Tümü

İnstagram Çekilişi Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Faprika
E-Ticaret

Hem kişiler hem de işletmeler tarafından oldukça sık tercih edilen İnstagram, markaların ürün ve hizmetlerini sunmak için de oldukça avantajlı olan bir sosyal medya platformudur. Bu platform üzerinden marka bilinirliğini artırmak ve daha fazla takipçi kazanmak için çekiliş yapılır. E ticaret sektörü ile uyumlu olan İnstagram, aynı zamanda e ticaret dönüşüm oranlarını artırmak için de tercih edilir. Marka bilinirliği oluşturmak ve yeni takipçiler kazanmak adına çekiliş etkinlikleri tercih etmek isteyenlerin bilmesi gereken önemli hususlar vardır. Bu çekilişler İnstagram‘da takipçi kazanmak, e-posta abonesi kazanmak, keşfet kısmında üst sıralarda yer almak, beğeni ve yorum almak gibi birçok amaca bağlı olarak gerçekleştirilebilir. E ticaret sitenize trafik çekmek ve blog içeriklerinize yönlendirmek için de tercih edebileceğiniz çekilişlerde öncelikli olarak amacınızı belirlemeniz gereklidir.

Hediyenizi İlgi Çekici Seçin

İnsanların ilgisini çeken bir ürün tercih ederek başarı oranımız yükseltebilirsiniz. Katılım koşulları ne kadar basit olursa katılımlar da o kadar fazla olacaktır. Bu nedenle çekilişlerde katılımcının 1 arkadaşını etiketlenmesi yeterli olacaktır. Çekiliş sürecini uzatmamanız da sizin için oldukça avantajlı olacaktır. Çekiliş süresi ne kadar kısa olursa etkileşim de o kadar fazla olur. Bunun yanı sıra kullanacağınız etiketler ile de gönderinizin daha üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal medyada yapılan çekilişlerin birde yasal boyutu vardır. Bu çekilişler, bazı durumlarda Yönetmelik kapsamında izne tabi olabilir. İşletmeler için sosyal medyada çekiliş düzenlemek için bazı koşullar bulunur.

İnstagram Çekilişinin Yasal Boyutu

4 Ekim 2006 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğe göre her çekiliş için izin almak zorunlu değildir. İzinler Milli Piyango İdaresinden alınır. İzne tabi olmayan çekilişler arasında sosyal amaçlı çekilişler bulunur. Kültürel değerlerin korunması, sağlık ve eğitim değerlerinin korunması için kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleştirilen çekilişler izne tabi değildir. Bunun yanı sıra jüri tarafından değerlendirme yapılarak kazananın belirlendiği çekilişler de izne tabi olmaz. Eğer çekiliş sonucunda kazanana bir ikramiye vereceksiniz bu durumda 141,02 TL’nin üzerinde olan çekilişler için izin almak durumundasınızdır. Bazı çekilişler Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu’nun 4. maddesinin 1. fıkrasında istisnai olarak belirlenmiştir.

Milli Piyango İdaresinden Yasal İzin Almak

Yasal izinleri almak için Milli Piyango İdaresine teminat mektubu örneği, dilekçe, dilekçeye ek belgeler, örnek ilan metni ve harçların yatırıldığına ilişkin makbuz iletmeniz gereklidir. Bunun yanı sıra çekilişte vereceğiniz hediyenin toplam rayiç bedelinin %10 fazlasındaki tutarın teminat olarak da yatırılması gereklidir. Eğer siz de 141,02 TL’den daha fazla miktarda bir ikramiye armağan etmeyi planlıyorsanız bir kez daha düşünün. Çekiliş yapayım derken sürecin çok daha zorlanmasına neden olabilirsiniz. Bunun yerine daha düşük bütçelerle hedef kitlenize hitap edebilecek hediyeler armağan edebilirsiniz.

İnstagram Çekilişleri Neler Kazandırır?

Büyük küçük tüm işletmelerin tercih ettiği İnstagram çekilişlerinin birçok artısı vardır. Bu çekilişler, genellikle sponsorlu olarak yayınlanır. Bu sayede sayfanızı takip etmeyen kişiler de gönderinizi görür. Gönderinin sol üst bölümünde kullanıcı adınız yer alır. Bu sayede markanızın bilinirliği artar. Gönderinin tasarım bölümüne çekilişin olduğu sayfaya markanızın adını veya logosunu yazabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar hem markanızın adını görecek hem de logonuzu hafızasına kazıyacaktır.

İnstagram Çekilişi ile Markanız Kazansın

Çekiliş sonrasında bir veya birden fazla kullanıcıya hediye vereceğiniz için bu durum, marka ile kullanıcı arasında duygusal bir bağ oluşmasına olanak sağlar. Tüketici, hediye veren markaya sevgi besler. Bu durum da markanın gelişimi için oldukça önemlidir. Yapılan çekilişlerde genellikle sayfanın takip edilme şartı bulunur. Kullanıcılardan söz konusu çekilişe katılmak istiyorlarsa sayfayı takip etmeleri istenir. Bu durum da takipçi sayınızın artması anlamına gelir. Sayfanızı çekiliş için takip eden kullanıcılar, sayfanızın diğer gönderlerini de görür. Bu nedenle çekiliş dönemleri, markaların ürün veya hizmetlerini tanıtmaları için gerekli olan en önemli dönemlerdir.

İnstagram çekilişi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey; çekilişin sıklığıdır. Çok sık bir şekilde çekiliş yaparsanız sayfanız amacından saparak bir çekiliş sayfasına dönüşecektir. Bunun yerine belirleyeceğiniz periyotlarda, nadir olarak çekiliş yapmanız sizin için daha avantajlı olacak ve kullanıcıyı sıkmayacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık