Designing

CRM Neden Önemlidir?

Faprika
E-Ticaret

Müşterilerinize daha kaliteli hizmet vermek istiyorsanız onlarla daha iyi ilişkiler kurmanız olmazsa olmazdır. Müşteri İlişkileri Yönetimi yani CRM yazılımı sadece bir iş takip yazılımı değildir. Müşterilerinizle güçlü ilişkiler kurmanızı sağladığı gibi onların ihtiyaç ve davranışları hakkında size fikirler vererek ürün ve hizmetlerinizi iyileştirmenize yardımcı olur. İşletmeler için mevcut müşterilerini kaybetmemek ve yeni müşteriler kazanmak çok önemlidir. Fakat bu iş çok da kolay bir iş değildir. Yeni pazarlar bulmak oldukça masraflı operasyonlar ve stratejiler geliştirmenizi gerektirir. CRM yazılımları tüm bu süreçlerin analizlerini yaparak sizin kendi işinize kuş bakışı bakarak ince detayları gözden kaçırmanıza engel olur.

Günümüzde ticaret sektör farketmeksizin birden fazla kanalda yapılabilmektedir. İster bir ürün yada hizmet pazarlıyor olun, büyümek için tek bir yoldan satış yapmak kaybetmenin başlangıcıdır. Satış yolları arasında hala en popüleri doğrudan satış olmasına karşın, online satış ve bayilik sistemi doğrudan satış kanalının tahtını sallamaktadır. Yaptığınız iş farklı yollardan kârınızı arttırmakla beraber yönetim güçlükleri meydana getirmektedir.

Peki en kısa yoldan CRM’in faydaları nelerdir;

· Müşterilerinizin satın alma alışkanlıkları, görüş ve tercihleri ​​hakkında bilgi toplamanızı sağlar.

· Bireyler ve gruplar için daha etkin pazarlama yapmak ve satışları artırmak için onları uygun profillere ayırır ve onlara özel kampanyalar yönetmenizi sağlar.

· Müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi için faaliyet şeklinizi değiştirmenize yardım eder.

· Müşterinizle ilişkilerinizin iyileşmesiyle beraber, yeni trendlere göre müşteri ihtiyaçlarını tahmin etmenizi ve dolayısıyla karlılığınızın artmasını sağlar.

· Özel müşteri gereksinimlerini anlayarak daha etkili ihtiyaçlarının belirlenmesini sağlar

· Alternatifleri veya geliştirmeleri vurgulayarak veya önererek diğer ürünlerin çapraz satışının gerçekleşmesinde büyük rol oynar.

· Yeni müşteriler bulurken dikkat etmeniz gereken hususları gerekli raporlarla size sunar ve karlı işler sadık müşteriler kazanmanıza yardım eder.

· Şirketiniz ve kendiniz için doğru odak noktasını bulmanıza yardımcı olur.

Şirketiniz için bir CRM yazılımı düşünüyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken nokta hangi marka yazılımı almaktan ziyade, hangi yazılımın size ve müşterilerinizin ihtiyaçlarına doğru cevap verecek olmasıdır. Tüm bu etken maddelerin yanında işletmenizin ve personelinizin bu sürece hazır olması çok önemlidir. Eğer ilkkez bir iyileştirme programı uygulayacaksanız, bu sürecin çok yorucu evrelerinin olduğunu sakın unutmayın. Tam da bu yüzden veri ve zaman kaybı yaşamadan işletmenize özel bir yazılım için doğru ve zamanında adımlar atarak kendi donanım ve işleyişinize entegre olan bir sistem ile çalışmanız gerekmektedir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık