E-Ticaret Siteleri İçin Canlı Destek Bölümü Kullanmanın Avantajları

Faprika
E-Ticaret

Birçoğunuzun bildiği gibi müşteri desteğiniz, mevcut müşterilerinizle ilişkilerinizi beslemede ve sürdürmede bir rol oynadığı için E-ticaret işinizi bir üst seviyeye taşıyabilir.

1. E-Ticaret Sitelerinde Canlı Destek Bölümü Kolaylık Sağlar

Canlı destek yazılımının en büyük avantajı müşterilerin destek ekibinizle iletişim kurmasını kolaylaştırır. Müşterilerin ekipten biri aramayı yanıtlayana kadar bir telefon numarası çevirmesine ve enstrümantal bir şarkı dinlemesine gerek yoktur. Canlı sohbet aracı, bir müşteriyi anında bir destek temsilcisine bağlayabilir ve sonuç olarak müşterilerin sahip olabilecekleri tüm sorularına anında yanıt almalarını sağlayabilir.

Diyelim ki potansiyel bir müşteri, ürünleri bulunduğu yere gönderip gönderemeyeceğinizi ve kargo ücretlerinizin ne olduğunu bilmek istiyor. Bunlar sıkça sorulan sorularsa, sohbet botunuzda bu tür soruları otomatik olarak yanıtlayacak bir SSS bölümü oluşturabilirsiniz. Dahası, sohbet robotları müşterilerin çoklu görev yapmasına izin verir. Örneğin, bir müşteri bir temsilciyle sohbet etmeye başlamak için beklerken, faturalarını çevrimiçi olarak ödemek gibi başka bir şey yapıyor olabilir. Canlı destek aracı ile bir müşterinin telefonu eline alıp saatlerce bekletmek zorunda kaldığı günler geçmişte kalır.

2. E-Ticaret Sitelerinde Canlı Destek Bölümü Operasyonel Maliyetlerden Tasarruf Etmeyi Sağlar

İşletmenizde canlı destek yazılımı uygulamanın en büyük yararı, paradan tasarruf edebilmenizdir. Mesele şu: müşteriler genellikle sizinle telefon veya e-posta yoluyla iletişim kurar. Ancak bu, her iki taraf için de zaman alıcıdır. Telefona cevap vermek ve e-postalara cevap vermek için insan istihdam etmeniz gerekeceğinden, oldukça pahalı hale gelebilir. Bununla birlikte; canlı destek, müşteri destek temsilcilerinizin aynı anda birden fazla soruyu ele almasına olanak tanır. Bu nedenle, ekibinizin üretken olmasına izin verirken işgücü maliyetlerini düşürürsünüz. Buna ek olarak, canlı destek müşteri destek süreçlerinizi düzene sokmanıza olanak tanır çünkü müşteri sorunlarını hemen çözmenize olanak tanır. Bu da çözülmemiş destek bildirimi kayıtlarını en aza indirir. Sonuç olarak, ikinci ve üçüncü kademe müşteri destek temsilcileriniz daha gelişmiş sorunlara odaklanabilir.

3. . E-Ticaret Sitelerinde Canlı Destek Bölümü Rekabet Avantajına Sahip Olmanızı Sağlar

Canlı destek aracı aynı anda birden fazla soruyu ele almanıza izin verdiği için, gelen istekleri beklemeye almanıza gerek yoktur. İkincisi; canlı destek müşterilerin sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırır. Herkes telefonda biriyle konuşmaktan çekinmez ve bu nedenle, bu tür insanların sizinle herhangi bir zamanda minimum çaba ve endişeyle iletişim kurmasını sağlayan çevrimiçi bir araca sahip olmak yararlıdır. Üçüncüsü, sorunları mümkün olan en kısa sürede çözmenize olanak tanır. Kesinlikle gerekli olmadıkça, bilet çözümünü aktarmaya veya ertelemeye gerek yoktur. Bu sayede müşteri destek sürecinde herhangi bir darboğaz oluşmasını önler.

4. E-Ticaret Sitelerinde Canlı Destek Bölümü Daha İyi Bir Çevrimiçi Deneyim Sağlar

Canlı destekte biriyle temasa geçmek müşterilere daha iyi bir site deneyimi yaşatır. Destek almak isteyen kişi, web sitenize gidebilir, sohbet widget’ını açabilir, sorularını gönderebilir ve diğer uçtaki destek temsilcisinin yanıtlamasına izin verebilirler. Ek olarak, canlı destek bölümü kullanmak, mümkün olduğunca çok sayıda terk edilmiş alışveriş sepetini kurtarmanıza olanak tanır, çünkü çevrimiçi müşterilerin %57’si müşteri desteğinden anında yanıt alamazlarsa satın aldıkları ürünleri terk eder. Dahası, bir satın alma işlemi yaparken çitin içinde olan birine anında destek sağlamak, çevrimiçi mağazanızın sağlayabileceği en iyi özelliklerden biridir.

5. E-Ticaret Sitelerinde Canlı Destek Bölümü Potansiyel Müşterileri İkna Etmenizi Sağlar

E-Ticaret sitenizi ziyaret eden herkes sizden hemen satın alma gerçekleştirmeyecektir. Yine de, site ziyaretçilerinizi tekrar gelmeye teşvik etmek için yapabileceğiniz bir şey var. Canlı destek sisteminizi sohbet oturumu başlamadan önce müşteri bilgilerini toplayacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak, müşterilerinizi tanımlamanıza, onlara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmanıza, ilişkinizi beslemek için bir yol oluşturmanıza ve onları ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize olanak tanır.

6. E-Ticaret Sitelerinde Canlı Destek Bölümü Müşteri Memnuniyeti Sağlar

Canlı destek araçları, anında ve akılda kalıcı müşteri hizmetleri ve desteği sağlamak için tasarlanmıştır. Aslında, tüm müşteri destek kanalları arasında en yüksek müşteri memnuniyeti oranına sahiptir çünkü mümkün olan en verimli şekilde anında çözüm sağlamanıza olanak tanır. Örneğin, bir müşterinin çevrimiçi mağazanızdan çeşitli ürünler satın almanın onu ücretsiz gönderim için uygun hale getirip getirmediğini bilmek istediğini varsayalım. Yanıtı bulmak için tek yapmaları gereken sohbet widget’ını açmak, sorguyu göndermek ve ardından kısa bir süre yanıt beklemek. Basit bir “evet” veya “hayır” ile yanıtlanabilecek bir şey hakkında yanıt almak için telefonla birini aramanıza ve dakikalar, hatta saatler boyunca beklemede kalmanıza gerek yoktur.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık