E-ticaret Sitenizin Organik Trafiğini Artırmak İçin 5 İpucu

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret sitenize organik trafik çekmek, potansiyel müşteriler oluşturmak ve dönüşüm elde etmek gerçekten yaşadığımız tüm zamanlarda önemli bir durumdur. E-ticaret sitenize organik trafik çekmek için etkili bir şekilde arama motoru optimizasyonu (SEO) yapmanız gerekir.

Çünkü insanlar, aradıkları bilgileri bulmak için arama motorlarına güvenirler. Aslında, çevrimiçi deneyimlerin % 93’ü bir arama motoruyla başlar. Dolayısıyla, e-ticaret sitenizi organik büyüme için optimize etmediyseniz, büyük olasılıkla çok sayıda potansiyel alıcıyı kaçırıyorsunuzdur.

Size yardımcı olmak için, kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu güçlü stratejiler listesini bir araya getirdik.

Anahtar Kelimelerinizi Optimize Edin

Organik trafiğinizi artırmak için, içerik yazma araçlarını kullanabilirsiniz. Yalnızca yüksek kaliteli içerik yazmak değil, aynı zamanda hedef anahtar kelimelerinizi içeriğe dahil etmeniz gerekir. Hedef anahtar kelimeler olmadan, içeriğinizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) sıralanmasını sağlamak zor olabilir.

Öncelikle, markanızla alakalı anahtar kelimeleri bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve SEMrush gibi anahtar kelime araştırma araçlarını kullanmalısınız. Yüksek arama hacmine ve düşük rekabete sahip olan anahtar kelimeleri seçin. Bunlar, e-ticaret sitenizin içeriğine dahil etmeyi düşünmeniz gereken anahtar kelimelerdir.

Bu anahtar kelimeleri sayfa başlıklarınıza, URL’lerinize ve meta açıklamalarınıza ekleyin. Ayrıca ürün sayfaları, ürün açıklamaları ve ürün başlıklarına eklemeyi deneyebilirsiniz.

Sayfalarınıza anahtar kelimelerinizi eklerken dikkat etmelisiniz. Aşırı anahtar kelime yüklemesi cezalara neden olabilir.

Sayfa Hızını İyileştirin

E-ticaret sitenizin sayfa hızı SEO için son derece önemlidir. Sayfa yükleme hızı zaten Google için bir sıralama parametresi haline geldi. Bu durum e-ticaret siteniz yeterince hızlı değilse sıralamanızı iyileştirmek için hızını artırmanız gerektiğini gösteren bir sonuçtur.

GTmetrix, Pingdom ve Google Pagespeed Insights gibi sayfa hızı test araçlarından sayfa hızınızı test ederek mevcut durumunuzu gözlemleyebilirsiniz.

Ayrıca bu test araçları sayfa yükleme hızını iyileştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli düzeltmeleri de gösterirler. Yükleme hızınızı artırmak için bu düzeltmeleri e-ticaret siteniz için uygulayabilirsiniz.

Rakiplerinizi Araştırın

Aslında e-ticaret sitenizi yayınlamadan önce rakiplerinizi listelemelisiniz. Ama bu sorun değil, halen vaktimiz var geç kalmış değilsiniz. Bu araştırma, rakiplerinizin kim olduklarını bilmenize yardımcı olurken, aynı zamanda e-ticaret sitenizin organik büyümesini sağlamak için kullanabileceğiniz önemli bir stratejidir.

Rakiplerinizin stratejilerini öğrenmek için SEMrush ve Ahrefs gibi rakip analitik araçlarını kullanarak rakip araştırması yapabilirsiniz. Bu araçları kullanarak, markanız ve rakipleriniz arasındaki anahtar kelimelerdeki boşluğu bulmak mümkündür. Bu strateji onları geçmek için neye odaklanmanız gerektiğini bulmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca hangi web sitelerinden backlink aldıklarını öğrenebilir ve e-ticaret sitenize backlink almak için onlara yaklaşabilirsiniz. Unutmayın bu backlink stratejisi saygınlığınızı yükseltebilir ve web sitenizin otoritesini güçlendirebilir.

Site Mimarinizi Optimize Edin

Uygulamanız gereken bir diğer önemli strateji de e-ticaret sitenizin mimarisini optimize etmektir. Kullanıcıların iyi tasarlanmış bir e-ticaret sitesinde gezinmesi kolaydır. Aynı zamanda SEO’nuzu geliştirmenize de yardımcı olur.

Bunun nedeni, kullanıcıların ve arama motorunda arama yapanların aradıkları sayfaları bulmasını kolaylaştırmasından kaynaklanır.

Site mimarinizi nasıl optimize edebilirsiniz? E-ticaret sitenizin mimarisini, kullanıcıların istedikleri sayfalara ulaşmak için minimum sayıda tıklama gerektirecek şekilde tasarlamaya çalışmalısınız.

404 hatasına yol açan bozuk bağlantılara sahip olmadığınızdan emin olmak da önemlidir. Bu bağlantılar, e-ticaret sitenizin SEO durumunu zayıflatabilir ve ayrıca kullanıcı deneyimini etkileyebilir.

Kullanabileceğiniz harika mimari türü düz mimaridir. Düz mimari, kullanıcıların ana sayfadan web sitenizdeki farklı sayfalara gitmek için daha az tıklamaya ihtiyaç duyacağı daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmanıza yardımcı olur.

Mobil Cihazlar için Optimize Edin

E-ticaret siteniz mobil uyumlu olarak optimize edilmemişse potansiyel müşterilerinizin büyük bir kısmını kaçırıyorsunuz demektir.

5,22 milyar kişi bugün dünya nüfusunun %66,6’sına denk gelen bir büyüklükle mobil cihazlar kullanıyor. Benzersiz mobil kullanıcılar Ocak 2020’den bu yana %1,8 (93 milyon) artarken, toplam mobil bağlantı sayısı 72 milyon (% 0,9) artarak 2021’in başında toplam 8,02 milyara ulaştı. (Kaynak: Hootsuite)

SEO açısından e-ticaret sitenizi mobil uyumlu hale getirmeyi düşünmelisiniz. Bunun nedeni, Google’ın artık mobil öncelikli bir indeksleme sistemine sahip olmasıdır. Bu da duyarlı (responsive) bir tasarıma sahip olmayan bir web sitesinin arama sonuçlarında iyi bir sıralama elde edemeyeceği anlamına gelir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık