Sitenizi Google Search Console Entegre Edin

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret sitesine sahip kişiler için Google Search Console eklentisi önemlidir. Bu eklenti sayesinde arama motorunda görünürlük artırılabilir. Büyük avantajlar sağlayan eklentiyi pratik bir şekilde sitenize entegre edebilirsiniz. Eklentinin en güzel yanı farklı parametreleri ölçmenize izin vermesidir. Üstelik tamamen ücretsizdir. Sitenizin Google arama motoruna ne kadar uygun olduğunu görmek istiyorsanız bu eklentiyi kullanabilirsiniz. SEO kurallarına uygun olmayan özellikleri kolaylıkla tespit edebilir,  gerekli düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu sayede siteniz eskisinden çok daha iyi görünerek, ziyaretçilerin ilgisini çekecektir.

Neden Google Search Console Kullanmalısınız?

Birçok firma sağladığı kolaylıklardan dolayı Search console eklentisini kullanmaya sıcak bakmaktadır. Her geçen gün rekabetin arttığı E-ticaret siteleri arasında ön plana çıkmak için iyi bir yoldur.

  • Markanızın internet ortamında daha çok tanınması,
  • Satış oranlarınızın artması,
  • Sitenizin arama motoru kriterlerine uygun hale gelmesi,
  • SEO çalışmalarından en iyi sonucu almak,
  • Kullanıcıların isteklerine en iyi şekilde uyum sağlamak,
  • Büyüme hedeflerine yönelik etkili stratejiler geliştirmek,
  • Spam yeme ihtimaline karşı gerekli önlemleri almak,
  • Mobil uygunluk verilerini görüntüleyerek daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak gibi nedenlerle eklentiyi kullanmalısınız. Sistemin tamamen ücretsiz olması ekstra maliyet harcamadan tüm raporlamaları elde etmenizi sağlayacaktır.

Google Search Console Size Neler Sağlar?

Google Search Console içerisinde farklı birçok özellik vardır. Eklenti E-Ticaret sitenizi dizine eklemeye izin verir. İnternet bağlantınız olduğu sürece indeksleme yapabilir, dizininizi istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz.

Google Search Console sayesinde sitenizin linkleri nerelerde paylaşılıyor görebilirsiniz. Backlink hizmeti olarak da adlandırılan bu işlem sitenizin daha çok kişiye ulaşmasını sağlar. Ancak doğru yapılmayan backlink çalışmasının sitenize zarar verebileceğini de unutmamakta fayda var. Eklenti sitenizin Google’da nasıl aratılarak bulunduğunu da takip etmenize izin verir. Bu sayede anahtar kelime çalışmaları yaparak sitenizin büyümesini sağlayabilirsiniz.

Eklentiyle öğrenebileceğiniz bir başka şey de sitenizin hızıdır. Düşük hızda bir site müşteriler tarafından sevilmeyecektir. Bu nedenle hızınızı tespit ederek düşük çıkarsa yükseltme çalışmaları yapabilirsiniz. Siteniz için yaptığınız çalışmaların etkili olup olmadığını eklenti sayesinde anlayabilirsiniz. Tıklanma oranlarını görüntüleyerek yükselişte olup olmadığınızı tespit edebilirsiniz. Arama motorunda indekslenmesini istemediğiniz linkleri kaldırabilirsiniz.

E-Ticaret siteleri için en çok tercih edilen ürünleri bulmak satış stratejileri geliştirebilmek için önemlidir. Eklentiden elde ettiğiniz arama hacmi yüksek ürünler üzerine yoğunlaşabilir, kazancınızı arttırabilirsiniz. Sitenizin ceza alması arama sıralamalarında düşmesine neden olacaktır. Eklentiden aldığınız cezayı görerek bir daha böyle bir şeyin olmasının önüne geçebilirsiniz.

Google Search Console Nasıl Kurulur?

Eklentinin sağladığı avantajları gördükten sonra aklınıza “Google Search Console Nasıl Kurulur?” gibi bir soru gelebilir. Kurulum için birkaç adımı takip etmeniz yeterlidir. İlk olarak mülk ekleme işlemini tamamlamalısınız. Bu işlem web sitenize adres ekleme aşamasıdır. Sol üst menüde yer alan mülk ekle butonuna tıklayarak sitenizi eklentiyle buluşturabilirsiniz.

İkinci aşamada sitenizi doğrulamalısınız. Bunun için alan adı sağlayıcınız ile giriş yapabilir, Google Analytics hesabı kullanabilir, sitenize HTML etiketi ekleyebilirsiniz. Doğrulama için Analytics hesabınızı kullanmadıysanız bir sonraki aşamada mutlaka ekleyiniz. Bu sayede Console ve Analytics hesaplarınız arasında bilgi paylaşımı yapabilir, daha çok veri elde edebilirsiniz.

Google Search Hangi Verileri Kontrol Etmenize İzin Verir?

Ücretsiz Google Search Console aracı siteniz ve işleyişiyle ilgili birçok veri analizi yapabilir. Daha sonra bunları performans raporu halinde size sunar. Bu sayede yapmanız gereken iyileştirmeleri kolaylıkla fark edebilirsiniz.  Eklentinin size sunabileceği verilerin başında toplam tıklanma gelir. Arama sonuçlarında sitenize ne sayıda kişinin geldiğini buradan öğrenebilirsiniz. Siteniz arama sonuçlarında birkaç kez çıkıyorsa ve tek bir kullanıcı bunların hepsinden girdiyse tek tıklanma olarak sayılacaktır. Bir diğer takip edebileceğiniz veri de toplam gösterim oranlarınızdır. Burada kullanıcıların sitenizle ilgili kaç adet bağlantıyla karşılaştığı ölçülür.

Eklenti Google tarafından geliştirildiğinden piyasadaki birçok sisteme göre daha başarılıdır. Kolay kurulum ve kullanma sağlamanız için son derece basit bir şekilde oluşturulmuştur. Kurulum sonrası verilerin elde edilmesi için zaman gerekir. Bu dönemde siz de satış ve reklam kampanyalarınıza devam edebilirsiniz. Verileri aldıktan sonra hangi konulara yoğunlaşmanız gerektiğini görebilir, kısa sürede etkili stratejiler geliştirebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık