Tümü

E-Ticaret Dönüşümlerinizi Artırmak için Video Pazarlamayı Nasıl Kullanırsınız?

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret sayfalarınızın performansını artırmaya yardımcı olacak hızlı, kolay ve nispeten ucuz bir yol arıyorsanız, pazarlama stratejinize video pazarlamayı ekleyebilirsiniz. Videolar, müşterilerinize ne tür ürünler sunduğunuzu ve bunları nasıl kullanacaklarını gösterme şansı verir.

Video pazarlama, müşterilerinizle daha kişisel bir düzeyde etkileşim kurmanıza izin verir ve bir müşteriyi bir ürün satın almaya ikna edebilir. Aslında, yakın zamanda yapılan bir araştırma insanların %95’inin bir şirketin ürün veya hizmetinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için bir şirketin açıklayıcı videosunu kullandığını ve tüketicilerin %81’inin bir video izledikten sonra bir ürün veya hizmet satın almaya karar verdiğini söyledi. E-ticaret video pazarlama stratejinize başlamaya hazır mısınız? İşte başlamak için bilmeniz gerekenler…

Video, E-Ticaret Web Siteleri İçin Neden Önemlidir?

E-ticaret sitenize video pazarlama eklemek, yapabileceğiniz en mantıklı pazarlama hamlelerinden birisidir. Sonuç olarak konu online ürün satın almak olduğunda, müşterileriniz sadece bir ürün hakkında bilgi almak istemezler. Kullanıcıların birçoğu ne aldıklarını görmek istiyorlar. Hikaye anlatmak için bir videodan daha iyi bir hiçbir şey yoktur ve çok sayıda çalışma, video pazarlama çalışması eklemenin dönüşüm oranlarını ve katılım oranlarını artırmaya yardımcı olduğunu kanıtlamıştır.

Web sitelerinin %80’i, kullanıcıların satın alma kararı vermelerine yardımcı olmanın yanı sıra, bir kullanıcının videoları olduğunda web sitelerinde geçirdiği sürede bir artış gördüklerini belirtiyor. Sayfada geçirilen süre, sıralamalar için önemli bir göstergedir. Bu nedenle katılımı teşvik eden videolar eklemek, SERP’lerde daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olabilir, bu da daha fazla trafik ve daha fazla dönüşüm sağlar.

Web Sitenizde Kullanabileceğiniz Kısa Pazarlama Videoları

Video pazarlama söz konusu olduğunda, kullanabileceğiniz birçok seçenek var. Yapmayı seçtiğiniz video türleri ve bunları nereye koymayı seçtiğiniz, kitleniz, videonun bulunduğu sayfanın türü ve insanların videonuzu izledikten sonra ne yapmalarını istediğiniz gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. Bu noktada “call to action” olarak bilinen harekete geçirici mesajlardan faydalanabilirsiniz.

Pazarlama videolarının en popüler türleri ürün demoları, nasıl yapılır videoları ve açıklayıcılardır. Bununla birlikte, markanızın hikayesini anlatmaya yardımcı olan ve müşterilerin ürününüzü satın alıp almamaya karar vermelerine yardımcı olan her tür video, e-ticaret sitenizde harika etkiler yaratabilir.

Ürün Videoları

Ürün videoları, ürününüzdeki özellikleri öne çıkarmak ve onu çalışırken göstermek için harikadır. Ürün videolarını, ürün tanıtım sayfanızın yanı sıra ürünü tanıttığınız sosyal medya kanallarına da ekleyebilirsiniz. Ürün videolarınız, nasıl yapılır videolarından daha çok reklam videolarıdır ve bu noktada ürünü kullanan mankenlere yer verilebilir.

Nasıl Yapılır Videoları

“How to” videoları olarak da bilinen nasıl yapılır videoları, kullanıcılar için oldukça önemli bir görev yapar. Bu videolar kullanıcıya bir ürünü veya hizmeti nasıl kullanacağını gösterir. Nasıl yapılır videoları müşterilere bir ürünü nasıl kullanacaklarını ve sorunları nasıl gidereceklerini göstermek gibi şeyler için yararlıdır. Bir ürün hakkında aldığınız genel soruları ele almak için nasıl yapılır videolarını da kullanabilirsiniz.

Açıklayıcı Videolar

Açıklayıcı videolar, şirketinize veya ürünlerinize yönelik tanıtımlar gibidir. Ürün videolarından veya nasıl yapılır videolarından daha geneldirler çünkü görüntüleyenlere kim olduğunuza ve birinin şirketinizi, markanızı veya ürünlerinizi neden önemsemesi gerektiğine dair bir genel bakış sunarlar. Açıklayıcı videolar, yalnızca yazılı metin yoluyla açıklanması ve anlaşılması daha zor olabilen yazılım veya diğer teknik ürünler için özellikle yararlı olabilir.

Hikaye Tabanlı Videolar

Etkileyici bir anlatıma sahip videolar insanları çeker ve şirketiniz, ürününüz veya hizmetiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istemelerini sağlar. Hikayeye dayalı bir video, işletmenizi ve kuruluşunu açıklamak için faydalı olacaktır. Ayrıca, insanların ürününüze veya hizmetinize neden ihtiyaç duyduğunu açıklamak ve ürün veya hizmetinizin yaşamlarındaki sorunları nasıl kolayca çözebileceğini göstermek için de kullanabilirsiniz. Bu videolar, insanların duygularına dokundukları ve size bağlı olduklarını hissettirdikleri için hatırlanması kolay işlerdir.

Ürün İncelemeleri ve Görüşler

Birçok araştırma, tüketicilerin bir şey satın almaya karar vermeden önce yorumları okuduğunu buldu. Video incelemeleri, ürünü satın alan diğer tüketicileri gösterdikleri için daha da güçlüdür. Ürün inceleme videoları, YouTube’taki en popüler video türüdür ve tüketicilerin önemli bir bölümü belirli bir ürünü satın almak isteyip istemediğine karar vermeden önce ürün inceleme videolarını izler. Video incelemeleri ve referanslar, yalnızca tüketicilerin bir ürünü satın almaya karar vermelerine yardımcı olmaz. Ayrıca markanızın güvenilirliğini de arttırırlar.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık