E-Ticaret Sitenizle Yurtdışına Açılırken Bunlara Dikkat

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret salgın döneminde en hızlı büyüyen sektörlerden biri oldu. Bu dönemde birçok firma yurtiçinin yanı sıra yurtdışına satış yapmak için kollarını sıvadı. Ancak böylesi büyük yatırımlar yapmadan önce bir takım noktalara dikkat edilmesi gerekir. Yeni site kurarken ya da var olan sitenizi başka bir ülkede kullanıma açarken bu noktaları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Site Dili Müşteriye Hitap Etmeli

E-Ticaret sitenizle yurtdışına açılmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk nokta sitenizin dilidir. Hiçbir müşteri dilini bilmediği bir siteden alışveriş yapmak istemeyecektir. Müşteriler sitenize girdiklerinde ürün isimlerini ve açıklamalarını anlayabilmeliler. Sitenizi hitap etmek istediğiniz ülkenin diline uygun olarak düzenlemelisiniz. İngilizce seçenek sunmanız farklı ülkelere hitap etmenize yardımcı olur.

İletişim Bilgileri Düzenlenmeli

İletişim bilgilerinizde yazan telefon numarasının hedef ülkeye yönelik olması gerekir. Bunun için belirli bir ülkeden gelen ziyaretçilerin IP’lerine göre bir düzenleme yapabilirsiniz. Bu sayede farklı müşterilerinize çok daha iyi hizmet sunabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinizin olması müşterilerin size güven duymasını sağlayacaktır. Merak ettiklerine ve sorunlarına kısa sürede yanıt aldıkları için mağazanıza olumlu yorum bırakacaklardır.

Müşteri hizmetlerini telefonla ya da canlı destek aracılığıyla verebilirsiniz. Farklı iletişim kanallarını açık tutarak çok yönlü destek sağlayabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken temsilcinizin nasıl konuştuğudur. Satış yapmak istediğiniz ülkenin dilini akıcı şekilde konuşan bir temsilci seçmelisiniz. Böyle bir temsilci müşterilerinizi en iyi şekilde anlayarak sizi temsil edecektir.

Ödeme Yöntemleri Aktif Edilmeli

Ödeme yöntemlerinizi satış yapmak istediğiniz ülkeye göre düzenlemeniz gerekir. Tüm ödeme yöntemleriyle ödeme kabul etmeniz daha geniş müşteri portföyü oluşturmanızı sağlar. Örneğin Almanya’da kredi kartıyla alışveriş yapma oranı düşüktür. Orada satış yapmak istiyorsanız kapıda ödeme yöntemini de aktif etmeniz daha iyi olacaktır. Ödeme sisteminizin iadeleri kısa sürede yapmasına da dikkat etmelisiniz. Müşterileri en çok kızdıran davranışlardan biri de zamanında yatmayan ödemelerdir. İade sürecini zorlaştıran bu davranış size olumsuz puan olarak dönebilir.

Yerel Adres Kullanılmalı

Müşterilerinize onlardan biri olduğunuzu göstermek için yerel adres kullanabilirsiniz. Bu madde zorunlu olmasa da uygulamanız iyi olacaktır. Günümüzde neredeyse her ülkede hazır sanal ofis sunan firmalar mevcuttur. Bunlar arasından birini seçerek adresinizi güncelleyebilirsiniz. Adresinizi gören ziyaretçiler sizin yerli bir satıcı olduğunuzu düşündüğünde alışveriş yapmak için tereddütleri varsa azalacaktır.

E-Ticaret sitenizle yurtiçinde ya da yurtdışında satış yaparken pazarlama çalışmalarına mutlaka ihtiyacınız olur. Benzer yöntemler kullanarak sitenizin trafiğini canlandırabilirsiniz. Bunun için satış yapmak istediğiniz ülkenin pazaryerlerini mutlaka araştırmalısınız. En çok talep gören pazarlarda marka adınızla mağaza açabilirsiniz. Bu sayede adınız daha fazla kişi tarafından duyulacaktır. Pazaryerlerinde yaptığınız satışlarla insanları E-Ticaret sitenize yönlendirebilirsiniz. Satış yaptığınız ürünlerin kargosunun içerisine o ülkenin dilinde hazırladığınız broşürleri koyabilirsiniz.

Ülkede En Çok Kullanılan Sosyal Medya Hesaplarını Araştırın

Dijital pazarlamanın satış üzerindeki olumlu etkileri neredeyse tüm firmalar tarafından biliniyor. Bu nedenle birçok firma sosyal medya hesapları aracılığıyla pazarlama çalışmaları yapmaktadır. Yurtdışında satış yaparken dijital pazarlama projeleri geliştirmek için en bilinen sosyal medya kanallarına ek olarak hedef ülkede hangi uygulamaların kullanıldığını araştırmalısınız. Bu sosyal medya hesaplarında aktif olarak E-Ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. Sosyal medya araçları kullanmanızın bir diğer artısı da müşterilere destek sağlayabilmektir. Merak edilen sorulara anında yanıt vererek firma imajını daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

Yerel Dilde SEO Çalışmaları Yapmayı Unutmayın

Türkiye’de E-Ticaret yaparken dikkat etmeniz gereken tüm noktalar yurtdışı siteleriniz için de geçerlidir. Örneğin Türkçe SEO çalışmaları yaptığınız gibi hitap etmek istediğiniz dile ait bir araştırma da yapmalısınız. Müşterilerin ürünleri ne şekilde aradığını ve takip firmaları araştırmalısınız. Pazarı bilseniz de yepyeni bir ülkede aktif olacağınızdan birçok farklılıkla karşılaşabilirsiniz. Dili bilen birinden size özel içerikler hazırlamasını isteyebilirsiniz. Bu konuda profesyonel bir firmadan destek almanızı tavsiye ederiz. Google çeviri kullanılarak hazırlanan içerikler müşteriler tarafından anlaşılacaktır. Bu da müşterilerin gözünde itibarınızı düşürecektir. Bu gibi durumların yaşanmaması için ana dili sizin hitap etmek istediğiniz ülkenin dili olan birini bulmalısınız. Aynı kişiden sizinle devamlı çalışmasını, eğer mümkünse müşteri hizmetleriyle de ilgilenmesini isteyebilirsiniz. Ancak iş yükü arttıkça başka birine daha ihtiyaç duyabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık