Tümü

E-Ticareti Düşünen Kişilerin Kullanabileceği Pazaryerleri

Faprika
E-Ticaret

İnternet teknolojisi öncelikle iş yerlerine daha sonra ise evlere girmeye başladığı 90’lı yıllardan bu yana mecralar üzerinden satış gerçekleştirme işlemleri de yapılıyor. İnternet üzerinden e-ticaret yapmayı hedefleyen kişiler pazaryeri adı verilen çeşitli siteleri kullanıyor. Bu sistem ülkemizde ilk olarak 1998 yılında kurulan Hepsiburada ile başladı. 2000’li yılların başında Türkiye’deki ilk pazaryerlerinden birisi olan Gittigidiyor da bu sistemin pekişmesini sağladı. Her ne kadar ilk açılan sitelerden birisi olan Gittigidiyor bu sene içerisinde kapanma kararı verse de yola devam eden son derece güçlü şirketler de varlığı ile satıcıların yanında olmaya devam ediyor.

Buna ek olarak global alanda büyümüş, hemen her ülkede hizmet veren sistemler de Türkiye’deki pazaryerlerine eklemlendi ve faaliyet göstermeye başladı. Yazımız içerisinde Türkiye’deki pazaryerleri arasında kullanılabilir ve güvenli satış yapılabilecek olanları sıraladık.

Trendyol

Türkiye’deki pazaryerleri içerisinde belki de en geç kurulanlardan birisi olan Trendyol, yıllar geçtikçe popülaritesini artırmaya ve daha fazla insan hitap etmeye başladı. İlk yıllarda belirli ürün gruplarında çalışan sistem, ilerleyen yıllarda dünyaca ünlü pazaryeri Çinli Alibaba tarafından satın alınınca daha da büyüdü ve ürün ve hizmet yelpazesini ciddi anlamda genişletti. Trendyol alanda yapılan çalışmalara göre Türkiye’deki pazaryerleri içerisinde yüzde 27’lik bir dilimi tek başına yönetiyor. Dolayısıyla böylesine geniş bir pazarda büyük bir paya sahip olan sisteme birçok satıcı da dahil olmaya çalışıyor.

Trendyol özellikle Alibaba’dan aldığı yatırım sonrasında büyük atılımlar yaparak, bugün giyimden temizliğe, gıdadan bebek ürünlerine, teknolojiden hediyelik eşyaya kadar birçok alanda tek başına sektörü yönetmeye başladı. Buna ek olarak market uygulaması başlatan sistem, bugün bünyesinde birçok marketi barındırmaya başladı. Kullanıcılarına ayrıca yemek sektöründe de hizmet veren marka kişilerin çevresinde yer alan lokanta ve restoranlara ekonomik anlamda destek olmaya başladı. Trendyol komisyon oranlarında kategorilere ayırarak ilerliyor ve her kategorinin de kendi içerisinde farklı komisyon oranları bulunuyor.

Hepsiburada

Türkiye’de ilk açılan pazaryeri olma unvanını taşıyan Hepsiburada, esas popülaritesini 2000’li yılların ortasında kazandı ve bugüne kadar da başarı ile gelmeyi başardı. Birçok satıcının kullandığı sistem halen daha ülkenin en güvenilir pazaryerlerinden birisi olması ile biliniyor. Geçtiğimiz yıl Hepsiburada için oldukça önemliydi. Amerikan Borsası NASDAQ’da şirketin hisseleri işlem görmeye başladı ve bu hem Türkiye hem de Hepsiburada için oldukça önemli bir gelişme oldu.

Hepsiburada satıcıların başvurularını ince eleyip sık dokuyan kurumların başında geliyor. Türkiye’de ilk pazaryeri olmanın da verdiği kurumsallıkla birlikte markasına herhangi bir zarar getirmemek adına satıcı başvurularını detaylı bir şekilde inceleyip, ona göre bir harita çiziyor. Hepsiburada 2011, 2012 ve 2013 yıllarında ülkemizin en sevilen e-ticaret markası olmayı başardı. Her ay milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen site, gün içerisinde binlerce ürün satışının yapıldığı yer olması bakımından önemli bir işe imza atıyor. Dolayısıyla birçok kullanıcı da Hepsiburada üzerinden satış yapmak için başvuru yapıyor.

N11

N11, Türkiye’deki e-ticaret siteleri arasına en son katılan şirketlerden birisi oldu. Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group tarafından faaliyete geçirilen N11, Türkiye’deki en büyük reklam veren e-ticaret sitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tanıtıma önem veren şirket, bu alanda birçok mecrada kendisini sürekli olarak potansiyel müşterilere hatırlatıyor. N11, Türkiye’deki pazaryeri hacminin yüzde 9’unu elinde bulunduruyor. Bu da ciddi bir potansiyel barındırdığını gösteriyor. 2018 yılındaki ticaret hacmi 7,8 milyar lira olan N11’in bugün 270 binden fazla kayıtlı iş yerini bünyesinde barındırıyor. Müşteri portföyü de son derece geniş olan sitenin 23 milyon kayıtlı kullanıcı bulunuyor.

Çiçek Sepeti

Çiçek Sepeti, 2008 yılında kurulan ancak e-ticaretin sınırlı bir alanını uzun süre elinde tutan kurumlardandır. Belirli bir süre yalnızca çiçek gönderimi başta olmak üzere, hediyelik eşya, çikolata gibi kişilere gönderilen ve önemli günlerinin kutlanmasını sağlayan bir sektör içerisinde yer aldı. Bu yönüyle Amazon’un dikkatini çeken şirket küçük de olsa hisselerinin bir kısmını buraya devretti. İlerleyen yıllarda bu alanla kendisini sınırlamak istemeyen Çiçek Sepeti, dev bir pazaryerine dönüşmeyi hedefledi. Bu yönüyle Türkiye’deki en ilginç pazaryerlerinden birisi olmayı başaran şirket, bugün birçok satıcıyı bünyesinde barındırmaya başladı.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık