısınız.

E-ticaret yaptığınız ülkede satışları arttırmak adına daha başka yöntemlerde vardır. Bunlar:

Satış yapacağınız müşteri portföyünüzü çok iyi tanımanız gerekmektedir

E-ticaret yapacak firmaların satışlarını arttırabilmeleri için kime hangi ürünü satacağı çok önem arz etmektedir. Hangi insan grubuna hitap edeceğinizi bilmek hem sizin için kolaylık olacak hem de e ticaret hacminizin artmasına katkı sağlayacaktır. Hitap edeceğiniz kitle tespit edilirken aşağıdaki unsurlara dikkat etmek gerekir.

  • Müşteri portföyünüzün yaş aralıkları
  • Müşteri portföyünüzün cinsiyeti
  • Hangi sosyal medya mecralarını kullandıkları

Kitle iletişim araçlarının hangisini daha sıklıkla kullanıyor olmaları (özellikle interneti hangi sıklıkla kullanıyorlar)

Nasıl bir kültüre sahip olduklarını araştırmak gerekir. Bu araştırma sonucunda hedef kitlenizin giyinme şekli, yemek yeme alışkanlığı, reklam ve satın alma alışkanlıklarını tespit edebilirsiniz. Mesela dini inancında alkolün günah olduğu bir ülkeye içeriğin de alkol maddesi olan bir ürün satmaya çalıştığınız zaman ticaretinizde beklentinizin altında kalabilirsiniz.

Aynı sektördeki firmaları takibe alın.

Bu firmaların hangi reklamları kullandıklarını öğrenilebilir.

Sektörde en e-ticaret yapan firmanın stratejileri taklit edilebilir.

Aynı sektörde olduğunuz firmaları iyi ve kötü yönlerini tespit edin.

Bu şekilde e- ticaret yaparken kendinizi daha çabuk geliştirir ve daha çok satış yaparsınız.

Ürün video, içerik ve fotoğrafları dinamik tutun

E-ticaret de satışlarını arttırmak isteyen şirketlerin ya da kişilerin önemsemesi gereken konulardan diğeri de ürünün videosu içeriği ve fotoğrafıdır. Çünkü bir insan bir ürünü e-ticaret yoluyla satın alacaksa ürün hakkındaki içeriğe fotoğrafa ya da videoya bakarak almaktadır.

Bu nedenle satışı yapılacak ürünün fotoğrafı ya da videosu profesyonel bir kişi tarafından çekilmelidir.

Çekilen video ve fotoğrafın çözünürlük derecesi yüksek olmalıdır. Çünkü yetersiz çözünürlüklere sahip ürünler e-ticarette müşteriler tarafından ilgi görmemektedir. Çözünürlüğü yüksek olan video ve fotoğraflar daha fazla ilgi görmektedir.

Ürün içerikleri hazırlanırken sade ve anlaşılır bir dil kullanılmalıdır.

Ürün açıklamaları kısa ve dikkat çekici olmalıdır.

Ürün açıklamalarında gereksiz içerikler yerine ürünün pragmatist özelliği ön plana çıkarılmalıdır.

Bu şekilde bir yol izleyerek müşterinin sitenizde daha fazla kalmasını sağlayarak ve daha fazla ürün satarak e-ticaret hacminizi genişletebilirsiniz.

E-ticarette sosyal medyayı çok iyi kullanmalısınız.

Dünya da birçok kişi artık sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bu yüzden e-ticaretin artmasını istiyorsanız sosyal medya ağlarının da çok aktif kullanılması gerekmektedir. Özelliklede Facebook, Instagram, Youtube, Twitter gibi sosyal medya mecralarında çok yoğun paylaşımlarda bulunmak gerekir.

  • Müşteri odaklı ticaret yapın
  • Müşteri ile iletişim kurmak için onlara güven verin.
  • Ürün iadelerini kesinlikle sorunsuz alın.
  • Kargo sürecini başarılı bir şekilde yürütün.
  • Web sitenize ait müşteri hizmetleri birimi olmalıdır

Aynı zamanda kargo sisteminizde çok gelişmiş olmalı. Satış yapacağınız ülkenin kargo sistemine hakîm olursanız hem şirketiniz hem de müşteriniz memnun kalır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık