Pazaryeri Mağaza Açma Rehberi

Faprika
E-Ticaret

Pazaryerleri, E-ticaret ile satış yapmak isteyenlerin kullanabileceği online satış alanlarıdır. Günümüzde çok sayıda pazaryerine ürün ekleyerek satışlarda artış yakalamak mümkündür. Pazaryerleri ürünleri daha çok kişinin görmesini sağlar.  Ürünler pazaryeri güvencesiyle satıldığından, siteye güvenen biri tereddüt etmeden alışveriş yapar.  Markanızın bilinirliğini arttırmak istiyorsanız siz de pazaryerinde satış yapabilirsiniz. Bunun için birkaç noktaya dikkat etmeniz yeterlidir.

Pazaryerinde Neden Mağaza Açmalıyım?

Pazaryerlerinde mağaza açmanın birçok avantajı vardır. Markanızın büyümesi için sadece fiziki mağazanız ve E-Ticaret siteniz yeterli olmaz. Farklı kanallar kullanarak satış yapmanız daha fazla müşteriye ulaşmanızı sağlar. Fiziki mağazanız günün belirli saatlerinde ve belirli bir konumda açıkken, E-Ticaret ve pazaryerlerindeki mağazalarınız haftanın her günü ve saati, dünyanın her yerinden alışveriş yapmaya açık olur. Bu sayede çok sayıda satış yapabilirsiniz. Kar oranınız artarken yeni pazarlara girebilir, ürün çeşitliliğinizi arttırabilirsiniz.

Satış, stok, kargo ve iade gibi aşamaları iyi yönetmeniz pazaryerinizin başarılı olmasını sağlayacaktır. Bunun için entegre sistemler kullanarak işinizi daha pratik hale getirebilirsiniz. Sistemin online olması her an ve her yerden erişebilmenizi sağlayacaktır. Ayrıca raporlandırma yaparak ilerleme durumunuzu görebilirsiniz. Sistemde negatiflik oluşturan bir nokta varsa kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Pazaryerinde Nasıl Mağaza Açılır?

Pazaryerlerinde mağaza açmak isteyen firmaların bir takım şartları ve kriterleri yerine getirmesi gerekir. Bunun için pazaryeri optimasyonları kullanmak sürecin daha kısa sürmesine yardımcı olur. Online pazaryerleri online satış yapmak isteyen firmalara bir takım kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak mağaza açabilmek için bazı şartlar sağlanmalıdır. Yerine getirilmesi gerekenler pazaryerleri arasında farklılık gösterebilmektedir. Ancak bazı temel şartlar hepsinde aynıdır.

Pazaryerinde Mağaza Açmak İçin Neler Gerekir?

Pazaryerinde mağaza açmak isteyen firmanın Türkiye Cumhuriyeti’nden vergi numarası alması, ticari ya da kişisel bir banka hesabı ile kurumsal e-posta adresine sahip olması gerekir. Firmaların mağaza açmak istedikleri pazaryerine mutlaka üye olması gerekir. Bunun için sitenin “üye ol” ekranında çıkan firma adı, telefon, adres gibi bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmelidir.

Üyeliğin onaylanmasının ardından mağaza açma aşamasına geçilebilir. Pazaryerleri arasında değişkenlik gösterse de mağaza açacak firmalardan vergi levhası gibi evraklar talep edilir. Evraklar dijital ortamda hazırlanarak sisteme eklenebilir. Evraklar girildikten sonra inceleme süreci başlar. Evrakları doğrulanan firmaların mağaza açması onaylanır.

Kimler Pazaryerinde Mağaza Açabilir?

Vergiden muaf olan firmalar da pazaryerinde mağaza açabilir. Kayıt sırasında esnaf vergi muafiyeti belgesinin bildirilmesi gerekir. 30 bin Türk lirasına kadar geliri olan esnaflar vergiden muaf olarak online ortamda satış yapmaya başlayabilir. Pazaryerinde satılan her ürüne fatura kesmek gerektiği için vergi muafiyeti olan firmalar KDV oranları üzerinden fatura keserek işlem yapabilir.

Pazaryerlerinde satılan ürünlerin ödemesi satıştan belirli bir süre sonra satıcı firmanın hesabına yatırılır. Bu süre bir hafta da olabilir, 15 gün de. Ödeme yapılırken vergi levhanızda yazan isim dikkate alınır.

Pazaryerlerinde pek çok farklı kategoride ürün satılabilir. Kanunen satılması yasak olan ürün ya da hizmetlerin satılmasına izin verilmemektedir. Pazaryeri sitesine kayıt olurken hangi kategoride satış yapacağınızı seçmeniz gerekir. Komisyon oranınız da kategorinize göre belirlenecektir. Kategori dışında da satış yapabilirsiniz. Ancak bazı pazaryerleri buna izin vermeyebilir.

Pazaryerlerinde Satışlarımı Nasıl Arttırabilirim?

Pazaryerinde mağaza açan bir firmanın aklına “Satışları nasıl arttıracağım?” gibi bir soru gelebilir. İşini özenle yapan kaliteli hizmet veren bir mağazanın büyümesi kaçınılmazdır. İlk başlarda rakiplerinizden daha uygun fiyatlarla ürün satabilir, ücretsiz kargo ya da hediye seçenekleri sunabilir mağazanıza müşteri çekebilirsiniz. Alışveriş yapılıp mağazanızdan söz edildikçe satışlarınız artacaktır.

Bunun için pazar ve analizini iyi yapmalı, stok takibi konusunda titizlikler çalışmalısınız. Ürün açıklamalarını SEO kuralları gereğince anahtar kelime kullanarak hazırlamasınız. Ürün fotoğraflarınızı kaliteli görsellerden seçmelisiniz. Kargo yönetimini hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeli, müşteri memnuniyetini arttırmalısınız. Ürünleriniz ve mağazanızla ilgili aldığınız olumlu müşteri yorumları satışlarınızın artmasını sağlayacaktır. Müşteri hizmetleri konusunda kısa sürede, anlaşılır açıklamalar sunmanız önemlidir. Bu sayede müşteriler karşılarında muhatap bulabildikleri için mağazanıza güvenilirler.

Site içerisinde yaptığınız düzenlemelere ek olarak sosyal medya ve benzeri online kanallar kullanarak mağazanızın reklamını yapmalısınız. Başarılı bir reklam kampanyası mağazanıza çok sayıda müşteri getirecektir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık