Tümü

İnstagram’dan Nasıl Satış Yapılır?

Faprika
E-Ticaret

Alışveriş alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte yeni satış kanalları meydana geldi. Bu kanallar arasında en çok ilgi görenler sosyal medya uygulamaları oldu. Bu nedenle e ticaret hizmeti veren firmalar, sosyal medya kanalları vasıtasıyla da satışlarını artırmaya başladı. Bu kanallardan en çok bilinen İnstagram’dır. İnstagram‘da bağlantı ekleme özelliği, mağaza oluşturma ve çok daha fazlası ile kullanıcılar birkaç saniye içerisinde beğendikleri ürünü sepetine ekleyebiliyor ve alışverişini tamamlayabiliyor.

İnstagram Nedir?

2010 tarihinden bu yana hayatımızda olan İnstgaram, ilk olarak fotoğraf ve video paylaşımının yapıldığı bir sosyal medya uygulamasıydı. Zaman içerisinde TikTok ile savaşa giren İnstagram, günümüzde birçok farklı bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor. Firmaların hareketli görseller ile ürün veya marka tanıtımını yapabildiği bu benzersiz platform, satışlarınızın çok daha fazla olmasına yardımcı olacaktır. İnstagram‘da satış yapmadan önce mutlaka yüksek performansa sahip olan mağazaları incelemelisiniz. Bu mağazaların hangi kanallar ile strateji ürettiğini gözlemlemeniz ve çıkarımlarda bulunmanız önemlidir. Ardından hangi ürünleri satacağınıza karar vermeniz gereklidir. Eğer farklı sektörlerden ürün satışı yapabilme imkanınız varsa arama motorları sayesinde en çok aranan ürünleri belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra satış stratejisi geliştirmek için rakip firmaların ürün satarken hangi farklılıklarını ön plana çıkardığına dikkat etmelisiniz.

E Ticaret Trendlerini İnceleyin

E ticaret sektöründe trend olan ürünler, satış yapmanızı kolaylaştıracaktır. Bu nedenle internet üzerinden en çok satışı gerçekleştirilen ürünler üzerinde detaylı bir araştırma yapabilirsiniz. Hangi ürünleri satmaya karar verdikten sonra rakip analizi yapmanız gereklidir. Ardından ise hedef kitlenizi tanımanız gerekecektir. Hedef kitlenizi ne kadar iyi tanırsanız satış yapmanız o kadar kolaylaşacaktır. Bu nedenle hedef kitlenizin dikkatini çekecek bir görsel tasarım ve kurumsal kimlik yaklaşımı oluşturmanız oldukça önemlidir. Tüm bu analizler ve uygulamalar hayata geçirildikten sonra sıra İnstagram‘da işletme hesabı açmaya geliyor.

İnstagram’da İşletme Hesabı Açın

Her ölçekten firmanın tercih ettiği işletme hesabı, kişisel hesap ayarlarından gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bunun için İnstagram’a giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan üç çizgili profil sekmesine tıklamanız gereklidir. Ardından ayarlar bölümüne basmalı ve hesaplar sekmesine tıklamalısınız. Hesaplar sekmesinde en altında “Hesap ayarlarını değiştir.” seçeneği vardır. Bu noktada profesyonel hesaba geçiş yap diyerek kişisel hesabınızı bir işletme hesabına çevirebilirsiniz. İşletme hesabınızı açtıktan sonra iki farklı yöntemle satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan ilki; hikayeye bağlantı verme seçeneğidir. Hikayeye bağlantı verme; hikaye bölümüne eklemiş olduğunuz görsel ve video üzerine bir bağlantı linki eklemek olacaktır. Link etiketini özelleştirebilirsiniz. İnsanları alışverişe yönlendirebilecek “Şimdi alışveriş yap.” veya “Tıkla, hemen satın al.” gibi ifadelerle aksiyon alabilirsiniz. Bunun yanı sıra İnstagram alışveriş özelliğinizi de açabilirsiniz.

İnstagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır?

İnstagram alışverişini aktif hale getirmek için bir Facebook hesabınızın da olması gereklidir. Şirket hesabı olarak açacağınız Facebook hesabınız ve İnstagram hesabınızı birbirine bağlamasınız. Business Manager üzerinden açacağınız işletme hesabı vasıtasıyla katalog yöneticisi sekmesine tıklamalısınız. Oluşturacağınız kataloğa ürünleri hatasız ve eksiksiz olarak eklemelisiniz. Ardından alışveriş özelliğini aktif et sekmesine tıklamalısınız. Gerekli adımları tamamladıktan sonra mağazayı gör ifadesine tıklayıp İnstagram alışveriş özelliğini onaylatabilirsiniz.

  • Facebook üzerinden katalog açıp kataloğa e ticaret sitenizde bulunan ürünleri ekledikten sonra İnstagram üzerinden ürün etiketlemesi yapabilirsiniz. Ürün etiketlemesini yaparken görsel veya video paylaşma esnasında ürün etiketle seçeneğini tıklamalısınız.
  • Karşınıza açılacak olan listede ürünün adını yazabilirsiniz ve onayla düğmesine basabilirsiniz.
  • Görsel açıdan eşleşen ürünler İnstagram tarafından da önerilebilir. Bu sayede istediğiniz ürün veya hizmet sekmesinin kolay bir şekilde İnstagram üzerinden etiketlenmesini sağlayabilirsiniz.

Faprika İnstagram Entegrasyonu ile Tanışın

İşletmenizin sınırlarını aşmak ve sürekli iyileştirme sağlamak için Faprika İnstagram entegrasyonu ile tanışın! İnstagram üzerinden zahmetsizce alışveriş yapmanıza olanak sağlayan Farprika İnstgaram entegrasyonu sayesinde Faprika e-ticaret paneline eklenen her ürün otomatik İnstgaram’da, yani İnstgaram’ta yayınlanabilir. Bu sayede İnstagram takipçileriniz, satışa yeni sunulan ürünlerinizi anında inceleyebilir, web sitenize veya sanal pazaryerlerine tıklayarak kolayca satın alabilir. Kullanıcı deneyimine göre işletmenizi şekillendirerek siz de kazananlar arasında olabilirsiniz. Sizin adınıza teknolojiyi takip eden Faprika e-ticaret entegrasyonları sayesinde tek bir kanala bağlı kalmadan satışlarınızı artırın.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık