Hangi E-Ticaret Altyapısı?

Faprika
E-Ticaret

E-Ticarete Başlarken Bunlara Dikkat Edin

Ticaretin online dünyada varlık göstermesi ile başlayan önyargılar günümüzde etkisini önemli ölçüde yitirdi. Bu önyargıların yıkılmasındaki en önemli etken ödeme güvenliği ve site tasarımlarındaki iyileştirmeler oldu. Ayrıca geniş kitlelerce kullanılmaya başlanması, bu sayede de ‘bilinmeyen ve riskli’ olarak görülmemesi ile e-ticaret hızla yayıldı. Tüketici eğilimleri incelendiğinde yakın gelecekte e-ticaretin, geleneksel ticareti gölgede bırakacağını öngörmek mümkün. Sanal mecrada faaliyet göstermeye karar verdiyseniz, Hangi E-Ticaret Altyapısını Seçmeliyim, cevabını bulmanız gereken en önemli soru çünkü ihtiyaçlara tam olarak karşılık veren ve beklentilerden fazlasını sunan güçlü ve profesyonel bir altyapı, e-ticaret sisteminin omurgası niteliğinde.

SEO Uyumlu Altyapı

Tüm faaliyetleriniz aynı amaca hizmet ediyor; mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak. Ziyaretçi sayısının arttırılması konusunda yardım alabileceğiniz en güçlü desteklerden biri SEO çalışmaları. Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO (Search Engine Optimization), web sitelerini arama motorlarının kriterlerini karşılayacak hale getirerek sitelerin arama motorları tarafından daha kolay taranmasını sağlayan teknik düzenlemelerdir. Seçeceğiniz e-ticaret yazılımı güçlü bir SEO uyumu avantajı sağlamalı. SEO uyumlu web siteleri, kullanıcıların arama motorlarında yaptığı aramalarda üst sıralarda çıkabilecek altyapıya sahiptir.

Özel Yazılım & Özel Tasarım

Her işletme ve iş kolu farklı niteliklere, farklı ihtiyaç ve beklentilere sahiptir. Standart bir altyapı, bu özel ihtiyaç ve beklentilere cevap veremez. Bu noktada tercihinizi, ihtiyaçlarınızı analiz edip size uygun çözümler sunabilen özgün yazılımlardan yana kullanmanızda fayda var.

Özel çözümler üretebilme kapasitesi yalnızca iş modelini diğerlerinden ayıran farklardan dolayı değil, aynı zamanda ileride yaşanacak değişimlere adaptasyon için de elzem. Malum, değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Şu üç durumdan dolayı gelecekte altyapınızda değişim yapma gereği ortaya çıkabilir:

  • Teknolojideki gelişmeler,
  • Sektördeki/pazardaki gelişmeler,
  • İş modelinizdeki değişimler.

E-ticaret yazılımınız bu durumlara göre gereken değişimleri yapabilmeli.

Altyapı kadar önemli olan bir diğer nokta, müşterilerinizin gördüğü ve kullandığı arayüz. Olumlu bir ilk izlenim ziyaretçilerin sitede kalma süresini uzatır, siteyi ileride tekrar kullanma ihtimalini artırır. Ürünlerinizin niteliklerine, markanızın imajına uygun, ürün görsellerine ve türüne göre yapılan özel tasarım arayüzler, standart tasarımların ulaşamayacağı kadar geniş bir kitleye ulaşmanızı ve onların sadakatini kazanmanızı sağlar.

Pratik Kullanım

Hangi E-Ticaret Altyapısı Seçmeliyim sorusuyla gündeme gelmesi gereken bir diğer önemli konu kolay kullanım. Sitede ürünlerin fiyatlarında ve stok sayısında yapılan düzenlemelerin tüm pazaryerlerindeki bilgilere otomatik olarak yansıması, farklı pazaryerlerinden gelen siparişleri tek ekranda görüntüleyebilme gibi özellikler üstün bir kullanım deneyimi sağlayacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık