Tümü

E-Ticarette Ziyaretçi Dönüşümlerini Artırmak İçin Kanıtlanmış İpuçları

Faprika
E-Ticaret

Aynı tüketicileri çekmeye çalışan milyonlarca başka web sitesine karşı rekabet ediyorsunuz. Kendi nişinize odaklansanız bile muhtemelen yüzlerce veya binlerce benzer web sitesiyle rekabet edeceksiniz.

Web siteniz için daha fazla trafik ve dönüşüm elde etmek için birçok çözüm vardır. Ancak en çok öne çıkanları, SEO (arama motoru optimizasyonu) ve CRO (dönüşüm oranı optimizasyonu) tekniklerinin bir karışımını kullanmaktır. İşte bu iki noktada size birçok üstünlük sağlayacak olan birbirinden önemli ipuçları…

Anında Dönüşümler Almak için FOMO’yu Kullanın

Kaçırma korkusu (FOMO) gerçektir! Ekonomi ve finans dünyasında da geçerliliği bilinen bu kavram insan psikolojisinin ticaret konusundaki davranışları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Dikkat sürelerinin kısaldığı günümüzün hızlı yaşamında, insanlar aciliyete iyi tepki veriyor. İnsanlar hiçbir fırsatı kaçırmak ve sonradan pişman olmak istemezler.  Bir e-ticaret satıcısı olarak, bu fırsatı kaçırma korkusunu kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. İnsanları ürünlerinizi hemen satın almaya teşvik etmek için bir aciliyet duygusu yaratın

FOMO Yaratmak İçin Sınırlı Miktar ve Sınırlı Zaman Kavramları

Sınırlı miktar FOMO’nun gücünden yararlanmanın en kolay yoludur. Bu noktada yapmanız gereken yalnızca birkaç ürünün kaldığını ve ürünlerinizin hızla tükendiğini belirtmektir. Her ürünün altında stokta kalan birim sayısından bahsedin ve gerçek bir aciliyet duygusu yaratmak için stoklarınızı düşük tutun.

Sınırlı zaman FOMO oluşturmanın başka bir yoludur. Potansiyel müşterilerinize bir teklif veya hizmet almak için sınırlı bir zamanları olduğunu söylemeniz gerekir. Sınırlı süreli fırsatlar için e-ticaret web sitenizde geri sayım sayaçlarını kullanabilirsiniz. Amazon gibi büyük perakendeciler bile bu stratejiyi bir aciliyet duygusu yaratmak ve insanların hızlı alışveriş yapmalarını sağlamak için kullanıyor. Amazon’un “Günün Fırsatı” teklifi, kullanımdaki bu stratejinin en iyi örneğidir.

Sitenizi Sosyal Medya Hesaplarınıza Bağlayın

E-ticaret dönüşümlerinizi artırmanın en iyi yollarından biri sitenizi sosyal medya hesaplarınıza bağlamaktır.  Özellikle Instagram, e-ticaret satıcıları için en iyi sosyal medya platformlarından biridir. Platformun görsel doğası gereği, satıcıların ürünlerini sergilemeleri ve tanıtım içeriği yerine normal içerik gibi görünmesini sağlamaları çok kolaydır. Ayrıca, çoğu platform artık kullanıcıların sosyal medyada gördükleri herhangi bir ürünü doğrudan satın almalarına olanak tanıyan, satıcı dostu özellikler sunuyor.

Sosyal medya üzerinden satış yapmak için alışveriş gönderileri, biyografideki bağlantıları, Instagram mağazalarını ve benzeri diğer özellikleri kullanabilirsiniz. Dolayısıyla, e-ticaret dönüşümlerini artırmak için henüz sosyal medyadan yararlanmıyorsanız, bunu hemen şimdi yapmalısınız.

Ürün Başlıkları ve Açıklamaları ile Müşteri Kazanın

Çoğu tüketici, bir ürünün kendileri için yararlı olup olmadığını anlamak için ürün başlıklarını ve açıklamalarını okur. Ürün başlıkları ve açıklamalar bu nedenle potansiyel müşterilerinizin satın alma kararı vermesine yardımcı olabilir. Bu nedenle insanları ürünlerinizi almaya ikna edebilecek başlıklar ve açıklamalar yazmanız gerekiyor.

Bu noktada yapmanız gereken ilk şey, özellikleri ve faydaları dahil olmak üzere ürününüzle ilgili tüm bilgileri eklemektir. Bir ürünle ilgilenen hiç kimse, bir ürün hakkında bilgi eksikliğinden dolayı sitenizden ayrılmamalıdır. Ürün açıklamalarınıza eklemeniz gereken her şeyin hızlı bir referans listesi:

  • Ad veya unvan
  • Ürün fiyatı, indirimler (varsa)
  • Renk, boyut, şekil, boyutlar vb.
  • Malzeme, kalite vb.
  • Özellikler ve kullanım durumları
  • Ürün bakım ve bakım talimatları

Bu listeyi hazırladıktan sonra ürününüzün ilk etapta ilgi çekici olması için ürünü açık bir şekilde anlatan başlıklar yazmanız gerekiyor. Ürün başlığınız, açıklamayı okumak zorunda kalmadan hızlı bir satın alma yapmak isteyen herkes için yeterli bilgi olmalıdır. Bu nedenle, ürün başlıklarınıza mümkün olduğunca fazla bilgi ekleyin.  

Anahtar Kelimeler Bulmayı Unutmayın

E-ticaret dönüşümlerini artırmak için yapmanız gereken bir diğer önemli şey, ürün başlıklarınızı ve açıklamalarınızı, hedef anahtar kelimelerinize göre düzenlemektir. Hedef anahtar kelime, kullanıcının o ürünü bulmak için kullanabileceği tüm önemli kelimeleri veya kelime öbeklerini içeren uzun bir anahtar kelime olmalıdır.

İki veya üç anahtar kelime arasında bir seçim yapıldığında, otomatik olarak daha kısa olanları kapsayacağından, her zaman en uzun anahtar kelimeyi hedeflemelisiniz. Daha fazla e-ticaret dönüşümü elde etmek için öncelikle e-ticaret sitenize daha fazla trafik çekmeniz gerekir ve hedef anahtar kelimeler bunu yapmanıza yardımcı olur. Anahtar kelimeleri kullanmak, e-ticaret satıcıları için en iyi potansiyel müşteri yaratma taktiğidir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık