Script Yönetimi

Script Yönetimi Nedir?

Web sitemizin sayfalarına dinamik ve etkileşimli alanlar eklememizi sağlar.

Örneğin;  Web Sitemize girildiğinde Anasayfamıza bir  “Whatsapp ile Sipariş Ver” butonu veya “Canlı Sohbet(yardım)” penceresi eklemek istiyorsak bu işlemi yapacağımız alan “Script Yönetimi” alanıdır. Tabii bu tarz işlemleri yapabilmemiz için yeterli kod bilgimizin olması gereklidir.

Uyarı: Eğer yeterli düzeyde kod bilginiz mevcut değilse bu alanda yapacağınız işlemler tasarımsal bozukluklara neden olacaktır.

Script Yönetimi Nasıl Kullanılır?

Bu alana “İçerik Yönetimi >> Script Yönetimi” adımlarını izleyerek giriş yapabilir daha sonra yeni ekle diyerek script alanı oluşturabilirsiniz.

Script Kodu : Oluşturduğumuz Html – css ve jquery kodlarımızı bu alana entegre edebiliriz. Css için ‘<style></style>’ , jquery içinse ‘<script></script>’ taglarımızı açmayı unutmayalım. Html kodlarını ise herhangi bir tag içerisine almadan yerleştirebiliriz.

Dil : Script kodumuzun sadece tek bir dilde veya tüm dillerde geçerli olmasını istiyorsak bu alandan seçim yapabiliriz.

Sayfa Konumu : Kodununuz sayfanızın hangi kısmına yerleştirileceğini bu alandan seçebilirsiniz. Header seçilirse kodlar ‘<head>’ etiketinin içerisine, footer seçilirse kodlar ‘<body> etiketinin içerisine fakat en sonuna yerleştirilir.

Script Adı : Scriptlerinizi birbirinden ayırt edebilmek için girilen isimlerdir. Lütfen benzersiz/tekrarı olmayan bir isim giriniz.

Parametreler Aktif : Kullandığınız kod parametre içeriyorsa üst kısımda bulunan “Parametreler Aktif” butonuna tıklayıp istediğiniz parametreleri belirleyebilirsiniz.

Uyarı: Kullanılan parametre, sadece parametrenin geçerli olduğu sayfa tiplerinde kullanılabilmektedir. Ürün parametresini kullanıyorsanız, sayfa tipiniz mutlaka ürün olarak seçilmelidir.

Kısıtlı Kullanıcı Grubu : Script kodlarınızı kullanıcı gruplarınıza göre kısıtlayabilirsiniz. Aşşağıda yapılan örnekte, script kodları üye olmayan kullanıcılar için eklenmeyecektir.

Yukarıda bulunan görselden örnek alarak, kendinizce basit denemeler yapabilir, bozukluk sağlandığında deaktif edebilir veya script sahasını silebilirsiniz.

Yukarı Çık