E-Ticaret Sitelerinde Kurumsal 2021 Web Tasarım Trendleri

Faprika
E-Ticaret

Günümüzde internet üzerinden satış yapmaya imkân veren E-ticaret sitelerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Büyümek isteyen küçük ya da orta ölçekli firmalar için olmazsa olmaz bir faktör olan E-ticaret sitelerinin, firmayı en iyi şekilde yansıtması gerekiyor. Böyle bir site kurabilmek için web sitesinin ziyaretçilerine kurumsal bir hava izlenimi vermesi son derecede önemlidir. Özellikle ticaretin aktif olarak yapıldığı internet ortamında böyle bir siteyle kısa sürede başarı yakalanabilir. E-ticaret odaklı olarak faaliyet gösteren her bir web sitesinin diğerleri arasında ön plana çıkması adına tasarımını eşsiz bir biçimde tamamlaması ve kullanıcılarına ilgi çeken yönlerini göstermesi gerekir. Kullanıcıların memnun kalması kadar bu detaya da yer verilmelidir. Siteniz için bulabileceğiniz çok sayıda tema vardır.

Tema Seçimi

Kurumsal web sitelerinin oluşturulması sırasında tema seçimi son derecede önemli bir yer tutmaktadır. Seçilen temanın kolay kullanım sunması, mobil uyumlu olması ve tasarımı üzerine ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Temanın SEO’ya uyumlu olması, karmaşıklıktan uzak olması önemlidir.

2021 yılının web tasarım trendlerine bakıldığında koyu arka plana sahip olan e-ticaret sitesi temaları kendini göstermeye başladı. Son derecede sade olsa da görkemli bir görselliği ön planda tutan bu temaların kullanıldığı sitelerden memnun kalındığı görülmektedir. Bu temalar aynı zamanda gece modu ayarlaması yapılmasına gerek kalmadan kolay bir kullanım seçeneği sunmaktadır. Gözü yormaması ve daha basit bir biçimde kullanım sunması bakımından da e-ticaret siteleri için iyi bir alternatiftir. Farklı bir tema denemek isteyen müşterilere hitap eden bu temalardan siz de deneyebilirsiniz. Yeni bir temayı uygulamadan önce eskisinin yedeğiniz almanızı tavsiye ederiz.

Yumuşak Gölge ve Havada Duran Unsurlar

E-ticaret sitelerinde görselliğin önemli ölçüde unsurlara bağlı olarak şekillendiği görülmektedir. Son zamanlarda havada duruyormuş gibi görünen ve yumuşak gölgeleri içinde barındıran unsurlara sık sık yer verdiği görülmektedir. Aynı zamanda sitenin üst kısmında yer alan slider seçeneğiyle de ürünlerin bu görsel şartlar altında tanıtılması ve daha ilgi çeken bir konumda yer alarak dikkat çekmesi sağlanmaktadır. Kullanıcılarda estetik algısı oluşturan bir e-ticaret sitesi çizgisi meydana getirmek için bu unsurları kullanmak iyi sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Kullanıcı Tecrübesi

Kullanıcıların e-ticaret sitelerine rahatlıkla alışabilmeleri ve aradıklarını zaman kaybetmeden bulabilmeleri de her zaman artı bir durumdur. Sitenin görselliğinden daha da önem arz eden bir konu olan bu gelişmeye dair çalışmaların da hayata geçirilmesi gerekiyor. Site içindeki haritanın basit bir sisteme sahip olması, kullanıcılar tarafından tam puan alıyor. Olumlu yorumlar bırakan müşteriler sayesinde yeni ziyaretçilerin siteye gelme oranı artıyor.  

Bu konuya dikkat ederek tasarım yapacak olan e-ticaret sitesi yazılımcılarının 2021 yılında bu yöndeki çalışmalara hız verecekleri düşünülüyor. Site kurulumu sırasında profesyonel bir firmadan destek alırsanız, sizin için en iyi temayı seçecektir. Markanızın renklerini yansıtan, müşterilerin seveceği renklerden oluşan bir tema işinizi görecektir. Böyle bir temayla istediğiniz tüm hizmetleri tek bir sayfadan verebilirsiniz.

Ürünlerin Ayrıntılı Resimleri

İyi bir E-ticaret sitesine sahip olmanız kadar içerisinde kullandığınız görsellerin kalitesine de dikkat edilmesi gerekiyor. Pikseli düşük görsellerle bir ürünün pazarlanması satış yapılmamasına neden olacaktır. Müşteriler iyi kalitede görsellere rağbet edecek, sitenizde daha uzun süre kalacak ve ürünlerinizden satın alması daha kolay olacaktır.

Öte yandan her bir açıdan çekilmiş olan resimleri barındırmak sitenin arama motorları tarafından kabul görerek daha üst sıralarda çıkmasına yardımcı olur. Bilindiği üzere üst sıralarda çıkan sitelerin tıklanma oranı fazladır. Kaliteli görseller size büyüme yolunda yardımcı olacaktır.

Kalın Fontlar

Kalın fontlar ziyaretçilerin ilgisini çekmesi sebebiyle oldukça fazla kullanılmaktadır. 2021 yılında da trendler arasında olacak kalın fontlar yardımıyla müşterileri belirli ürünlere seçebilirsiniz. Az kalan, çok tercih edilen ya da öncelikli olarak satmak istediğiniz ürünler için bu şekilde bir çalışma yapabilirsiniz. Sitenizde kalın fontlar kullanarak anahtar kelimelere ve indirimlere dikkat çekebilirsiniz. Sitenizin diğer alanlarında da kalın yazılar kullanarak ilgiyi o yöne çekebilirsiniz. Bu sayede blog yazılarınızı daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz. Tüm bu faydalarından dolayı kalın fontların yeni yılda da trend olmaya devam edeceği düşünülüyor.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık