Tümü

E-İhracat Satışlarını Nasıl Artırabiliriz?

Faprika
E-Ticaret

E-ihracat satışlarını artırmak bu alanda çalışma yapan her firmanın ana hedeflerinden birisidir. Zaman değiştikçe ve ihtiyaçlar, istekler de değişime uğruyor. Eski dönemlerde yüz yüze ticaretin yapıldığı zamanlardan artık internet siteleri üzerinden ihracat yapabilir hale geliyoruz. Dolayısıyla e-ihracat noktasında atılacak adımlar ve belirlenecek strateji ile satışları ciddi oranda artırma şansına sahip olabilirsiniz.

İşletmenizin girdisini artırmak ve yeni potansiyel müşteriler bulabilmek için internet sitenizi veya satış yaptığınız kanalı sürekli olarak güncel tutmanız oldukça önemlidir. Ancak bunun yanı sıra farklı araçları kullanarak da e-ihracat satışlarınızı önemli ölçüde yukarıya çekebilirsiniz. Bu noktada belirleyeceğiniz strateji içerisinde internet dünyasına yönelik adımlar ve gelişmeleri takip etmeniz yararlı olacaktır.

Hedef Kitlenizin Yoğun Olduğu Ülkeleri Belirleyin

E-ihracat satışlarını artırma stratejinizde ilk adım hedef kitlenizi belirlemek olmalıdır. Sattığınız ürün ile ilgili hangi ülkenin ciddi talepleri olduğunu bilirseniz adımlarınızı daha net bir şekilde atabilirsiniz. Çünkü ürünlerinizi bu ülkelerin kültürlerine göre dizayn edebilir ve daha yüksek ihracat rakamlarına ulaşarak, katma değer sağlama şansını elde edersiniz.

Belirlediğiniz ülkelerdeki hedef kitlenin hareketleri, davranışları, tüketim biçimleri, yaşayış şekilleri hep ürünlerinize yansıyacaktır. Bu yansıma e-ihracat yaptığınız ülkede daha fazla talep görmenizi sağlayabilir. Buna ek olarak ürününüzün hangi yaş grubuna hitap ettiğine de dikkat etmeniz gerekiyor.

Web Sayfanızı Hedef Ülkelere Göre Düzenleyin

Web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız, sayfanızı hedef ülkelerinizin dillerine mutlaka entegre edin. Bu dillerin SEO kurallarına uygun yazılar ve içerikleri de sayfanızı desteklemek için kullanın. Böylece e-ihracat siteniz özellikle arama motorları üzerinden takip edilebilir hale gelir. Böylece web sayfanızda ilgili ülkeden girildiğinde o dil ile karşılaşan potansiyel müşteriler kendilerine yakınlık hissedeceği için sizi tercih edebilirler.

Bunun yanı sıra web sayfanızı Google gibi güçlü arama motorlarında belirli anahtar kelimelerde otorite haline getirebilmek için Adsense aracı ile destekleyebilirsiniz. Google Ads ile vereceğiniz reklamlar aracılığıyla arama sonuçlarında en üstlerde çıkıp, sitenizin trafiğine ciddi anlamda katkı sağlayabilirsiniz.

E-ihracatınızı Sosyal Medya ile Destekleyin

Sosyal medya günümüz dünyasında otorite alanlardan birisidir. Tüm dünyanın birbiri ile iletişime geçtiği yegane yerlerden birisi olan bu mecralarda e-ihracat satışlarını artırmaya yönelik adımlar atabilirsiniz. Özellikle hitap ettiğiniz kitlenin sosyal medya kullanımı üst düzeyde ise bu alanı kesinlikle aksatmamalısınız.

Instagram, Facebook, Twitter gibi dünya devi sosyal medya ağlarında birbirinden farklı ülkelere yönelik açacağınız sayfalarda hedef kitlenizi hızlı bir şekilde yakınınıza çekebilirsiniz. Özellikle hem ülkelerle ilgili hem de kitleniz ile alakalı paylaşacağınız postlar ile daha fazla müşteri bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu alandan sürekli olarak kampanya ve ürün bilgilendirmesi yaparak daha fazla kişiye ulaşabilme imkanını da bulabilirsiniz. Postlarınızı günlük olarak paylaşırsanız ve sürekli olarak kitleniz ile etkileşime girerseniz daha fazla insan ile bir araya gelme ve gelirinizi artırma şansı yakalarsınız.

E-ihracat Yaptığınız Sitenin İçerikleri Üzerinde Çalışın

E-ihracat satışlarını artırmanın bir yolu da site içerisinde yer alan içerikler üzerinde profesyonel olarak çalışmaktır. İçerikte yer verdiğiniz yazılara görsel desteklemesi yaparak daha fazla insanın ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca görsellerin alt metninde yer alacak açıklamaları kesinlikle es geçmemeniz gerekiyor.

Tüketici hareketleri araştırmaları yapan şirketler genel olarak potansiyel müşterilerin görsellere çok önem verdiğini ortaya koyuyor. Ürün standart paketli bir malzeme dahi olsa mutlaka ürün ile ilgili olarak güncel bir görsel görmek isteyen alıcılar, kararlarını bu noktada veriyorlar. Dolayısıyla e-ihracat yapmak veya hali hazırda yapıyorsanız rakamlarınızı yukarıya çekmek amacındaysanız mutlaka bu alana önem vermelisiniz.

Hedef Ülkelerde Müşterilerinizle Etkileşim Halinde Kalın

E-ihracat sisteminde kullanılan bir diğer etkili yol ise hedef ülkelerde yer alan müşteriler ile etkileşim halinde olmaktır. Burada yer alan kişiler ürün ile ilgili olarak herhangi bir şikayet ya da öneride size ulaşabilmelidir. Çünkü ulaşamamaları size olan güvenlerini yitirmeleri anlamına gelebilir. Bu noktada kurmuş olduğunuz markaya ve sattığınız ürüne sadakat sağlamak istiyorsanız mutlaka bu bağı güçlendirmelisiniz. Ürün ile ilgili şikayeti olan kişilere veya kurumlara yeni ürünü ücretsiz gönderin ya da o ülkede harcayabilecekleri hediye çekleri iletin. Bu sayede müşterileriniz sizinle çalışma motivasyonunu hiçbir zaman kaybetmez.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık