İndirim Döneminde Alışveriş Yapma İpuçları

Faprika
E-Ticaret

Black Friday gibi indirim dönemleri dünyanın her yerinde alışveriş çılgınlığı yaratıyor. Türkiye’de bulunan farklı e-ticaret platformları ve pazaryerleri de bu akımı takip ediyor. Ancak indirim döneminde alışveriş yapmak tüketiciler için oldukça zorlu bir süreç olabilir. Özellikle de indirimlerin gerçek olup olmaması konusunda birçok soru işareti ortaya çıkar.

Geçmiş dönemde yaşanan sahte indirim vakaları, tüketicilerin çılgın indirim gibi söylemlere dikkatli yaklaşmasına neden oluyor. Aslında doğru fırsatlar takip edilirse birçok ürünü uygun fiyatlı olarak satın almak mümkün.

İndirim Döneminde Alışveriş Yapma

İndirim döneminde alışveriş yapma süreçleri zorlu olabilir. Burada önemli olan nokta işin inceliklerini öğrenmek. Aşağıda yer alan adımları takip ederek karlı bir indirim dönemi geçirebilirsiniz.

  1. Ürünleri Bir Süre Önceden Takip Etmeye Başlayın

Sahte indirim veya fiyat oyunlarının önüne geçmek için ürünleri önceden takip etmek önemli. Birçok e-ticaret platformu ve pazaryeri yılın belirli dönemlerinde indirim günleri düzenliyor. Bu nedenle birçok durumda indirim tarihleri önceden belli oluyor. İndirim öncesinde alışveriş listesi hazırlayarak satın almak istediğiniz ürünleri 1 ay önceden takip etmeye başlayabilirsiniz.

  1. Farklı E-Ticaret Kanallarındaki Fiyatları Karşılaştırın

Dikkat etmeniz gereken diğer bir konu da farklı e-ticaret platformları üzerinde yer alan fiyatlar. En uygun fiyatlı ürünü bulmak için fiyat karşılaştırması yapmanız gerekiyor. Burada da devreye fiyat karşılaştırma siteleri giriyor. Bu internet siteleri farklı platformlarda satılan aynı ürünü karşılaştırarak en uygun fiyatlı seçeneği size sunuyor.

Karşılaştırma yaparak sadece farklı e-ticaret platformlarındaki ürün fiyatlarını değil aynı zamanda bu platformlarda yer alan ücretsiz kargo, iade şartları gibi diğer süreçleri de görebilirsiniz. Bu da indirim döneminde en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olur.

  1. Sadece İndirim Var Diye Alışveriş Yapmayın

Her ne kadar indirim çekici olsa da sadece indirim var diye alışveriş yapmamanız gerekiyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı belirlemek ve alışveriş listesi oluşturmak önemli. Ayrıca online alışveriş yaparken hedefinize odaklanmanız da gereksiz alışveriş yapmanızın önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

Sadece indirim var diye alışveriş yapmak, aslında ihtiyaç duymadığınız ürünleri satın almanıza yol açar. Bu da sizi hem finansal açıdan zorlar hem de evde kullanmadığınız birçok ürünle baş başa kalırsınız. Bu nedenle indirim döneminde alışveriş yapma sürecinde satın alacağınız ürünleri doğru planlamanız gerekir.

  1. Sipariş Hazırlama ve Kargo Teslim Sürelerine Dikkat Edin

İndirim döneminde yapılan alışverişlerde en çok karşılaşılan sorun arasında sipariş hazırlama ve kargo süresi geliyor. İndirim dönemi yılın en yoğun zamanı olabilir. Bu nedenle sipariş hazırlama, paketleme ve kargoya verme süreçleri normalden daha uzun sürer.

Ayrıca kargo firmaları da yılın bu zamanlarında normale göre daha fazla çalışır. Aynı anda binlerce kişinin siparişini hazırlamak ve teslim etmek normalden daha uzun sürecektir. İndirim döneminde alışveriş yaparken tahmini kargoya verme süresi ve tahmini teslim süresinin dikkate alınması büyük önem taşır.

  1. İade Koşullarına ve Sürelerine Dikkat Edin

Kargo hazırlama ve kargoya verme süresi kadar önemli olan bir diğer konu ise iade koşulları ve iade süresidir. Burada özellikle dikkat edilmesi gereken nokta iade süresi olacaktır. Genellikle indirim dönemi iade koşulları ile normal dönem iade koşulları arasında büyük bir fark bulunmaz.

Ancak iade süreleri açısından durum biraz farklı olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta iade süresinin ne zaman başladığı olacaktır. Örneğin eğer süre siparişin kargoya teslim edildiği andan itibaren başlıyorsa, kargonun geç gelmesi iade süresinin de kısalmasına neden olur. Ancak eğer süre kargonun tüketici tarafından alınmasından sonra başlıyorsa bu durumda tüketicilerin değerlendirme yapmak için daha uzun süresi olacaktır.

  1. Sosyal Medya Kanallarından Anlık İndirimleri Takip Edin

İndirim dönemlerinde e-ticaret siteleri sosyal medya kanallarından anlık indirimler yapabilmektedir. Ayrıca yine bu kanallar üzerinden indirim kuponları da tanımlanır. Bu nedenle indirim döneminde alışveriş yapma planı olan tüketicilerin tüm kanalları dikkatli bir şekilde takip etmesi gerekebilir. Bazı durumlarda e-ticaret platformu uygulaması üzerinden indirim kuponları da dağıtılır. Kuponları toplayarak alışverişi daha karlı hale getirmek de mümkün olur.

İndirim döneminde alışveriş yapma her ne kadar zorlu bir süreç gibi görünse de yukarıda yer alan ipuçlarıyla bu süreçten karlı olarak çıkabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık