Tümü

Yerel Sıralamayı İyileştirmek için Google My Business Nasıl Optimize Edilir?

Faprika
E-Ticaret

Google My Business, işletme sahipleri tarafından verilen bilgilerin arama sonuçlarında sunulma şeklini yönetmelerine ve kontrol etmelerine olanak tanıyan ücretsiz bir Google aracıdır.

Google My Business’ı kurduğunuz ve adresi doğruladığınız zaman, insanlar geleneksel Google aramasının yanı sıra Google Haritalar’da arama yaptığında da işletmeniz öne çıkar. Google My Business, tüm kuruluşlara fayda sağlayabilir, ancak gerçekten parladığı yer, yerel işletmelere sağlayabileceği avantajlardır.

İnsanlar “yerel işletme” hakkında arama yaptıklarında, yalnızca fiziksel olarak belirli bir toplulukta bulunan bir işletmeyi kastediyorlar. Ancak işletmeniz yalnızca çevrimiçi olsa ve tüm ülkeye (veya dünyaya) hizmet verseniz bile, Google My Business profilinizden yararlanmaya devam edebilirsiniz (“hizmet bölgesi işletmesi”, belirli bir mağaza yerine hizmet verdikleri şehirleri veya posta kodlarını listeleyebilir adres).

Google My Business’a Nereden Başlamalısınız?

Google hesabı olmadan Google My Business profili oluşturamazsınız. Kişisel bir hesap yerine işletmenizle ilgili bir Google hesabı kullanmanız önerilir. İşletmeniz için bir Google hesabınız yoksa My Business profilinizi oluşturmadan önce bir tane oluşturun. My Business’taki işletme adınız, adresiniz ve telefon numaranız doğru ve güncel olmalıdır. Bir işletme web siteniz varsa; ad, adres ve telefon numarası My Business profilinizde listelediğiniz ile aynı olmalıdır.

Google’ı iş için kullanırken, tutarlılık her yerde çok önemlidir. Bu, ad, adres ve telefon numarası bilgilerini içeren sosyal medya hesaplarınız varsa, Google işletme girişinizdeki bilgilerin eşleşmesi gerektiği anlamına gelir.

Adresinizi nasıl yazdığınız konusunda da kesinlikle tutarlı olun. Web sitenizde “sokak” yerine “sk” kullanıyorsanız, her yerde “sk” kullanın. Adınızı, adresinizi ve telefon numaranızı kontrol etmek için Google My Business’a giriş yapın ve “Bilgi” bağlantısını veya simgesini tıklayın.

İş Tanımınız Önemlidir!

Kendi işinizi tanımlamanın kolay olacağını düşünebilirsiniz. Fakat birçoğumuz, işimizin tam olarak neden harika olduğunu küçük bir paragrafa indirgemekte zorlanıyoruz. Ancak Google My Business açıklamanızda yapmanız gereken bu. Öyleyse dünyaya neden harika olduğunuzu söyleyin ama bu konuda gerçekçi ve dürüst olun.

İşletme açıklamanızı yazarken kesinlikle dikkatli olun. Burada anahtar kelimeleri ve işletmenizin sonuçlarda yer almasını istediğinizde insanların ne aradığını düşünün. Açıklamanızda bu anahtar kelimeleri kullanın. İşletme açıklamanızı eklemek veya güncellemek için “Bilgi” bağlantısını veya simgesini tıklayın ve “İş açıklaması ekle”yi bulmak için aşağıya doğru kaydırın.

Bir Resim Bin Kelimeye Bedeldir

Resimler, Google My Business profilinizin çok önemli bir unsurudur. Yalnızca Google işletme arama sonuçlarında daha fazla yer edinmenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin %60’ı resim içeren yerel sonuçlara daha fazla önem verir. Google, bunlardan en az üç tanesini yüklemeniz gerektiğini söylüyor:

  • İşletmenizin dış resimleri (farklı yönlerden ve günün farklı saatlerinde çekilmiş)
  • İç mekan resimleri
  • Müşterilere hizmet veren ekibiniz
  • Sattığınız ürünlerin resimleri
  • Meslektaşlarınızın ve ekip üyelerinin resimleri

Gördüğünüz gibi, bu görsel önerileri fiziksel vitrinleri olan yerel işletmelere uyarlanmıştır, ancak yaratıcı olabilir ve çevrimiçi işletmeniz için geçerli olan görseller yükleyebilirsiniz. Buna ekip ve ürünler de dahildir, aslında yaptığınız işle alakalı olduğunu düşündüğünüz her şey önemlidir. Kullanmak istemediğiniz şeyler profesyonel, sahnelenmiş görünümlü fotoğraflar veya hazır fotoğraflardır. İnsanların işletmeniz hakkında gerçek bir fikir edinmelerini istiyorsunuz, bu yüzden çok kurnaz görünmek istemiyorsunuz. Stok fotoğraflara gelince, Google bunları silecektir, o yüzden zahmet etmeyin.

Arama Sonuçlarında Google İncelemeleri ve Yıldız Derecelendirmeleri

Özellikle fiziksel bir mağazası olan yerel bir işletme, Google My Business’ı görmezden gelemez. Birisi Google’da belirli bir işletme türü için arama yaptığında, sonuçlar bir harita ve yakındaki en iyi (en fazla üç) yerel seçeneğin bir listesini gösterir.

Üçüncü taraf sitelerdeki derecelendirmelere dayalı olarak Google arama sonuçlarındaki girişinize bir yıldız derecelendirmesi eklemenin birkaç yolu vardır. Ancak Google My Business profilinizle ilgili yıldız derecelendirmeleri, özellikle Google incelemelerine bağlıdır.

Başka bir sitede incelemeler biriktiriyorsanız, bunlar Google My Business profilinizde kullanılamaz. Müşterilerinizden My Business profilinize yorum bırakmalarını istemeye başlamanız gerekecek. İnceleme istemek zor bir iş olabilir. Ancak bunu yaparsanız ve inceleme almakta başarılıysanız, dikkat çekici bir merkez halini alabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık