Tümü

Kampanya yönetimi nedir?

Faprika
E-Ticaret

Kampanya kelime anlamı itibariyle belli bir amaca yönelik zamana yayılan etkinliklerin tümüdür. Kampanyalar birer teşebbüstür. Bu yazımızda kampanya ve kampanya yönetimi nedir gibi soruları cevaplamaya çalışacağız.

Kampanyalar siyasi, kültürel, ekonomik alanlarda ve daha birçok alanda yürütülebilir. Bunların içerisinde her 5 yılda bir tekrarlanan seçim kampanyaları siyasi olanlara örnektir.

Ekonomik kampanyalar ise bir zaman diliminde etkinliklerin şirketi artı değere sokması amacıyla planlanır. Ticaret şirketlerinin düzenledikleri fuarlar bunlara örnek olarak gösterilebilir. Kampanya süreçlerinde şirketler normal zamana oranla daha fazla kar elde ederler. Bazı firmaların icra borçlarının ödenmesini teşvik amacıyla yaptığı kampanyalar buna örnek olabilir. Belli kalemleri borcun tümünden düşerek miktar azaltılır. Kişilerin ödeme yapması teşvik edilir. Ancak bu tarz kampanyaların belli bir süre sınırı olur. Sürenin dolmasıyla kampanya sona erer.

İşte tüm bu süreçleri yönetmesi adına her kampanyada bir yönetici bulunur. Sürecin sorunsuz ve en karlı geçmesi için kampanya yöneticisi ve ekibi var gücüyle çalışır.

Kampanyaların amacı nedir?

Kampanyaların esas amacı şirketin gelirlerini ve karlarını artırmaktır. Özellikle e-ticaret alanında yapılan kampanyalar ile satışlar 2 3 katına çıkabilmektedir. Bir kampanya ne kadar başarılı ise süreçte satışlar o kadar çok olur.

Kampanyaların bir diğer amacı ise şirketin mevcut müşterilerinin yanı sıra yeni müşteriler kazandırmaktır. Örneğin e-ticaret yapan bir deterjan firması yapacağı kampanya ile rakip firmaların müşterilerini kendine çekmeye çalışmaktadır. Hedef kitlenin çoğalması ve rutinin dışına çıkması kampanya süreci için çok önemlidir.

Kampanyaların en bilinen amaçlarından biri de ürünleri çok farklı insanlara tanıtmaktır. Bazen belli bir ürüne yönelik olur. Bazen ise şirketin ne kadar çok ürün çeşitliliği olduğunu göstermek için yapılır.

Kampanya çeşitleri nelerdir?

Her kampanyanın belli bir amacı ve çalışma şekli olur. Kampanyanın çeşitleri belirlenirken hedef kitlenin istekleri göz önünde bulundurulur. Kampanya yönetimi bu istekler doğrultusunda planlanır. E-ticaret sitelerinin yaptığı kampanyalara örnek vermek gerekirse;

  • Kargo kampanyaları
  • Yüzde indirimli kampanyalar
  • Belli bir limit üzeri alışverişler
  • Yarışmalar
  • Çekilişler
  • Sloganlar

Kargo kampanyaları birçok e-ticaret sitesinin uyguladığı kampanyadır. Belli bir limitin üzerinde yapılan alışverişler için kargalar ücretsiz olur. Bu da birçok müşteri için çok caziptir.

Aynı şekilde e-ticaret yapan birçok sitede yüzdelik bir orana göre indirimler olur. Bu indirimlerin bazen Black Friday gibi zamanları olur. Bu günler de kampanya süreçlerinin yönetimine dahildir.

Kampanyada başarı hedefi

Bir kampanya sürecinin başarılı geçmesi için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları vardır. Bu ipuçlarına dikkat ederek kampanyalar başarılı bir şekilde yönetilir.

  • Hedef kitleyi belirlemek ve ona yönelik çalışmak
  • Kampanya süreci için belli bir bütçe ayırmak
  • Hedef kitleyi belli sınıflara ayırmak
  • Sosyal medyayı aktif olarak kullanmak
  • Web sitelerine backlinkler vermek (e-ticaret kampanyaları için)
  • Cazip teklifler ve avantajlı fiyatlar sunmak

Bu adımlar uygulanırsa kampanya başarılı olur. Bunlar sınırlı sayıda değildir. Kendi kampanya amacınıza göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.

Kampanya yönetiminin önemi nedir?

Bir kampanyanın yönetimi kampanyanın başarısı için çok önemlidir. Kampanya süreci ne kadar planlı olursa o kadar çok başarı şansı artar. Kampanya süreci başlamadan aylar önce her adım tek tek planlanmalıdır.

Teknik detaylarda herhangi bir aksaklık olmaması süreç içinde rahatlık sağlar.

Kampanya yönetiminin öneminde önemli basamaklardan birisi de takım çalışması yapmaktır. Kampanya sürecinde ekip ne kadar kalabalık olursa süreç için iyidir. Çünkü bir kişinin birden fazla işe odaklanması hataları beraberinde getirebilir. Herkes uzmanı olduğu alana yönelerek süreçte yer almalıdır. Ekibin lideri de koordinasyonu başarılı bir şekilde sağlamalıdır. Sağlam bir iletişim yapısı ekibin motivasyonunu da ayakta tutar.

Son Olarak

Şirketlerin kampanya süreçlerini kendi ekipleri yönetebilir. Ancak bu konuda uzmanlaşmış başka yapılar da vardır. Profesyonel bir ekipten de yardım alınarak kampanya yönetimi gerçekleştirilebilir. Kampanya süreçleri e-ticaret şirketleri için çok önemlidir. Kampanyaların başarısı şirketin tahsilatlarını ve cirolarını arttırır.

Bir yıl içerisinde birden fazla kampanya yapılabilir. Her dönem kampanya için farklı bir amaç ve slogan kullanılabilir. Kampanyaların başarılı olması ve akılda kalması için kampanya sloganları da etkilidir.

Kampanya yönetimi hakkında oldukça detaylı olarak konuştuk. Yazımızı buradan sonlandırıyoruz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık