E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Duyurma Rehberi

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret siteniz varsa kampanya stratejisi geliştirmeniz kadar müşterilerinizi bu durumdan haberdar etmeniz de son derece önemlidir. Pazarlama ağınızı ne kadar geniş bir alanda uygularsanız, alacağınız geri dönüşler de o kadar iyi olacaktır. Tek bir kanal üzerinden gitmek yerine birden fazla kanalda aktif olmalısınız. Müşteriler tek bir platformda aktif olmadıkları için farklı yerlerden onları yakalamalısınız.

Kampanyalarınızı duyurmak için yapacağınız çalışmaları doğru bir şekilde planlamalısınız. Müşterilerin düşünme şekline göre bir yol çizerek etkili çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Müşterilerin beğendikleri her bir çalışmanız size daha çok müşteri gelmesini sağlayacaktır.

E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Oluşturma

Siteniz için kampanya oluşturmak için Pazar araştırması yapabilirsiniz. Benzer ürünleri rakiplerinizden daha uyguna satmanız ya da farklı seçenekler sunmanız müşterilerin size yönelmesini sağlayabilir. Kampanya sürecinizi doğru yönetmeniz bunu nasıl duyurduğunuzla orantılıdır.

Kampanyayla ilgili bilgileri net bir şekilde kısaca müşterilere aktarmalısınız. Yanıltıcı ifadelerden kaçınmalısınız. Böyle bir durum olduğunda size olumsuz yorum olarak dönebilir. Daha önce yaptığınız kampanya çalışmalarından elde ettiğiniz raporlamaları göz önünde bulundurarak yeni stratejiler geliştirebilirsiniz. Müşteri psikolojisi üzerine araştırmalar yaparak tüm süreci en iyi şekilde yönetebilirsiniz. Bunun için pazarlama alanında deneyimli bir firmadan yardım alabilirsiniz.

Toplu SMS Gönderiminin Gücünü Küçümsemeyin

Kampanyanızı duyurmak için geleneksel yöntemlerin etkisini küçümsememelisiniz. Bunun yerine yöntemleri uygulama şeklinizi günümüze uydurmalısınız. Bir örnekle anlatmak gerekirse toplu SMS gönderimi size eski ve demode bir yöntem gibi gelebilir. Ancak hala tuşlu telefon kullanan yaş oranı yüksek müşterilerinize en iyi bu yolla ulaşabilirsiniz.

Korona virüsün etkileri görülmeye devam ettiği için broşür bastırma ve dağıtma gibi bir yöntem bu dönemde işe yaramayabilir. Çünkü insanlar broşüre dokunmak istemeyebilirler. Bu nedenle SMS gönderme sandığınızdan iyi geri dönüşler almanızı sağlayabilir. Müşterilere SMS yollamanız için yapmanız gereken ilk şey onlardan izin almaktır. İzin veren müşteriler mağazanızda yaşanacak gelişmelerle ilgileniyor demektir.

E-Mail Pazarlaması ile Sosyal Medya Kullanmayanlara Ulaşın

Kampanyalarınızı duyurmanın en etkili yollarından biri de E-mail pazarlaması yapmaktır. Sosyal medyada çok zaman geçiremeyen yoğun müşterilerinize bu şekilde ulaşabilirsiniz. Göndereceğiniz mailin tasarım ve içerik bakımından müşterilerin ilgisini çekmesine dikkat etmelisiniz. Alıcıyı harekete geçirecek bir maille satış oranlarınızda artış yakalayabilirsiniz.

Mail oluşturulması sırasında reklam için kullandığınız şablonları kampanyanıza uyarlayabilirsiniz. Burada önemli olan müşterilerin kampanyanızı cazip bularak maildeki linke tıklamasıdır. Bu sayede sitenize gelecek olan müşterilerinizin alışveriş deneyimlerini iyileştirerek satış yapabilirsiniz.

Pop-uplarla Müşterileri İkna Edin

Kampanyalarınızı duyurmak için kullanabileceğiniz bir başka yöntem de pop-up kullanmaktır. Bu yöntem sitenizi ziyaret eden kullanıcılara doğrudan haber vermenizi sağlar. Böylece ziyaretçilerinizin mevcut ve gelecekteki kampanyalarınızı öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra çekiliş teklifleri de ekleyerek daha etkili bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz. Böyle bir çalışma alışveriş yapmayı düşünmeyenler üzerinde bile etkili olması yönüyle önemlidir.

Google ve Sosyal Medya Reklamlarıyla Çok Sayıda Kişiye Ulaşın

E-Ticaret sitelerinin kampanyalarını en iyi şekilde duyurması için reklam vermeleri önemlidir. En büyük arama motoru olan Google bu konuda pek çok alternatife sahiptir. Video ve afişler oluşturarak görüntülü reklamlar arasında yerinizi alabilirsiniz. Reklam çalışmalarını diğer arama motorlarında da yürütebilirsiniz. Bunlara ek olarak sosyal medya platformlarındaki reklam araçlarını da kullanabilirsiniz. Bu çalışmaları müşteri kitlenizi belirledikten sonra yapmanız çok daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

 E-Ticaret sitenizle birlikte sosyal medya hesapları kullanmanız satışlarınızı arttırır. Aktif olarak kullandığınız tüm sosyal medya hesaplarınızdan kampanyalarınızı duyurabilirsiniz. Sizi takip eden müşteriler gönderinizi gördükten sonra sitenize girecektir. Bunun gerçekleşmesi için müşterilerde merak uyandıracak içeriklere yer vermenizi öneririz.

Influencerlarla Kampanya Ürünlerinizi Daha Kolay Satın

Son zamanların en tercih edilen pazarlama taktiklerinden biri de influencer pazarlamadır. Youtube ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarında fenomen kişiler aracılığıyla kampanyalarınızı duyurabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken hedef kitlenize en uygun kişilerin takip ettiği hesapları bulmak olacaktır. Böyle bir hesabın takipçileri ürün kategorinizle ilgili oldukları için ürün satın almaya daha sıcak bakacaktır. Influencer ile kampanya duyurmanın en güzel yanı potansiyel müşterilere birinci ağızdan ulaşabilmektir. Takipçilerin güvenini kazanmış bir Influencer sizin sitenize de güvenecektir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık