E-Ticarette Anahtar Kelime Analizi Nedir?

Faprika
E-Ticaret

Online alışveriş yapan kişi sayısı her geçen gün artıyor. E-ticaret siteleri de genişleyen müşteri kitlesine erişmek ve piyasadan en fazla payı almak için çalışıyor. Ancak online görünürlük e-ticaret siteleri için bir sorun olabilir. E-ticarette anahtar kelime analizi, bu mağazaların daha fazla müşteriye ulaşmasına yardımcı olur.

Anahtar Kelime Analizi Nedir?

Anahtar kelime analizi herhangi bir online işletmenin arama motorlarının üst sıralarında çıkmak için hedeflemesi gereken anahtar kelimeleri incelediği bir süreçtir. Analiz sırasında en çok aranan kelimeler belirlenir. Genellikle bu kelimeler her ülke, her bölge, her sektör hatta alt sektör için farklıdır. Bu nedenle anahtar kelime araması yaparken ülke, bölge, sektör ve alt sektör gibi değişkenlerin dikkate alınması gerekir. Ayrıca e-ticaret sitesinde bulunan ürün çeşidine göre de seçilecek anahtar kelime alanı daraltılabilir. E-ticaret alanında ise bu analiz sayesinde ürün kategorilerini ve ürünlerinizi ön plana çıkararak e-ticaret sitesi trafiği üzerinde olumlu etki yaratabilirsiniz.

Anahtar Kelime Analizinin Faydaları

E-ticarette anahtar kelime analizi birçok faydayı da beraberinde getirir. En önemli faydalardan birisi e-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcı sayısındaki artış olacaktır. Daha fazla ziyaretçi daha fazla potansiyel müşteri anlamına gelir. Bu nedenle anahtar kelime analizi de dahil olmak üzere internet sitesi trafiğini arttıran yöntemlere odaklanmanız büyük önem taşır. Başarılı bir analiz ilk başta doğru anahtar kelime hedeflemesi yapmaya izin verir.

Daha İyi Rekabet

E-ticaret sitesinde yer alan ürünlerle eşleşen anahtar kelime seçimi diğer şirketlerle daha iyi rekabet etmeyi sağlar. Kullanıcılar bir ürünü aradıkları zaman o ürünün aynısını ve en yakın sonuçları görmek ister. Rakiplerinizden daha iyi sonuçlar gösterdiğiniz zaman ziyaretçilerin potansiyel müşterilere dönüşme ihtimali de artar.

Maliyet Tasarrufu

Aynı zamanda doğru anahtar kelimelerin hedeflenmesi reklam harcamaları üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Google Ads üzerinden reklam verenler belirli kelimelere yatırım yapar. Eğer e-ticarette anahtar kelime analizi yeterli değilse reklamlara harcanan para beklentilerin üstüne olabilir. Doğru analiz sayesinde sadece en çok fayda sağlayacak kelimeler hedeflenir. Böylece genel reklam maliyetleri de önemli ölçüde azalabilir.

Online Görünürlük

E-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcı sayısı arttıkça arama motorları sitenize daha üst sıralarda yer verir. Bu da online görünürlüğünüzü arttırmaya yardımcı olur. Anahtar kelime analizi ve SEO çalışmalarını birlikte uyguladığınız zaman sitenizin online dünyada daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

E-Ticarette Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

E-ticarette anahtar kelime analizi yaparken öncelikle faaliyet gösterdiğiniz sektörü dikkate almanız gerekir. Oto aksesuarları sektörü ile bebek ürünleri sektörü hem rekabet hem de arama hacmi açısından farklılık gösterecektir. Bu nedenle analiz öncesinde ilk yapmanız gereken sektörün dinamiklerini ve sektörün ana kullanıcılarını belirlemek olacaktır.

Ürün Gruplarınızı Belirleyin

Sektörün dinamiklerini ele aldıktan sonra ürün gruplarını belirlemeniz gerekir. İlk aşamada ana ürün kategorilerine göre hedefleme yapmak daha makul bir strateji olacaktır. Böylece arama yapan kişileri doğru kategorilere yönlendirebilirsiniz. Bir sonraki aşamalarda ise alt ürün kategorilerini dikkate almanız gerekir. Bu şekilde daha özelleştirilmiş bir anahtar kelime araması yapabilirsiniz. Ayrıca ürün bazlı anahtar kelime analizi yapmanız da mümkün. Ancak ana kategori, alt kategori ve ürün hedefleme sıralaması daha etkin sonuçlar verecektir.

Araçlardan Faydalanın

Diğer önemli bir nokta ise anahtar kelime analizi araçları ile gerekli araştırma sürecini tamamlamaktan geçer. Veriye dayalı stratejiler oluşturmak daha fazla fayda elde etmenizi sağlayacaktır.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve Ahrefs gibi anahtar kelime planlama araçları sayesinde süreçlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu araçlar anahtar kelimelere göre tahmini maliyeti size hesaplayacaktır. Tıklama başına maliyet gibi detayları göz önünde bulundurarak e-ticaret sitenize daha fazla trafik çekmeye çalışabilirsiniz.

Rakip Araştırması Yapın

Diğer tüm alanlarda olduğu gibi anahtar kelime söz konusu olduğunda da rakip araştırması yapmak büyük önem taşır. Hedeflemeyi düşündüğünüz anahtar kelimeyle basit bir arama yaparak bile rakip e-ticaret şirketlerinin neler yaptığını görebilirsiniz.

Veri Toplayarak Süreci İyileştirin

E-ticarette anahtar kelime analizi yaparken toplayacağınız veriler süreçlerinizi iyileştirmenize yardımcı olur. Bu veriler sayesinde iyi veya kötü performans gösteren kelimeleri belirleyebilirsiniz. Sitenize daha fazla yönlendirme yapan kelimelere yatırım yaparken kötü performans gösterenleri stratejinizden çıkarabilirsiniz.

Bu Konuyu İnceleyeler Bu Konuyuda İnceledi.

E-Ticarette Zor Müşterilerin, Memnuniyeti için 8 Yöntem

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık