Tümü

Blog Ziyaretçilerini Nasıl Müşterilere Dönüştürebilirsiniz?

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret siteleri için blog vazgeçilmez bir unsurdur. Ancak iyi değerlendirilmesi, yönlendirici ve aydınlatıcı bir niteliğe sahip olması önemlidir.

İşletmenizin aktif bir blogu varsa, muhtemelen yeni içerik oluşturma konusunda ve web sitenizi ziyaret eden ziyaretçileri izleme alanında başarılı olursunuz. Alanınızda bir otorite olarak itibarınızın arttığını görmek heyecan verici ve elbette tüm ziyaretçilerin satışa dönüşmesini izlemeyi seviyorsunuz. Ancak ne yazık ki, büyüyen abone ve ziyaretçi kitlesi her zaman dönüşüm elde etmenizi sağlamaz. Trafikte bir artış yaşamak tamamen mümkündür, ancak satışlarda her zaman artış olmaz.

Elbette ziyaretçilerin müşterilere dönüşmemesi bir sorundur çünkü blog gönderilerinin amacı potansiyel müşterilerinize bilgi ve eğlence sağlamak olsa da, asıl amaçları daha fazla müşteri kazanmaktır. Gönderileriniz yalnızca araştırma trafiği getiriyorsa ve trafiği satışa dönüştürmüyorsa, blog stratejinize dikkatlice bakmanız ve birkaç değişiklik yapmanız gerekir.

İçeriğinizi Hedef Kitlenize Uyarlayın

Blogunuzu okuyacak ve daha da önemlisi ürünlerinizi ve/veya hizmetlerinizi satın alacak kişileri çekmek istiyorsanız, içeriği hedef kitlenizin tercihlerine ve gereksinimlerine göre uyarlamanız gerekir. Birçok içerik oluşturucu, ödeme yapan müşterilere hitap eden içerik yerine araştırma trafiği çeken içerik oluşturma hatasına düşer.

Örneğin, bir web tasarım ve pazarlama şirketiyseniz, nasıl iyi bir web sitesi oluşturulacağı veya SEO’nun nasıl başarılı bir şekilde uygulanacağı hakkında içerik yayınlarsanız, daha çok yerel işletmeleri yöneten iş adamlarını değil, ayrıntılı sektör bilgisine sahip genç BT profesyonellerini hedeflemek için farklı bir yol kullanmış olursunuz. “SEO Yerel İşletmelere Nasıl Yardımcı Olur” veya “Neden Hızlı Yüklenen Bir Web Sitesine İhtiyacınız Var” gibi içerikler, yerel işletmeye sahip iş adamları için mükemmel olabilir, ancak BT profesyonellerinin pek ilgisini çekmez.

İhtiyaç Noktalarını Seçin ve Çözümler Sunun

Kitlenizi anlasanız bile, hangi tür içeriğin onlara hitap edeceğini belirlemek her zaman kolay değildir. İçerik oluşturucular genellikle hedef kitleleri için yeni ve ilginç fikirler bulmakta zorlanırlar ve bu da ilerlemelerini engeller. İçerik yazınız için konu bulmanın en iyi yolu, sorunlu noktaların neler olduğunu belirlemektir. Bunlar uğraştığınız ve çözüm aradığınız sorunlardır. Biraz araştırma yapıp hedef kitlenizin önceki gönderileriniz ve sosyal medyanız hakkındaki yorumlarına bakarsanız, bu ihtiyaç noktalarını belirlemek nispeten kolaydır.

Örneğin, müşterileriniz küçük işletme sahipleriyse, mağazalarına insan çekmek, yerel bölgelerinin ötesindeki müşterilere ulaşmak ve daha fazla kar sağlamak gibi konularda zorlanıyor olabilirler. Sorunlu noktaları anladıktan sonra içerik oluşturabilirsiniz. Bu sıkıntılı noktaları ele alın ve ürünleriniz ve hizmetleriniz şeklinde çözümler sunun. Tam çözümü bir blog gönderisinde sunmayın. Bunun yerine, daha fazla tavsiye ve yardım için sizi aramalarını isteyin.

Satın Alma Döngüsünü Anlayın

Müşteriler, bir ürün veya hizmete olan ihtiyacı keşfettikleri, ilk araştırmayı gerçekleştirdikleri, nihai araştırma ile daha derinlemesine araştırdıkları ve ardından satın alma kararını verdikleri bir satın alma döngüsünden geçerler. Bu, pazarlamacılar tarafından “alıcının yolculuğu” olarak bilinir. İçeriğiniz, satın alma döngüsünün ilk araştırma aşamasında olan potansiyel müşterileri hedeflemelidir. Onları dönüştürmeye teşvik etmek için içeriğinizin gereksinimlerini ve sorunlu noktalarını ele alması, uygulanabilir çözümler sağlaması ve önerilerinizi ikna edici bir şekilde iletmesi gerekir.

Buradaki fikir, güven inşa etmek ve neden bahsettiğinizi bildiğiniz ihtimali üzerinde etkilemektir. Potansiyel müşterileriniz kaliteli ve kapsamlı tavsiyeler sunduğunuzu görürse, satın alma döngüsünün satın alma aşamasına geçme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Müşterileri bu aşamada dönüşüme ikna etmek için uzun biçimli ve iyi araştırılmış içeriğe ihtiyacınız var. Makalenizde ne kadar fazla bilgi bulurlarsa, başka bir yere bakma ve satın alma kararından dikkatlerini dağıtma olasılıkları o kadar az olacaktır.

Dikkat Dağınıklıkları Kaldırın

Potansiyel müşterilerinizin içeriğe odaklanmasını ve sonuca ulaşmasını istiyorsunuz ve makaleniz bunu yansıtmalıdır. Her makalenin tutarlı ve sıralı bir başlangıcı, gövdesi ve bir sonu olmalıdır. Ayrıca temaya bağlı kalmanız ve konuyla ilgili kalmanız gerekir. İçeriğin akışında dikkati dağıtan ve potansiyel müşteriyi eldeki konudan uzaklaştıran yorumlar veya bağlantılar eklemeyin. Okuyucuların zamanlarının çoğunu ekranın üst kısmında geçirdikleri de kabul edilmektedir, bu nedenle web sitenizde dikkat dağıtmayan bir ortam oluşturmayı düşünün.

Görsellere yer vermek istiyorsanız, okuyucunun dikkatini dağıtmak yerine makalenizin hikayesine katkıda bulunduğundan emin olun. Tüm referans bağlantılarını makalenin altına yerleştirin, böylece okuyucular onları tıklayıp sayfadan uzaklaşmaya ikna olmazlar. Bağlantılar eklemeyi düşünüyorsanız, içeriğinizdeki bilgiler için bir pasaj sağladığınızdan emin olun, böylece okuyucular neden bahsettiğinizi anlamak için bağlantıya tıklamak zorunda kalmazlar.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık