E-Ticaret Sitesi Güvenlik Sistemleri

Faprika
E-Ticaret

İnternetin hayatımızın büyük bir alanını kaplamasıyla siber saldırılar da karşı karşıya kaldığımız en önemi tehditlerden birisi haline geldi. Siber saldırılar, kişisel bilgileri hedef aldığı gibi kredi kartı bilgileri gibi önemli bilgileri de hedef alabilir. E-ticaret sitesi güvenlik sistemleri, e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kullanıcıların bilgilerini korumaya yardımcı olur.

E-Ticaret Sitesinde Güvenlik

E-ticaret site güvenlik sistemleri, kullanıcıların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasına izin verir. Bir kullanıcı, kendisini güvende hissettiği online platformlarda daha fazla para harcama eğiliminde olur. E-ticaret siteleri farklı güvenlik önlemlerini uygulayarak sitenin kullanıcılar için güvenli olmasını sağlayabilirler.

Siber güvenlik sayesinde daha şeffaf bir görünüm elde ederseniz. Ayrıca gerekli yasalar ve düzenlemelerle de uyum sağlamanız daha kolay olur. Bu da denetleme kurumlarından gelen gereksinimlere uymanız anlamına gelir.

Güvenli İnternet Sunucusu Seçimi

E-ticaret sitesi güvenlik sistemleri söz konusu olduğunda ilk adım güvenli bir internet sunucusu seçmek olacaktır. Sunucular, dışarıdan gelen tehditlere açıktır. Bu nedenle iyi korunan bir sunucu, e-ticaret sitesinin de iyi korunmasına yardımcı olur.

Sunuculara yapılan saldırılar sonucunda müşteri kimlik bilgileri gibi internet sitesinde saklanan veriler ele geçirilebilir. Bu bilgilerin ele geçirilmesi büyük bir zafiyete ve güven sorununa neden olur. Bu gibi olumsuz durumları engellemek için internet sunucusunun yeterince güvenli olması önemlidir.

Güçlü Şifreler Kullanın

E-ticaret paneline giriş yaparken güçlü bir şifre kullanmak, siber saldırganların e-ticaret sitenizi hedef alma olasılığını en aza indirecektir. Aslında güçlü bir şifre, e-ticaret sitesi güvenlik sistemleri arasında en önemli olan adımdır.

HTTPS Kullanın

HTTPS, internet üzerinden iletişimin güvenli bir şekilde sağlanmasına izin veren bir online protokoldür. HyperText Transfer Protokol Güvenliği olarak bilinen bu protokol, bir internet sitesini ziyaret eden kişilerin sitede güvenle dolaşmasına izin verir.

HTTPS için SSL sertifikasının alınması gerekir. E-ticaret internet sitesi kurarken yapılması gereken ilk şey SSL sertifikası almak olacaktır. Daha sonra ilerleyen zamanlarda HTTPs ile e-ticaret sitesinde güvenliği sağlamak gerekir.

Faprika olarak altyapı hizmeti verdiğimiz tüm e-ticaret sitelerine, SSL sertifikasını ücretsiz olarak sağlamaktayız.

Siteniz Her Zaman Güncel Olsun

Sitenizde kullandığınız temaların ve eklentilerin her zaman güncel olmasını sağlamalısınız. Güncel olmayan bir e-ticaret sitesi siber saldırganların hedefinde olacaktır. Genellikle güncel olmayan eklentiler, e-ticaret sitesinin en büyük zafiyetleri arasında yer alır.

Buna ek olarak üçüncü parti eklentilerin de eklentiler ve temalar gibi güncel olması gerekir. Tehdit oluşturan uygulamaları ve eklentileri siteden kaldırarak açıkları en aza indirmek mümkün olur. Sitenin güncel olmasını sağlayarak güvenliği üst düzeyde tutmak mümkün olur.

Hassas Kullanıcı Verilerini Saklamayın

KVKK kapsamında kişisel verilerin korunması önemli bir kavram haline geldi. E-ticaret sitenizde güvenliği üst düzeye çıkarmak için hassas kullanıcı verilerini sitenin sunucusunda saklamayın. Doğru altyapıyla bu bilgileri saklamadan da işlem yapmak mümkün olur.

Ayrıca sadece işlemleri yapmak için gerekli verileri toplayarak hassas verileri daha az riske atarsınız. Buna ek olarak kişilerin kredi kartı bilgilerini saklamak da ilgili yasalara aykırı olabilir. Sakladığınız veri miktarını en aza indirerek e-ticaret sitenizde güvenliği sağlayabilirsiniz.

Düzenli Olarak Sitenizi Testten Geçirin

Siber saldırganlar, e-ticaret sitelerini kolay hedef olarak gördüğü için sıklıkla bu sitelere saldırırlar. DDoS saldırıları ve fidye yazılımlar, e-ticaret sitelerinin en çok maruz kaldığı saldırılar arasında yer alır. Ayrıca casus yazılımlar da e-ticaret sitelerini tehdit eden siber saldırılar arasında yer alır.

Bu tehditler ele alınmadıkları ve dışarıdan geldikleri sürece oldukça tehlikelidir. Ancak düzenli olarak siteyi testten geçirmek, sitedeki açıklıkları görmenize yardımcı olur. Açıklıkları test ederek fark ettiğinizde gerekli önlemleri alarak sitenizi kullanıcılar için daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Düzenli Yedekleme Yapın

E-ticaret sitesi güvenlik sistemleri arasında düzenli yedekleme yapmak da yer alır. Sitenizde yer alan verileri yedeklemek, olası bir saldırı durumunda her şeyi kaybetmenizin önüne geçer. Aynı zamanda saldırı sonrasında e-ticaret sitenizi yeninden kurarak işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Yedekleme yaparken hem sisteminizi hem de içeriklerinizi yedeklemelisiniz. Özellikle blog kısmında yer alan metinleri yedeklemek, saldırıya maruz kaldıktan sonra daha hızlı toparlanmanıza izin verir. Aksi durumda tüm bilgileriniz ve verileriniz gideceği için her şeye baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek e-ticaret sitenizi güvenli hale getirip müşterilerin size olan güvenini daha da arttırabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık