Tümü

Türkiye’de E-ticaret Nasıl Gelişiyor?

Faprika
E-Ticaret

Ülkemiz başta olmak üzere, her geçen gün dünyanın dört bir yanında E-ticaret alışverişlerine duyulan ilgi artıyor. Bu artış sektörde tüm yatırımcıların yüzünü güldürüyor.
E-ihracat platformu İş Geliştirme Direktörü Sayın Ömer Nart; ülkemizde hizmet sağlayan e-ticaret markalarının yurtdışına açıldıkları takdirde ülke ekonomisine ciddi döviz getirisi ve katkı sağladığına değindi. Aynı şekilde asgari düzeyde dahi olsa Türkiye pazarında satışa sunulan ürünlerin fiyatlarını Euro olarak çevirdiklerinde bile kâr marjının ortalama her firmaya 3 kat daha fazla getirisi olduğuna dikkat çeken Ömer Nart, ülkemizde hizmet veren bütün markaları global girişime davet ediyor.

Avrupa Ülkelerinde E-ticaret
Geçtiğimiz Şubat ayında açıklanan E-ticaret Avrupa Birliği istatistiklerine göre Avrupa’da yaşayan 565 milyon aktif internet kullanıcısı bulunuyor ve bu kitlede her iki kişiden biri alışverişlerini E-ticaret platformları üzerinden gerçekleştiriyor. Avrupa ülkelerini baz alan istatistiklere göre 229 milyon evde internet bağlantısı bulunuyor. Her evde ortalama yıllık 2 bin Euro internetten alışveriş yapılıyor.

Ülkemizde E-ticaret Büyüyor
Türkiye’de lojistik firmalarının desteği ile birlikte büyüyen bir e-ticaret pazarı olduğunu söyleyen Ömer Nart; “Avrupa’nın toplam e-ticaret hacmi 450 milyar Euro değerine ulaşmış durumda. Geleneksel perakende içinde e-ticaret %6’ya denk geliyor. Bu sayı, Türkiye’nin e-ticaret hacminin 90 katı boyutunda. Fransa’nın 67 milyar Euro, Almanya’nın 80 milyar Euro ve İngiltere’nin ise 142 milyar euro e-ticaret hacmi var” açıklamasında bulundu.
Ülkemizde hizmet sağlayan e-ticaret firmaları için pazardaki bu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini, Faprika Yazılım Teknolojileri firması olarak tüm müşterilerimizi E-ihracat yönünde doğru yönlendirmek ve yıllardır süre gelen danışmanlık ve kurumsal kimliğimiz çerçevesinde sizlere hizmet vermemiz için yalnızca iletişim formu üzerinden tarafımıza bir mesaj bırakmanız yeterlidir. İletişim formuna ulaşmak için tıklayınız.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık