Tümü

2021’de E-ticaret İşinizi Büyütecek 3 Harika Strateji

Faprika
E-Ticaret

Birçok işletme 2020’de kendi ekseni etrafında dönerek online alışverişteki büyümeyi, artan trafik ve satışlara dönüştürdü. Artan rekabet ve yükselen müşteri beklentileri arasında bu büyümeyi sürdürmek, akıllı e-ticaret stratejilerinin planlanmasını ve uygulanmasını gerektirir.

Bu kocaman evrende gezinmeye ve bilgi edinmeye yardımcı olmak için 2021 ve sonrasında E-Ticaret işinizi nasıl başarılı bir şekilde büyütebileceğinize ilişkin basitleştirilmiş bir strateji yazısı oluşturduk.

COVID-19 pandemisi tarafından hazırlıksız yakalanan markalar ve e-ticaret işletmeleri, bir dizi zorluğun önüne geçmek için çok çabaladı. Ancak, uzaktan çalışmaya uyum sağlarken, fiziksel operasyonlara yetişmeye çalışırken, çevrimiçi satışları ölçeklendirmeye çalışırken, tedarik kısıtlamalarıyla uğraşırken ve sayısız diğer krizi savuştururken oluşabilecek potansiyeli gözden kaçırmak beklenemezdi.

Artık bir yıl geçtiğine ve pandeminin sonu ufukta göründüğüne göre yeni bir adım atmak ve işinizi yeni bir yola sokmanın zamanı geldi. E-Ticaret stratejiniz, günümüzün piyasa gerçekleriyle başarıya hazır mı? Son on iki ayın çılgınlığında yeniden gözden geçirilmesi gereken, benimsediğiniz veya görmezden geldiğiniz taktikler var mı? İşte bir sonraki e-ticaret performansı düzeyine ulaşmak için çevrimiçi alışverişteki büyümeden etkin bir şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek 3 strateji.

1. Daha Fazla Karlılık İçin Ürün Fiyatlarınızı Gözden Geçirin

Yükselen üst düzey gelir ve büyüyen bir müşteri tabanı oldukça iyi bir durumu gösterir. Ancak e-ticaret başarısını garanti edecek kadar yeterli değildir. Kar marjları nihayetinde sıkı çalışmanızın karşılığını alıp almayacağınızı belirler. Bu nedenle ürün fiyatlarını ve kampanyaları akıllıca yönetmek ve bunları sık sık yeniden değerlendirmek önemlidir.

Yine de düşük maliyetli, düşük marjlı ürünler kötü bir seçenek değildir. Az bir kar marjı ile popüler bir ürün sunmak, müşterileri çekmek için iyi bir yol olabilir. Ancak bu taktik diğer ürünleriniz gibi daha karlı ürünler satmak için daha büyük ve kapsamlı bir stratejinin parçası olmalıdır.

Uyumlu bir ürün ve fiyatlandırma stratejisi geliştirmek için, paketleme ve kargo maliyetleri dahil her ürünle ilgili tüm maliyetleri bilmeniz zorunluluktur. Ek olarak, müşteri kazanımının değeri ve sipariş karşılama seçenekleri gibi değişkenler hakkında bütüncül bir bakış açısına sahip olmak, sizin açınızdan oldukça önemli olmalıdır. Tüm girdiler ve değişkenler, kârlılığınızı şekillendiren daha büyük denklemi oluşturabileceğiniz sürecin ayrılmaz bir parçasıdır.

2. Satışları Artırmak için Online Müşteri Deneyimini İyileştirin

E-ticaret sitenizin ziyaretçilerinin yüzde kaçının bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğini biliyor musunuz? Bu dönüşüm oranı, sağladığınız online alışveriş deneyiminin kalitesini ölçmek ve sitede yaptığınız tüm değişikliklerin etkinliğini değerlendirmek için önemli bir ölçümdür.

Online müşteri deneyiminizi geliştirmek için web sitenizi gerçek bir mağaza gibi düşünmelisiniz. Alanı sürekli yenilemek için hangi mevsimsel (Sezon) “dekorasyonları” ve ürünleri kullanabilirsiniz?

Bu ay hangi ürünleri öne çıkarıyorsunuz, tıpkı bir kampanya banner’ında veya bir kayıt ekranında yapabileceğiniz gibi. Müşteriler öğeleri ellerinde tutamadıkları için ürün sayfalarının son derece ayrıntılı açıklamalara ve mükemmel fotoğraflara ihtiyacı vardır. Geri ödemeler, iadeler ve müşteri hizmetleriyle iletişim kurma yolları hakkında müşteri yorumları ve net bilgiler ekleyerek güveni daha da derinleştirebilirsiniz.

Dönüşümü optimize etmek için siteniz üzerinde çalışmak, doğrudan kârınızı iyileştirir. Ayrıca bu uygulama, sitenize trafik çeken reklam ve diğer taktiklere yaptığınız yatırımlardan elde ettiğiniz değeri dolaylı olarak artırır.

3. Büyümeyi Teşvik Etmek için E-Ticaret Satış Kanalları Ekleyin

Bir markanın ürünlerini çok sayıda fiziksel perakendeciye yerleştirmeye çalışması gibi, e-ticaret büyümesi de birden fazla çevrimiçi kanal üzerinden satış yaparak sağlanabilir. Faprika sayesinde farklı pazaryerleri ile entegrasyon kurarak satış kanallarınızı genişletebilir ve tek bir merkezden tüm operasyonunuzu kolayca kontrol edebilirsiniz.

Hatta her bir ek satış kanalının ortalama satış gelirini gitgide daha büyük yüzdelerle artırdığı konusunda ciddi analiz verileri var ve bu alan gitgide büyümeye devam ediyor. HepsiBurada, Trendyol, N11, vb. gibi çevrimiçi pazaryerleri, aktif olarak satın almak isteyen çok sayıda müşteriye erişmenizi sağlar. Sosyal medya, yeni müşterilerle bağlantı kurmanın hedefli yollarını sunar ve Facebook- Instagram Mağazaları gibi araçlar, ürünleri doğrudan gönderilerin içinde etiketlemenize olanak tanır.

Faprika gibi platformlar, tüm bu kanalları etkinleştirmek ve satışları tek bir merkezden yönetmek için merkezi bir platform görevi görür.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık