Tümü

E-Ticaret Satışlarınız Düştüğünde Göz ardı Edemeyeceğiniz 4 Şey

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret işletmeleri gittikçe artıyor ve bu durum rekabeti hiç olmadığı kadar kızıştırdı. Bu yüzden işletmenizin satışları düştüğünde doğru hamleleri yapmalı ve emin adımlarla hareket etmelisiniz.

E-ticaret her zaman dinamik bir satış platformu düzlemidir. Kullanıcının nereye gittiğini, ilginin nereye kaydığını doğru bir biçimde analiz etmezseniz tarihe gömülmeniz işten bile değildir. Satışlar harika olduğunda e-ticaret siteniz aracılığıyla çok para kazanabilirsiniz. Ancak, satışlarınızın durgunlaşmaya başladığı zamanlar olabilir. Bu olduğunda, sorunu neden ve nasıl çözebileceğinizi anlamak zor olabilir.

Ürünlerinize Dikkat Edin

E-Ticaret sitesinden sattığınız ürünler beş yıl önce son teknoloji ürünüyken şimdi eskimiş olabilir. Herhangi bir perakende işi gibi, pazarınıza çok dikkat etmeniz gerekir. Yeni teknolojiler, değişiklikler ve hatta bir markaya olan ilgi satışların düşmesine neden olabilir. Kendi envanterinizin kurbanı olmaktan kaçınmalısınız.

Yeni Ürünler Ekleyin

İster çevrimiçi ister fiziksel olsun, her mağaza raflarını yeni envanterle taze tutmalıdır. Her şey müşterileri mutlu etmek ve hedef tüketicilere istediklerini vermekle ilgilidir.

Satış ve İndirimler

Bazen ürünleri kullanıcılara satabilmek için fiyatları düşürmeniz gerekir. Satılması zor olan bir envanterin elinizde kalmasını istemezsiniz. Kurtulması uzun süren ürünler için indirimler uygulayın.

Yarışmayı İzleyin

Rakiplerinizi yakından takip etmek, neyin satıldığını ve vitrinden nelerin kaldırıldığını belirlemenize yardımcı olabilir. Rakiplerinizin çevrimiçi ortamda yaptıklarını tam olarak kopyalamak istemeseniz de, daha fazla e-ticaret satışını teşvik etmek için ne tür şeyler yaptıklarını görmek yardımcı olabilir.

Kullanıcı Deneyimi

Kullanıcı deneyimi, e-ticaret sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiği konusunda önemli bir rol oynayabilir. Bu, web sitenizin genel tasarımını içerisinde barındırır. Müşteri hizmetleri birçok tüketici için uzun bir yol kat ediyor ve deneyimi geliştirmek için mümkün olan her şeyi yaptığınızdan emin olmanız gerekiyor. İnsanlara sadece istedikleri ürünleri vermekle kalmayın, onlara istedikleri deneyimi de vermelisiniz. Sitenizi çevrimiçi tüketicilerle alakalı tutmak için neler yapılabilir?

Hızlı Yardım Sağlama

Tüketicilerin, bir tür yardım sunan bir mağazadan çevrimiçi alışveriş yapma olasılığı daha yüksektir. Bu, birçok şirketin etkileşim için sohbet robotlarına yönelmesinin nedenlerinden biridir. Canlı sohbet, telefon numaraları, e-posta, forumlar ve hatta iletişim formları, kitlelere kaliteli yardım sağlamanın bir parçasıdır.

Yapıcı Eleştiri

İşletmenizle ilgili çevrimiçi olumsuz geri bildirimlere çok dikkat edin. Deneyimleri kötü olan kişiler, yeni kullanıcılara uyum sağlamak için uygulamalarınızda ince ayar yapmanıza yardımcı olabilir. Pek çok işletme, mutsuz müşterilere geri bildirimde bulunarak ve sorunu düzeltmek için zaman ayırarak bir dereceye kadar başarıya sahiptir.

Verimli Nakliye Yöntemleri

Her zaman en iyi ve en hızlı nakliye yöntemlerini uygulayın. Çoğu tüketici anlık tatmin duygusuyla hareket eder ve mallarını mümkün olan en kısa sürede ister. Bazı durumlarda bu, daha verimli bir dağıtım sağlayıcısına geçmek anlamına gelebilir.

Web Sitesi Optimizasyonu

Arama motorlarındaki algoritma değişiklikleri ve yeni kodlama seçenekleri nedeniyle sitenizin sürekli olarak optimize edildiğinden emin olmanız gerekiyor. Bu, yalnızca arama motorları söz konusu olduğunda sitenize yansımaz, aynı zamanda müşteri deneyiminde de rol oynayabilir. Sitenizin her zaman optimize edildiğinden emin olmak için ne yapılabilir?

Profesyonel SEO Hizmetleri

Google gibi arama motorlarındaki algoritmalar değiştikçe profesyonel optimizasyon uzmanları siteyi alakalı ve SEO uyumlu durumda tutabilir. Pazarlamacılar bütçelerinin gerçekten önemli bir bölümünü web sitesi optimizasyonuna ayırıyor. Elbette bu aynı zamanda işin türüne ve stratejinin kendisine de bağlıdır. Ancak bunların arasında değişmeyen tek şey, her web sitesinin İnternette iyi performans göstermesi için SEO’ya ihtiyaç duymasıdır.

Güncellenmiş Platformlar

E-Ticaret satışları oluşturmak için üçüncü taraf platformları kullanıyorsanız, bunları güncel tutmak her zaman en iyisidir. Çoğu durumda bu uygulamalar, web sitenizi arama sonuçlarının en üstünde tutmak için gerekli ayarlamalara sahip olacaktır. Eski uygulamaların güvenlik tehditlerine ve tavizlere nasıl yol açabileceğini kesinlikle göz ardı etmeyin. Bunları güncel tutmak, web sitesinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olur.

Duyarlı Tasarımlar

Sitenizin her zaman mobil teknolojide kullanımı kolay bir şekilde göründüğünden emin olun. Mobil ticaret yılda on milyarlarca dolarlık satış oluşturduğundan, sitenizin akıllı telefonlar ve tabletler için verimli kalmasını sağlamanız gerekir. Hareket halindeki müşterilerle etkileşim kurmak için mobil uyumlu bir ortama odaklanın.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık