Tümü

2022’ye Damga Vuracak E-ticaret Site Trendleri

Faprika
E-Ticaret

Son dönemlerin en büyük yeniliklerinden biri elbette ki e-ticaret çalışmalarıdır. Gelişen dönemle beraber insanlar artık hemen hemen tüm ihtiyaçlarını e-ticaret üzerinden halledebiliyorlar. Firmalar, markalar söz konusu değişikliğe ayak uydurarak geleneksel pazarlama yöntemlerinden dijital pazarlama alanlarına geçiş yapıyor. Hatta bu sırada, özellikle son zamanlarda yoğun bir pazarlama göçünün yaşandığı söylenebilir. Ancak iş bununla sınırlı kalmıyor. Bilindiği üzere e-ticaret markaların ilerleyen zamanlarda dünya pazarına açılmalarını mümkün hale getirebilecek sınırsız bir gelişme alanı. Ancak gelişmek, hedef kitleye ulaşabilmek için bazı adımları atmak şart. Bu adımların en önemlilerinden biri elbette ki sitenizin görünümüdür. Sitenizin müşteri trafiğinin arttırılması ve hedef kitlenize uyumlu olabilmeniz için birçok detaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca özellikle e-ticaret site trendlerinin takip edilmesi, kitlenizin ihtiyaçlarına ve beklentilerinize cevap verebilmeniz açısından oldukça önemlidir.

E-ticaret Trendlerini Takip Etmek Site Trafiğinizi Yükseltir

E-ticaret trendleri, genellikle çoğu sitede gözünüze çarpan benzerliklerdir. Birçok site, özellikle müşterilerin isteklerini baz alarak, benzer detayları işlemektedir. İşte bunlar yoğun kullanımlarından kaynaklı olarak senenin trendleri arasında yer almaktadır. Sitenizde, söz konusu trendlere yer verdiğinizde, müşterinize değer verdiğinizi göstermiş olursunuz. Ayrıca müşteriler tarafından talep edilen bir detay olmasından kaynaklı olarak site trafiğinizin giderek yükselmesine neden olacaktır. Farklı sitelerin tercih edilmesinde, ürünler, fiyatlar gibi detaylar önemli olsa da genel olarak en çok önemsenen detay, sitenin tasarımıdır. E-ticaret hizmetleri içerisinde, müşteriler temas kurdukları sitenin imajına, güvenilirliğine ve kalitesine dikkat ederler. Bu yüzden fiyatlar bile çoğu zaman arka planda kalabilmektedir. Eğer siz sitenizi göze hitap etmeyen bir tasarımla hazırlarsanız, bu durum sitenizin kalitesini ciddi manada düşürür. Yani müşterilerinizin sitenizde kalma süresinde ve alışveriş yapma oranlarında düşüşlerle karşılaşabilirsiniz. Aslında sitelerin genel olarak trendleri, müşteri beklentilerini takip etmesinin asıl nedeni budur. Nasıl ki gerçek bir mağazanın olması gereken bazı düzenlemeleri varsa, online alışveriş ve hizmet sitelerinde de olmazsa olmazlar yer almaktadır.

E-ticaret Trendlerine Uyum Sağlamanın Faydaları

E-ticaret hizmetleri içerisinde trendlere uyum sağlarsanız, genellikle kazançlı çıkarsınız. Çünkü e-ticaret sistemleri, yeniliklere açık olduklarında, müşteriler tarafından çok daha cazip bir seçenek olurlar. Dönem dönem değişen müşteri hizmetlerinin takip edilmesi, sitenin müşterilere uygun şekilde tasarlandığı ve dizayn edildiği anlamına gelir. Böylece özellikle müşterilerinize karşı özenli bir e-ticaret sitesi olduğunuzu yansıtmış olursunuz. Müşterilerin beklentilerinin karşılanması, sitenin daha yoğun bir talep görmesini mümkün hale getirir. Daha detaylı bahsetmek gerekirse, ziyaretçilerinizin sürekli müşteriniz haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Sitenizde bulunan müşteri kitlesinin daha uzun bir süre boyunca takip edilmesi de mümkündür.

Bilindiği üzere web siteleri markaların, firmaların en temel ihtiyaçlarından biri. Çağa ayak uydurabilmeleri için yenilenen döneme ve teknolojiye ayak uydurmaları gereklidir. Bu yüzden geleneksel Pazar ihtiyaçlarında olduğu gibi dijital pazarlama alanında da bu tarz detaylara dikkat etmek müşteri çekmenize yardımcı olacaktır. E-ticaret için kullandığınız web sitelerinin geçici değil kalıcı olması, bu konudaki belirleyici etkenler arasında yer alır. Eğer sitenizin kalıcı olmasını istiyorsanız dönemin ihtiyaçlarına ayak uydurmanız önemlidir. Yaptığınız hizmeti, o dönemdeki ihtiyaçlarla ve beklentilerle birleştirmeniz çok daha doğru olacaktır. Böylece sitenizi hızlı bir biçimde ön plana çıkarabilirsiniz. Yaptığınız güncellemeler, hizmet alanınızda başarılı olmanızı, günden güne yükselmenizi sağlar. Ayrıca, yaptığınız işlemlerle güven konusunda fark yaratma şansına sahip olabilirsiniz. Siteniz, müşterilerin hem tercih ettiği hem de tavsiye ettiği adres konumuna gelebilir.

E-ticaret Trendleri Özgünleştirilebilir

E-ticaret trendlerini takip ederken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylardan en önemlisi de trendleri takip ederken kopyala yapıştır yapmamanızdır. Yani trendleri olduğu gibi alıp kullanmak yerine, sizin kendi alanınıza uygun bir hale getirmeniz çok daha doğrudur. Yani hem trendlerden faydalanıp hem de kendi sitenize özgü, özgün bir tasarım yaratmanız çok daha doğru olacaktır. Sitenizi ziyaret eden hedef kitleniz için dikkat çekici, farklı bir platform özelliği taşımış olursunuz.

2022 E-ticaret Trendleri Nelerdir?

E-ticaret sistemleri günden güne büyüyor ve gelişiyor. Bu sırada asla belirli kalıplara bağlı kalınmaması gerekir. Çünkü müşteriler, hizmet aldıkları sitelerde hem hizmet açısından hem de site tasarımı açısından değişiklik ve yenilikler görmeyi istiyorlar. Bunlara örnek göstermek gerekirse; sevilen, beğenilen renkler dönem dönem farklılık gösterirler. Yani sitenizin tasarımında kullandığınız renkleri söz konusu dönemin renklerine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca renklerin müşteri psikolojisi üzerindeki etkisi de bir hayli belirgin. Artık müşteriler de seçimlerini bu gibi detaylarda bilgili olarak yapıyorlar. 2022 içinse en doğru seçim, canlı, ilgi çekici ve doygun tonlardaki renler olarak biliniyor.

E-ticaretin 2022 trendleri arasında önemli olan diğer bir detay özelleştirilmiş içerik. İçeriklerin özelleştirilmesi, sitelerin verimliliğini ciddi manada arttıran detaylardan biri. Ayrıca bu sayede müşterilerin ürünlere ulaşması kolaylaştır. Önemli olan trendler arasında yapay zeka da bulunmaktadır. Yapay zeka 2022’in trendleri arasında yer alacağını çok önceden de belli etmişti. Çünkü müşterilerin taleplerine geri dönüş sağlayabilmek için yapay zeka sistemleri şart. Müşteriler için kullanıcı dostu bir e-ticaret sisteminde yapay zeka olmazsa olmazlardan biri. Konforun ve alışverişin kolaylaşmasını sağladığı rahatlıkla söylenebilir. Ayrıca diğer bir seçenek de mikro etkileşimler olarak biliniyor. 2022 web tasarımlarında trendlerde yer alan mikro etkileşimler, kullanıcılarınızın sitenizi sevmesi ve ilgilerini çekmesi açısından önemlidir. Küçük sanılan detaylar, müşterilerin seçimleri üzerinde çok fazla etkilidir. Mikro etkileşimlerle müşterilerinize verdiğiniz değeri yansıtabilirsiniz.

Dönemin trendleri arasında yer alan akıllı video sistemleri de eskiden bu yana var olsalar da özellikle 2022 yılının en önemli detaylarından biridir. Özellikle akıllı video olması, beklentileri karşılaması açısından faydalıdır. Müşterilerinizin sitenizdeki faaliyetleri üzerinde etki sağlayabilir. Çünkü akıllı video sistemleri sayesinde müşterilerinizi daha doğru bir şekilde yönlendirebilir, daha konforlu bir hizmet almasını sağlayabilirsiniz. Büyük metinli görseller, geometrik şekiller, sesli arama optimizasyonları kullanmanız bu açıdan söz konusu trendlerdendir. Çünkü sitenizin hem görsel hem içerik açısından bir bütün halinde olmasını sağlayabilir. Buna benzer daha birçok trend de sıralanabilir. Buz cam etkisi, karanlık mod gibi 2022 trendleri, kişilerin web sitenizi kendine özel hale getirmesini sağlayabilmektedir. Yani genel manada tüm bu trendler, sitenizin trafiğini hızlı bir şekilde yükseltecek, verim alabileceğiniz, basit yollardır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık