Pazaryerlerinde Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız?

Faprika
E-Ticaret

Hepsiburada, N11, Trendyol, Gittigidiyor, ÇiçekSepeti gibi pazaryerleri bugün Türkiye’deki e-ticaret sektörünün yarısından fazlasının döndüğü pazaryerleri olarak hem satıcılar hem de müşteriler için birbirinden harika imkan ve fırsatlar sunuyor.

Ürünlerinizi bir pazaryerinde satmak, markanızı daha görünür kılmak ve daha fazla ürün görünümü elde etmek için mükemmel bir fikirdir. Alıcılar, ürün çeşitliliği ve kolay alışveriş deneyimi nedeniyle bu platformlara ilgi duyarlar. Hepsiburada, N11, Trendyol, Gittigidiyor, ÇiçekSepeti vb. arama motoru konumlandırması açısından güçlü bir varlığa sahip köklü pazaryerlerinin en popüler örnekleridir.

Pazaryerleri fiziksel olarak alışveriş merkezleriyle, e-tüccarlar (mağaza sahipleri) ise alışveriş merkezlerinde bulunan mağazalarla karşılaştırılabilir. Dolayısıyla aynı hedefi takip eden iki firma olarak hedefiniz, markanızın itibarını ve cirosunu artırmak. Peki, pazaryerlerinde satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

Ürünlerinizi Pazaryerinde Satmak İçin 3 İyi Neden
Ürünlerinizi pazaryerlerinde satabilmek için yeterli alan oluşturmaya devam etmelisiniz. Bu pazaryerlerinin uyguladığı komisyon kar etmenize izin veriyorsa, tereddüt etmeden bunu denemelisiniz.

Markanızın erişimini ve potansiyel müşteri kitlenizi geliştirin
Pazaryerlerinin en büyük avantajı, müşteri tabanınızı genişletme imkanı sunmasıdır. Ülke çapında yeni müşteriler çekmek için özellikle popüler pazaryerlerinin itibarından yararlanırsınız.

Müşterilerinizin güvenini kazanırsınız
Bir pazaryerinde satış yaparak, yeni müşteriler edinmeyle ilgili tüm pazarlama maliyetlerinden tasarruf edersiniz. Tüketiciler pazar yerlerine güvendiklerinde size de güvenirler.

Hızlı ve kolay bir şekilde başlayabilirsiniz
Pazaryerinin müşteri hizmetleri, gerekirse tüm sorunlarla ilgilenir. Bu da küçük işletmeler için önemli bir zaman tasarrufu sağlar. Ayrıca tasarım, barındırma, sipariş işleme, finansal işlemler ve hatta bazı durumlarda gönderi maliyetlerinden bile tasarruf edebilirsiniz.

Pazaryerlerinde Daha Fazla ve Daha İyi Satış İçin 3 Pratik İpucu
Ürünlerinizi bir pazaryerinde satmak anında başarıyı garanti etmez, ancak size ürün kataloğunuzu optimize etmek için birçok fırsat sunar. Markanızın ve ürünlerinizin görünürlüğü üzerinde çalışırken alanınızı korumak için bir pazarlama stratejisi geliştirmelisiniz.

Herhangi bir pazarlama girişimi gibi bu platformlarda nasıl bir varlık oluşturacağınız konusunda stratejik olmanız gerekecektir. Yukarıdaki avantajları göz önünde bulundurarak, şimdi bunu nasıl başarabileceğinize göz atalım.

Ürünlerinizi Optimize Edin ve Reklam Verin
Potansiyel müşterilerinize mümkün olduğunca çok bilgi vererek kendinizi rakiplerinizden ayırın. Müşteri çekmek, bilgilendirmek ve ürün satmak için ürün sayfalarınızı optimize ederek başlayın.

  • Basit ve özel ürün açıklamaları yazın (gerekirse teknik bilgi ekleyin).
  • Ürün sunumuna uygun olarak açıklayıcı ve akılda kalıcı bir başlık oluşturun.
  • Ürünlerinizin ayrıntılı, yüksek kaliteli fotoğraflarını ve videolarını ekleyin.

Pazaryerinde konumlanarak ürünleriniz için organik trafik oluşturmanızın artısı bir yana kullandığınız pazaryerinde reklam vermeyi de seçebilirsiniz. Bu durum belirli ürünleri, teklifleri vb. birçok şeyi müşterilerinize tanıtmanızı sağlar.

Sosyal Kanıt: Müşteri İncelemelerine Odaklanın
Sosyal kanıt, modern tüketicinin bir satın alma (ya da almama) kararında önemli bir faktördür. İyi incelemeler almak için müşterilerinizle iletişime dikkat edin. Ayrıca teslimat sürelerine önem gösterdiğinizden emin olun. Bu puanlar ve yorumlar, ürünlerinizin kalitesinin yanı sıra hizmetlerinizin de garantisidir.

Stoklar, Siparişler ve Teslimatları İyi Bir Şekilde Yaptığınızdan Emin Olun
Pazaryerinde en çok dikkat etmeniz gereken ilk alan stoklarınızdır. Bu alanda gözünüzden kaçan herhangi bir eksiklik zararlı bir ticaretin kapılarını size açar. Diğeri ise sipariş aldığınızda ne kadar hızlı olduğunuzu müşterilerin görmesini sağlayabilecek bir operasyon planı oluşturmaktır. En sonuncu olan teslimat ise iyi bir kargo firması seçimi ile gönderilerinizi müşterilerinize sağ salim ulaştırmayı içerir. Unutmayın kötü bir kargo firması seçimi kargo firmasının kaybı değil tamamen sizin kaybınız olacaktır.

Bir pazaryerinden aldığınız destek seviyesi ne olursa olsun, stoklarınızın, siparişlerinizin ve sipariş karşılama süreçlerinizin zaman içinde tutarlı olması tamamen zorunluluktur.

Sonuç: Aslında Hepsi Bir Denge Meselesi
Herhangi bir pazaryerinde ürün kataloğu yayınlamak bir denge ve kontrol meselesidir. Kataloğunuzun ve ürün içeriklerinizin kontrolünü elinizde tutmanız, stoğunuzu, fiyatlarınızı ve rekabete göre ürün konumunuzu analiz etmeli ve izlemelisiniz. Bu ölçümleri yöneterek ürün kataloğunuzu optimize edebilir ve müşterilerinizin alışveriş deneyimini en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Üçüncü taraf bir platformda satış yaparken birçok şeyi izlemek ve takip etmek zorundasınız. Stoklarınız, ürün kataloğunuz, siparişleriniz, fiyat analizleriniz, vb. birçok parametre takip altında olduğu sürece satışlarınızı artırmak hiç zor olmayacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık